شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

🔅عرق کف دست درمان ، نشانه ها و پیشگیری

درمان عرق کف دست

آنچه در این مقاله خواهید خواند

🔅عرق کف دست درمان ، نشانه ها و پیشگیری

عرق کف در افرادی که رطوبت بالا دارند و استرس زیاد به آنها وارد می شود زیاد می باشد .

از اصلی ترین نشانه های آن افتادگی مثانه و تخلیه نشدن کامل ادرار می باشد که این افتادیگی مثانه به دلیل فشار آوردن زیاد به ناف و کشش در لنف های ناف باعث عدم جریان خون از سمت بالای بدن به سمت پایین می باشد و همین امر باعث شده فرد هم ترس و استرس بیشتر داشته باشد و هم رطوبت اضافی بدن از مثانه خارج نشود و خود را به فعال ترین مجاری برساند که بهتر دفع شود که چون دستان هر فردی بیشترین تحرک را دارد مجبور است خود را به کف دست برساند .

این عارضه در افرادی که در سنین پایین می باشند هم بیشتر شایع است به دلیل اینکه حرارت در این افراد بالاتر است و راه های خروجی را بیشتر تشخیص می دهد در سنین بالا به دلیل سرد شدن بدن رطوبت ها غلیظ می شود و فرد دچار ورم خواهد شد .

🔅پیشگیری

کسانی که می خواهند دچار این بیماری نشود باید به چند نکته توجه داشته باشند :

مایعات هنگام خواب و صبح ناشتا مصرف نکنند .

قبل خواب شب سه عدد خرما را 14 دقیقه بجوند و بدون آب مصرف کنند و بعد از آن هیچ گونه آبی ننوشند

دستان خود را با سرکه بشویند

یک قاشق سرکه بعد از غذا مصرف کنند

هر زمانی از مایعات مصرف می کنند کم بنوشند

به همراه تمام مایعات حداقل یک عدد خرما مصرف کنند

ادرار خود را نگه ندارند و هر یک ساعت یا دو ساعت یکبار به توالت بروند و مثانه را با آب گرم تحریک کنند تا ادرار کامل خارج شود

یک پارچه شب تا صبح به پهلو ها ببندند

از کدو تنبل در غذا ها زیاد استفاده کنند

🔅درمان

برای درمان می توان از چند راهکار بسیار ساده استفاده کرد

سیب را رنده کنند و صبح ناشتا با عسل مصرف کنند قبل از اینکه مایعات یا غذا مصرف کنند هر صبح یک عدد سیب قرمز

یک ساعت قبل از خواب کمی نمک با سرکه مخلوط کنند و دستان خود را در آن بگذارند

کف دست خود را با حنا و سرکه بشویند روزی یکبار

سنگ نمک را روزی ده دقیقه در دستان خود نگه دارند

افتادگی ناف و مثانه را بر طرف کنند (هولگیری )

در فصل بهار هر سال حجامت عام انجام دهند البته در صورتی که مایعات کم مصرف کرده باشند چون اگر مایعات زیاد مصرف شود خون کامل خارج نشده و صفرا در بدن زیاد می شود و بیمار بدتر خواهد شد.

🔅نظریات طب اسلامی

عرق کف دست و پا:

یاهیپروهیدروزیس(Hyperhidrosis)

عرق کردن کف دست و پاها عارضه ای است که به راحتی قابل درمان است و معمولا دربین جوانان و مخصوصا پیش از بلوغ بیشتر اتفاق می افتد.
برای این افرادخیلی پیش می آید که زمان برخورد با دیگران به علت خیس بودن کف دستهایشان به علت عرق زیاد از دست دادن امتناع کرده باشند. و از آنجا که روابط اجتماعی در سلامت روحی و روانی اشخاص تاثیر بسزایی دارد ، این عارضه که به سادگی هم قابل درمان است گاها باعث منزوی شدن شخص مبتلا می گردد.
❌❌در پزشکی امروز علت این عارضه را عوامل مختلفی مانند:
-تنگی اعصاب کف دست یا سندرم تارسال.
-عوامل وراثتی وژنتیکی‌.
-تیروئید.
-چاقی.
-اختلالات قلبی و عروقی.
-نارسایی تنفسی.
-آسیب نخاعی.
-یائسگی.
-دیابت شیرین
-نقرس.
-واکنش داروهایی.
و….
تشخیص داده میشود و متاسفانه پزشکان ، بیمار رابا حجم انبوهی از درمان های آشنا میکند که بعضی از آنها استرس آور وسخت به نظر رسیده وبیمار را از پیگیری برای درمان منصرف میکند یا اگر درمان انجام شود دوباره باز خواهد گشت ، زیرا عامل اصلی ایجاد بیماری درمان نمی شود بلکه درمان روی پوست انجام میشود.
درمانهایی مانند:
-الکترود درمانی یا همان شوک درمانی.(گذاشتن دستها در آب یون دار،آبی که دارای الکتریسیته است،البته به مقدار خیلی کم.)
این روش نوعی فیزیوتراپی محسوب میشود که درمان سریع همراه دارد منتها مقطعی و بیماری در مدت زمان کوتاهی باز می گردد،چون فقط سطح پوست مورد درمان قرار می گیرد.

💢💢علت های پیدایش این بیماری:

 

-بوتاکس کف دست وپا
تزریق بوتاکس کف دست ها و پاها از روشهایی است که جدیدا برای درمان عرق کف دست وپا بسیار تجویز میشود ولی به علت بی حسی موضعی کف دست وتزریق رطوبت زیر پوست قطعا نه تنها کمکی نخواهد کرد بلکه درمان راسخت تر خواهد کرد.

-قطع عصب غدد عرق
قطع عصب غدد عرق موضعی هم از پرکاربرد ترین روشهای مقابله با این عارضه است،که قطعا اشتباه است.
زیرا زمانی که عصب غدد عرق را از کار بیاندازیم عرق کردن را متوقف نکرده این بلکه رسیدن آن را به موضع کف دست وپا قطع کرده ایم،حال این رطوبت که باید دفع شود وخروجی دیگری هم ندارد در بدن حبس شده و عوارض شدیدترین از جمله کیست و…به همراه دارد.

-استفاده ی مکرر از پودر بدن(بچه)
این روش ظاهراً بی خطر است اما علاوه براینکه درمان موقتی محسوب می گردد ، استفاده از آن باعث کثیفی کف دست شده و قابل استفاده در محل کار یا جلسه امتحان و…..نخواهد بود.

-همراه داشتن همیشگی دستمال مرطوب با الکل
از جمله ایرادات این روش هم باید گفت علاوه بر اینکه استنشاق بوی الکل به مرور زمان باعث ایجاد حساسیت و تضعیف ریه ها می شود ، چون الکل خاصیت خنک کنندگی دارد،یعنی برای بخار شدن گرما میگیرد،زمانی که به کف دست مالیده می شود باعث تبخیر شدن عرق از کف دست می شود،پس درمان کننده نیست و موقتا کمک کننده است.
و…..

کاملاً طبیعی است که اضطراب، استرس و عصبانیت، احساساتی هستند که برای رهایی از شرایط غیرمعمول برای هر شخص اتفاق می افتند وبدن نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد.

زمانی که بدن به اضطراب واسترس واکنش‌ نشان داد، هورمون‌های استرس به نام کورتیزول و اپینفرین در بدن آزاد می‌شوند و دمای بدن بالا می‌رودو بدن عرق می‌کند تا بتواند دمای خود را تنظیم کند، بنابراین زمانی که مضطرب می‌شوید غدد عرق فعالیتشان بیشتر خواهد شد.

❌❌اما سوال اصلی اینجاست که چرا کف دست وکف پا بیشتر عرق میکند نه کل بدن؟؟؟؟
پاسخ آن بسیار ساده است ،زمانی که فرد صفرای بالایی داشته باشد،آن هم صفرایی که مرکز جذب رطوبت است ، اگر به علت سبک ناسالم زندگی این فرد دچار غلبه سودا هم بشود،انسداد در بدن ایجاد می شود(چون سودا انسداد آور است)، بنابراین دفع رطوبت ایجاد شده در بدن و تعریق صورت نخواهد گرفت و عرق از سطح پوست بدن خارج نخواهدشد.
اما در زمان اضطراب واسترس همانطور که گفتیم چون تعریق بالا می رود سیستم مدبره ی بدن به دنبال راه خروجی برای عرق میگردد،چون فرد دچار سودا شده و مرکز تمرکز سودا کف دست وکف پا هاست پس عرق را به همین دو ناحیه می ریزد.
دقیقا به همین علت است که برای افراد سوداوی ها که بیشترین اضطراب واسترس رابین دیگر طبایع دارند،در موقعیت های حساس مثلاً حضور در جلسه ی امتحان و….عرق کف دست هایش چندین برابر خود رانشان میدهد.
❌پس علت این امر سوداست ولی بر روی پایه ی صفرا ایجاد می شود.

✅✅اما در طب اسلامی راهکارهای ساده وقطعی برای حل این مشکل وجود دارد که به راحتی بیمار را از این عارضه‌ رهایی می بخشد.برای درمان آسان و در دسترس این بیماری در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

💢💢درمان های قطعی وساده ی عرق کف دست وکف پا

 

✅عدم مصرف آب ومایعات بیشتر از رفع نیاز بدن
کم کردن حجم مایعات ورودی به بدن یکی از راهکارهای ساده وبی هزینه برای درمان این عارضه است.
با کم کردن میزان مصرف آب ومایعات ،جذب رطوبت راکم میکنیم و در واقع علاوه براینکه مانع از سردشدن معده ودر پی آن بالارفتن فعالیت وحرارت کبد شده ایم،بلکه از حجم عرقی که دائما به کف دست وپا فرستاده میشود هم کاسته ایم. میشود وبااین کار درمان را از درون شروع کرده ایم واصل مشکل را برطرف خواهیم کرد.

✅ کاهش دادن صفرا
با کارساده ای مثل خضاب با حنا صفرا را کاهش می دهیم.
با گذاشتن حنا به کف دست وپا دربیشتر مواقع به راحتی این مشکل قابل حل و درمان است،زمانی که حنا به کف دست وپا گذاشته میشود،خروجی های دیگر بدن باز شده و مسیر خروج عرق از کف دست به کل سطح بدن منتقل میشود،در واقع با خضاب حنا خروج عرق را متوقف نمی‌کنیم که بعد از زمان کوتاهی مشکل دوباره عود کند،بلکه مسیر خروج راعوض کرده ایم پس قطعا شخص درمان خواهد شد.

✅استفاده از نمک
نمک هم یکی دیگر از صفرابرهایی است که در دسترس همه هست.(البته منظور نمک طبیعی است).
-خوردن سرکه و سرکه شیره وسایر صفرابرها…..

✅انجام حجامت عام
انجام حجامت که دفع رطوبت میکندوکاهنده ی صفراست هم یکی از مو
ثر ترین راههای درمان این مشکل است.
انجام حجامت هم علاوه بر دفع رطوبت باعث تغییر خروجی شده و تمرکز بدن را از روی ریزش عرق به کف دست وکف پا منحرف کرده ومی تواند بسیار در درمان و بهبودی این عارضه نقش داشته باشد.

✅ایستاده آب خوردن در روز
باورش سخت است با کاری به این سادگی می توان از عرق کردن کف دست و پاها جلوگیری کرد.
بر اساس روایات ایستاده آب خوردن در روز چون خروجی هارا باز میکند،تمرکز خروج عرق از کف دست وپا کاسته و عرق را برای خروج به تمام سطح بدن می فرستد.
❌به همین سادگی می توان از این بیماری وتنش روحی رهایی یافت،منتها باید به یاد داشت که مصرف آب نباید بیشتر از رفع تشنگی باشد،یا آب به همراه خرما مصرف شود.در واقع همان مقداری که برای رفع عطش استفاده میشود در طول روز به صورت ایستاده میل گردد.

✅کم کردن استرس واضطراب.
خوردن مویزصبح ناشتا واستفاده از انگورراهکار ساده و قابل دسترسی برای دفع استرس و اضطراب هستند وبا حذف استرس خیلی راحت این مشکل رفع خواهد شد.
خوردن عسل هم چون هضم را بالا می برد مانع از جذب رطوبت می شود.
جویدن کندر هم یکی از راهکارهای مناسب

🔅نظریات طب سنتی

در عموم کتاب های طب سنتی مالیدن روغن به و خوردن به در صبح ناشتا را درمان قطعی عرق کف دست می دانند که بسیار ساده و بسیار مجرب و موثر در درمان این بیماری می باشد .

✅شاه ارزانی در کتاب طب اکبری می نویسد : خوردن یکسری از ادویه و خوراکی ها باعث خوشبو شدن عرق بدن می شود و مداومت در آنها باعث قطع شدن عرق کف دست خواهد شد که این خوراکی ها را اینگونه بیان می کنند : ابهل، سليخه، كرفس، آب زرد آلو .

✅محمد اعظم در کتاب اکثیر اعظم از قول اطباى هندى‏ مى‏نويسند كه اين حب شنگرف براى سيت يعنى عرق آمدن در دست و پا نافع است سنگرف مغز تخم پزو به يعنى پيهه هر يك يك درم خرمهره زرد سوخته سه درم فلفل گرد پنج درم و كوفته بيخته بدو درم چوك ترش آميخته حبها به قدر فلفل سازند و يك حب صبح و يك شام خورند.

و همچنین براى حبس عرق‏ كفِ‏ دست و پا پهنكرى به آب حل كرده و يا آرد مونگ بريان و يا برگ ببول خشك و يا برگ كنار سائيده بمالند و يا گلتهى بريان و خرمهره زرد سوخته جدا جدا باريك ساخته بر دست و پا بمالند و بالهپر ضماد نمودن و پهكرمول سائيده بر كف دست و پا ماليدن نيز نافع است و يا بادنجان به اندك كوكنار نيم كوفته در آب جوش داده به آن عضو را تر كرده بمالند.

و در ادامه  تخم دهتوره سياه سوخته سائيده به قدر يك ماشه تا دو هفته خورند و يا پوست درخت نيل به آب در ديگ بجوشانند فرود آورده بخار آن رسانند هرگاه نيم گرم شود از آن بشويند تا يك هفته و همچنين بيخ اونت كئاره در سايه خشك ساخته بسايند و نيم توله بشهد بخورند تا هفت روز.

شاید ساخت این دارو ها سخت باشد و بعضی از خوراکی ها قابل دسترسی و در توان انسان برای درست کردن آن نباشد ولی آوردن آن خالی از لطف نیست چرا که در بعضی از شهر ها این گیاهان به سادگی در دسترس است و افراد می توانند آنها را به دست آورند .

✅در کتاب طب سنتى سينا، درمان بيماريهاى مختلف با گياهان دارويى، ص: 231 می نویسد :

کسی که کف دستش زیاد عرق می کند پوست مار را پودر كرده ( همان پوستی که در هر سال مار بعد از پوست انداختن از بدن خود جدا کرده و در مکان هایی که مار است زیاد می باشد ) و در كف دست‏ها بمالند و يا مار كشته‏شده را مقدارى در دست بگيرند تا ماده‏اى كه در پوست بدن او هست به كف دست‏ها آغشته شود عرق‏ كف‏ دست‏ها را بمقدار كافى نقصان مى‏دهد.

در عموم کتاب های طب سنتی مالیدن روغن به و خوردن به در صبح ناشتا را درمان قطعی عرق کف دست می دانند که بسیار ساده و بسیار مجرب و موثر در درمان این بیماری می باشد .

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *