
فهرست مطالب
آهن و نجاست آن
متاسفانه امروزه افراد به این باورند که نظافت و پاکیزگی به شستن با مواد شوینده ها و این اقلامی که امروزه وارد شده است و به اسم پاک کننده های شیمیایی در هر خانه ای وجود دارد می باشد ولی این نکته را باید در اول این کتاب ذکر کنیم که این مواد شویند نه تنها مورد تایید نمی باشد بلکه بسیار مضر و برای سلامتی خطرناک می باشد چراکه تمام این مواد شیمایی چه برای تمیز کردن دست و صورت و چه برای شستن ظروف و لباس ها تماما وارد ریه و بدن انسان شده و موجب آسم و مشکلات ریوی می شود البته برای تمیز کردن و پاک کردن تمام این ها جایگزین هایی ذکر خواهد شد که هم بهتر و هم سالمتر از این مواد شیمیایی می باشد و ما را بی نیاز از تمام آنها خواهد کرد تا جایی که تمیز ترین لباس ها و ظروف را داشته باشیم ولی از مواد شوینده استفاده نکنیم .
مصادیق نظافت
پرهیز از کل نجاسات مثل خون . ادرار منی و...
تمام نجاسات که در اسلام از آنها نهی شده است از کثافات و اموری هستند که بیماری زا می باشند و پرهیز از آنها به منظور پاکی و نظافت می باشد که در احکام فقهی تمام آنها ذکر شده است مثل خون ادرار مدفوع منی و... اما بعضی از اموری هم هستند که نجاست و ناپاکی آنها در حکم نجاست هایی که ممنوعیت شرعی برای نماز دارد نیست و یا درجه ناپاکی آنها کمتر است ولی بهتر است برای سلامتی بهتر و بیشتر از آنها ها تا حد ممکن دوری کرد .
حدید(آهن)
یکی از این امور که جزو نجاست ها بیان شده و سوالاتی ذیل آن پیش می آید آهن است که در روایات به دلیل منشاء میکروب بودن پرهیزاتی از سوی اهل بیت وارد شده است که در زبان عربی به آن حدید می گویند و سوره ای که در قرآن به این نام آورده شده است .
آهن به دلیل جاذبه بالای میکروب ها مکانی برای تولید و رشد آنها می باشد و هرچه در زندگی از آنها دورتر باشیم به سلامتی نزدیکتریم .
سوالی که پیش می آید این است که آیا واقعا آهن نجس است؟؟
روایتی در این باره موجود است که می فرماید:
لَا تَجُوزُ الصَّلَاةُ فِي شَيْءٍ مِنَ الْحَدِيدِ فَإِنَّهُ نَجَسٌ [1].
جایز نیست نماز در حالی که چیزی از آهن همراه باشد چرا که نجس است .
در بررسی این روایت چند نکته باید بیان شود .
جهت دیدن ادامه این مطلب
و مطالب دیگر سایت یک اشتراک در سایت خریداری کنید