دسر خرمالو

همانطور که میدانید خرمالو میوه خوشمزه و عجیب و غریبی است که بیشتر از یک ماده شیرین برای بدن منفعت دارد. خرمالو میتواند به ترمیم سریعتر بدن کمک کند، باعث کاهش وزن شود، التهاب را کمتر و جریان خون در بدن را بیشتر کند. می توان با خرمالو انواع دسر خرمالو و کیک های مختلف را آماده کرد.
رفع یبوست با دسر خرمالو
فهرست مطالب
مواد لازم
- خرما (۹ عدد)
- روغن نارگیل (۴ قاشق غذاخوری)
- انار (۴ قاشق غذا خوری)
- دانه تخم شربتی یا دانه ی چییا (۱ کاسه ترشی خوری)
- فندق (۱ کاسه ماست خوری)
- عسل (۳ قاشق غذاخوری)
- خرمالو (۵ عدد)
طرز تهیه دسر خرمالو
مرحله اول
در مرحله اول فندق ها را آسیاب کرده و خرماها را که هسته ای آن را از قبل گرفته اید با یکدیگر چرخ کنید.
نکته: می توان فندق و خرما را با با پنجره درشت چرخ گوشت چرخ کرد.
مرحله دوم
روغن نارگیل وعسل را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
مرحله سوم
خرمالوها را پوست گرفته و با چنگال له کرده یا داخل غذا ساز به صورت پوره در بیاورید. دانه چیا یا تخم شربتی را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
داخل قالب شیرینی یزدی فویل بگذارید و مواد فندق را ته آن بصورت کاسه بادست فرم دهید مثل کاسه های بستنی خوب فشار دهید و بعد مخلوط خرما لو را داخل آن بریزید و با کمی دانه انار تزیین کرده و ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید تا دسر خرمالو آماده سرو شود.
مرحله پنجم
بعد از ۲ ساعت، فویل را از آن جدا کرده و در بشقاب سرو قرار دهید. دسر خرمالو آماده است، نوش جان.
برخی خواص از جانب روایات
- در روایتی آمده است جبرئیل(ع) به حضور رسول خدا رسید در حالیکه یک طبق خرما در حضور پیغمبر(ص) بود، جبرئیل پرسید: این چیست؟ فرمود: برنی [نوعی خرما] عرض کرد: ای محمد(ص) بخور آن را که غذا را هضم میکند، خستگی را از بین میبرد، درد را بیرون مینماید و در آن مرضی نیست و در هر خرما یک حسنه ثواب است. (نورانی، مصطفی، «دورنمایی از طب اسلامی گیاهان دارویی»، ص ۱۲۰ و محاسن، ج ۲، ص ۵۳۵).
- در کتاب بحارالانوار، جلد۶۶ از امیرالمؤمنین(ع) نقل شده که فرمود: «خرما بخورید زیرا خرما بر هر درد شفاست» و نیز پیغمبر اسلام(ص) فرمود: «خرما را ناشتا بخور که کرم را میکشد».
- در کتاب مجمع البیان، ج ۳، ص ۵۱۱ از امام باقر(ع) نقل شده که فرمود: «زنها در هیچ چیز مثل خرما شفا نمیطلبند؛ چون خدا به مریم در موقع نفاسش خرما داد».
- ابنعقبه گوید: امام صادق(ع) فرمود: زن های خود را در حال نفاس خرمای برنی بدهید تا آنکه فرزندانتان حلیم باشند. و در روایتی آمده که حلوای رسول خدا (ص) خرما بود. ( محاسن، ج ۲، ص ۵۳۱ .)
- پیامبر خدا (ص) فرمود: برشما باد برنی (نوعی خرما)، چرا که خستگی را میبرد، در برابر سوز سرما گرمی میدهد در برابر گرسنگی سیر میکند و درآن هفتاد و دو باب شفا است. و نیز فرمود: «به زنان خود در دوره نزدیک زایمان خرما بدهید؛ زیرا صورت کودک وی بردبار و پاک خواهد شد و خوراک مریم(س)، هنگامیکه عیسی را به دنیا آورد، همین بود در حالیکه اگر خدا غذایی بهتر از خرما برای او سراغ داشت همان را به وی میخوراند»
- امام علی(ع) فرمود: «زن باردار هیچ خوراکی نمیخورد و هیچ دارویی بهکار نمیگیرد که برتر از خرمای تازه باشد».
- امام رضا (ع) می فرمایند: فندق روده و معده را نیرومند می گرداند. روغن آن بهترین داروی سینه درد، سرفه و ریزش مو است.
خواص
توصیه های طب سنتی:
- خرمالو (دسر خرمالو) سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتیاکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد آسیب رسان شده و شما را در برابر بیماریهای مختلفی مانند بیماریهای قلبی عروقی و برخی از سرطانها ایمن میکند.
- خرمالو پیشگیری کننده از سرطان و بیماری های قلبی.
- این میوه پاییزی حاوی میزان قابل توجهی آب و ادرارآور است، بنابراین برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج میبرند مفید است. هستهی کوبیده شدهی خرمالو نیز به دفع سنگ کلیهها کمک میکند.
- مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار، نقش مهمی دارد.
- شاید یکی از حکمتهای به عمل آمدن این میوه در فصل پاییز تامین ویتامین های مورد نیاز بدن انسان در پیشگیری از بیماریهای فصل سرما باشد بخصوص سرما خوردگی و گلود درد و…
- فیبرهای موجود در خرمالو باعث دفع راحت و رفع یبوست میشود.
- طبع فندق گرم و خشک است.
- فندق به خاطر داشتن ویتامینهای B برای درمان ضعف اعصاب، سستی و خمودگی، هیجان و اضطراب بسیار مؤثر است.
- مقوی معده و رودههاست. در فواصل غذا 10 دانه میل شود.
- فندق حاوی منیزیم و پتاسیم میباشد و این مواد بزرگترین داروی مقوی قلب و کلیه ها هستند.
- به خاطر وجود آهن در فندق میتوان گفت که یکی از بهترین عوامل سازنده گلبولهای قرمز میباشد.