تعداد وعده های غذایی

- تا به حال درمورد تعداد وعده های غذایی فکر یا پرس و جو کردید؟
- چرا اغلب مردم روزی سه وعده غذا می خورند؟
- میدانید کدام وعده مهم ترین وعده غذایی است؟
سعی میکنیم در این نوشتار در حد امکان و حوصله شما به این پرسش ها به خصوص تعداد وعده های غذایی پاسخ بدیم. در مطالعه این مطلب با ما همراه باشید.
یکی از مهمترین آداب خوردن این است که انسان بداند چند وعده در شبانه روز باید غذا بخورد تا بعداً بتواند آداب را در مورد آن رعایت کند. در قرآن (سوره مبارکه مریم) اشاره ای به این موضوع شده است که بهشتیان شبانه روز دو وعده غذا میخورند.
لا يَسْمَعُونَ فيها لَغْواً إِلاَّ سَلاماً وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فيها بُكْرَةً وَ عَشِيًّا
امام ششم علیه السّلام به فردی که از دردها و ناگوارى خوراك شكوه میکرد، فرمود: چاشت و شام بخور و ميان آنها چيزى مخور كه تباهى تن آورد. آيا نشنيدى فرموده خداوند عزّوجلّ كه فرمايد: «و از آنِ آنها است روزيشان كه چاشت و شام برایشان آيد». (بحار ج 63)
چرا ما در مواقع مختلف روز احساس گرسنگی می کنیم؟
باید در جواب گفت این طلب کردن غذا گرسنگی حقیقی نیست و بیشتر به یک گرسنگی کاذب شبیه است. چون هر روز بعد از گذشت چند ساعت از وعدهی قبلی، غذا به معده میرسیده الان سر موقع غذای روزهای قبل معده فعالیت خود را آغاز میکند و همین باعث میشود که فرد احساس کند گرسنه شده است. مثال آن را در ماه مبارک رمضان میتوان مشاهده کرد که فرد در پیش از ظهر بیشتر گرسنه است تا قبل از افطار.
حال سؤال پیش میآید که منظور از دو وعده در شبانه روز چه زمانی است؟
پاسخ به این سؤال را با یک روایت از اباذر جواب خواهیم داد.
اى اباذر بىنياز شو به نيازمندى خدا كه خدا تو را بىنياز میکند. سپس عرض كردم: بىنيازى به خدا چيست اى رسول خدا؟ فرمودند: صبحانه خوردن و شام خوردن. پس كسى كه قانع شود به آنچه كه خدا به او روزى داده بىنيازترين مردم است. (ترجمهی جلد 74 بحار الأنوار.)
- حال زمان خوردن شام و صبحانه چه وقت باشد؟
- آیا بر خوردن شام و صبحانه تأکید شده؟
- ترک صبحانه و شام چه عواقبی میتواند برای ما داشته باشد؟
میتوانید از پاسخ این پرسشها و پرسشهایی از این قبیل، با مطالعه کتاب “حقایقی درمورد وقایه (پیشگیری)1” آگاه شوید.
ممنون از لطف شما
مطلب مفیدی بود در حالیکه همیشه ما وعده ناهار را خیلی جدی می گیریم
سلام
بسیار عالی وجالب واموزنده وخلاصه