شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

سرماخوردگی اطفال

سرماخوردگی اطفال

آنچه در این مقاله خواهید خواند

با آمدن فصل پاییز و شروع مدارس، بیماری هایی مانند سرماخوردگی و سرماخوردگی اطفال بسیار زیاد و رایج می شود. بیدار شدن با علایمی چون گرفتگی بینی و گلو درد، می تواند خسته کننده باشد اما این در واقع بسیار طبیعی است که در طول یک سال به این بیماری مبتلا شوند.

علائم سرماخوردگی

در عرض یک تا سه روز پس از ابتلا به ویروس سرماخوردگی ممکن است متوجه گلودرد اطفال شویم یا نشانه هایی از جمله سرفه، عطسه، آبریزش از بینی، بدن درد خفیف یا سردرد خفیف یا تب با درجه کم، آبریزش از چشم وجود داشته باشد

علائم سرماخوردگی در کودکان:

اولین و شایع ترین علامت سرماخوردگی کودکان و اطفال، آبریزش بینی است که در اوایل سرماخوردگی غلظت ترشحات افزایش می یابد و رنگ آن به سبز یا زرد تغییر می کند. افزایش دمای بدن، عطسه های پی در پی، کم شدن اشتها، اختلال در بلع، جاری شدن آب دهان به خاطر درد گلو، ورم کردن لوزه ها و سرفه های زیاد از علائم مهم سرماخوردگی کودکان است.

سرماخوردگی چیست؟ (از دیدگاه طب جدید)

در واقع یک عفونت یا بیماری ویروسی است که توسط ویروس ها ایجاد می شود. اما دقیقا کدام ویروس عامل ایجاد این بیماری است؟ بیش از 200 ویروس مختلف می تواند باعث سرماخوردگی شود.

درمان سرماخوردگی در کودکان در طب جدید

به طور کلی علائم سرماخوردگی بعد از ۱۰ روز از بین خواهد رفت ولی طی این مدت کودک باید استراحت کافی، غذای لطیف، آنتی بیوتیک، شربت سرفه، مایعات مقوی و دستگاه بخور استفاده کند،  مخاط بینی او با بالون پلاستیکی تمیز و رطوبت در فضای خانه ایجاد و ویتامین C و آب و عسل به او داده شود. اگر کودک کمتر از شش ماه دارد حتماً باید شیر مادر یا شیر خشک بخورد.

سرماخوردگی در اطفال و روش های پیشگیری در طب سنتی اسلامی

در طب سنتی اسلامی، سرماخوردگی یعنی رطوبتی که بیش از اندازه در مغز ایجاد شده و حرارت، آن را رقیق کرده به پختگی رسیده و راه خروجی را باز کرده است. در واقع زمانی که کودک با خوردن مایعات زیاد دچار این رطوبت و بخار از سمت معده به سر می شود، این بخارات و رطوبت که در سر تجمع کرده به خاطر باد سرد، سرما و یا ماندن در جای سرد غلیظ شده و توسط حرارت بدن (تب) به پختگی می رسد و در این زمان راه خروج آن باز می گردد.

علائم سرماخوردگی:

گلو درد، آبریزش از بینی، عطسه، تب خفیف از علائم اصلی این بیماری است که ما نباید آن را در مرحله اولیه درمان کنیم بلکه باید به بدن کمک کنیم تا این فضولات را به بیرون ریخته و سر و گوش و چشم و گلو از این فضولات پاکسازی شود وگرنه این فضولات در ناحیه سر و یا گلو می ماند و سپس منجمد شده و ماندگاری آن باعث بیماری های دیگر می گردد.

سرماخوردگی اطفال

درمان سرماخوردگی اطفال در طب سنتی اسلامی

در مرحله اول، باید بدن و سر را از سرما و باد دور نگه داشته و آن را کاملا گرم نگه بداریم و همچنین از خوردن مایعات زیاد و غذاهای غلیظ و دیرهضم و سرخ کردنی پرهیز نمود.

درمان گلو درد:

به خاطر رطوبتی که به مغز آمده و از بینی خارج نشده و به سمت لوزه ها رفته، لوزه ها متورم شده و تورم به عفونت منجر شده، که در طفل ایجاد ناراحتی می کند. این همان فضولاتی است که توسط مغز دفع نشده و از راه بینی یا عطسه نتوانسته خارج شود، بنابراین وارد گلو شده و باعث می شود که دو غده ای که در دو طرف گلو است در اثر این عفونت و فضولات، متورم گردد که به آن، ورم لوزتین گویند.

در صورت استفاده از یک داروی قابض یا عطسه آور این نز له ها و خلط ها دفع می شود و به معده نمی ریزد. در واقع با دادن داروی قابض به لوزه ها، قبض می دهیم که یکی از آن روش ها دادن دود به لوزه ها می باشد.

خرده های غذا یا غذاهای نجویده یا دانه های غذا یا همان نزله هایی که به نزج نرسیده وقتی وارد این حفره ها (غده های دو طرف گلو) می شود باعث آماس و ورم و غده ها می گردد، که اگر این غده ها به حدی بزرگ شوند که راه تنفس را بند بیاورند به آن خناق گویند، که می توان با مالیدن روغن و گرم کردن زیر گلو و مالش و فشار به آن، عفونت را وادار به خروج نماییم، که  وقتی خارج می شود طفل دچار اسهال می شود چون عفونت را از ناحیه گلو تحریک کرده ایم و به سمت معده روان شده است، لذا از معده به واسطه اسهال خارج می شود.

دادن داروی امام کاظم علیه السلام، شستشوی گلو و غرغره کردن با نمک و سرکه و یا آب و نمک گرم، دادن رب به، رب شاه توت، گشنیز تر، مکیدن عناب، دادن سوپ های لطیف، گرم نگه داشتن گلو، مصرف عسل و سیاه دانه، جامع و عسل، تعریق و در افراد بزرگسال فصد قیفال و ساقین.

درمان سرفه:

منشا آن رطوبتی است که داخل ریه ریخته شده است و بدن می خواهد با سرفه رطوبت را دفع کند.

گرم کردن و روغن مالی قسمت سینه، گذاشتن تکه ای از پارچه پشمی روی سینه و دادن لعاب به دانه، لعاب گل ختمی، زوفا، گل بنفشه، گل پنیرک، عسل، سوپ های گرم، دوری کردن از سرخ کردنی ها، نرسیدن سرما به طفل، بخور گرم و جلوگیری از خوردن مایعات سرد مثل آب. برای طفل شیر خواری که از شیر مادر استفاده می کند مادر باید از خوردن مایعات زیاد پرهیز کند.

بهترین دارو: آب پیاز را پخته و یک قاشق هر روز صبح به طفل داده شود یا خوردن پیاز در عسل یا انار پخته.

درمان آبریزش بینی:

یکی دیگر از علائم سرماخوردگی اطفال آبریزش بینی است که این همان رطوبتی است که از مغز به سمت بینی آمده، توسط حرارت نزج یافته و رقیق شده، حالا از طریق سوراخ بینی می خواهد خارج شود که نباید جلوی این کار را بگیریم. در طب جدید دارو می دهند که این آبریزش بینی بند بیاید، حال آنکه اگر این نزله ها بیرون نیاید در مغز مانده و منجمد می شوند و طفل دچار بیماری ام صبیان می شود پس باید کمک کرد تا نزله ها خارج شوند برای همین ملاج سر طفل را با روغن بنفشه چرب کرده و سر طفل را می پوشانیم تا این نزله ها به سمت بیرون هدایت شود.

یکی دیگر از علائم سرماخوردگی گرفتگی بینی است. در واقع بسته شدن بینی یکی دیگر از مشکلاتی است که طفل در هنگام سرماخوردگی دچار آن می شود. در واقع این مشکل بخاطر بخارات زیادی است که موجب انسداد بینی طفل شده و راه تنفس او را بند آورده است.

اگر این انسداد از خشکی باشد باید روغنی را با عسل گرم مخلوط کرده تا زود خشک نگردد و بینی را از بیرون و درون چرب کنیم. برای حل این مشکل در کودکان شیرخوار، مادر می تواند از ریختن شیر خود یا روغن در بینی کودک و یا چرب کردن یافوق استفاده نماید. اگر انف کاملا بسته باشد گویا که نوزاد نمی تواند نفس بکشد که از زیادی رطوبت شیر مادر می باشد و علاج آن اصلاح شیر مادر و ریختن آب گرم بر سر طفل یا کشیدن یک پارچه سفت روی سر او است. با این کار خون رسانی بیشتری انجام شده و بلغم و فضولات پخته می شود و خارج می گردد. و سر آنها را با ملایمت می مالیم هر چند که آبریزش دارد و عطسه هم می کند. باید توجه داشت که قبل از این کارها نباید عطسه آور به او بدهیم، زیرا مجاری بینی بسته می باشد و عطسه به مغز فشار می آورد. لازم به ذکر است که آب گرم، نزله ها را نزج داده و همچنین روغن مالی ملاج سر این فضولات را پخته و آنها را به بیرون هدایت می کند.

سرماخوردگی اطفال

تب خفیف:

تب افزایش حرارت در بدن است،که در بیشتر مواقع با نشانه سرماخوردگی ظاهر می شود و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، تب از دسته بیماری هایی است که باید زود تسکین و درمان شود.

در طب جدید برای تب استامینوفن می دهند ولی در طب سنتی آب هندوانه، آب لیمو ترش، آب لیموشیرین یا سیب ترش یا عرقیجات می دهند که تب به ظاهر پایین می آید ولی در اصل دفع نشده است بنابراین باید انواع تب را شناخت چرا که درمان آنها متفاوت است. تب انواع مختلفی دارد تب عفونی؛ تب گرمازدگی؛ تب دندان؛ تب شیر و غیره

تب سرماخوردگی:

چون این تب علت عفونی دارد و ممکن است از عفونت گلو یا سینوس ها باشد باید اول تب را کنترل کرد و همراه آن عفونت را درمان کرد، چون ریشه تب از عفونت است که درمان عفونت در درمان گلو درد و سرفه ذکر شد.

درمان اورژانسی تب در طب جدید: دادن استامینوفن، کم کردن لباس طفل، شستن دست و پای طفل، گذاشتن دستمال خیس روی پیشانی.

درمان اورژانسی تب در سنتی اسلامی: کمک به تب با گرم نگه داشتن بدن با پتو که طفل به عرق کردن افتاده و فضولات دفع شود و تب پایین بیاید.

به اسهال انداختن طفل هم باعث دفع تب می شود. همچنین قی کردن و استفراغ کردن نیز موثر است.

اما برای اینکه این حرارت به سمت سر طفل نرود و باعث تشنج نگردد باید کف پای طفل ورقه هایی از پیاز و نمک گذاشت تا دمای بدن به پایین کشیده شود، مالیدن حنا و سرکه نیز حرارت را به سمت پایین می کشد. گذاشتن پاهای طفل درون محلول نمک و آب، گذاشتن پنبه آغشته به روغن بنفشه در مقعد نیز موثر می باشد.

خوراکی های که تب را پایین می آورد:

  • جوشانده عناب و کاسنی.
  • جوشانده انجیر به دلیل اینکه بخارات را به سطح بدن آورده و تب را دفع می کند.
  • خوردن سیب، رنده سیب و سویق سیب.
  • خوردن انواع سویق چون رطوبت را دفع می کند.
  • خوردن بذر اسفرزه.
  • آبی که هفت بار جوشانده باشد.

مقاله تب و مقاله غذای نوزاد مطالعه شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *