بررسی دیابت از منظر طب

بررسی دیابت از منظر طب غیر مدرن
تعریف دیابت از منظر طب شیمیایی:
در طب مدرن تعاریف زیادی از دیابت کرده اند . منشاء های گونانونی برای آن بیان کرده اند برای مثال در کتاب علامه نورانی اینگونه بیان کرده است :
بيمارى قند يا ديابت در نتيجه اختلال عميق و دائمى در سوخت و ساز موادّ نشاستهاى است. وراثت و استعداد دو عامل مهم در پيدايش اين بيمارى مىباشد .
دو دانشمند آلمانى در سال 1889 مشاهده كردند كه برداشتن غدّه لوزالمعده در سگ توليد بيمارى قند میکند . براى اوّلين مرتبه دانستند كه بيمارى قند نتيجه نقصان عملكرد آن قسمت از لوزالمعده است . كه ترشّح خود را داخل خون مىريزد.
در سال 1921 «بان تينگ» و «ليست» دو پزشك كانادايى موفّق به استحصال انسولين (هرمون جزائر لانگرهانس) از غدّه لوزالمعده شدند . انسولين عامل مهم در سوخت و ساز موادّ قندى است. اگر مقدار انسولين لوزالمعده كم شود گلوكز در انساج بدن به مصرف نمیرسد . احتراق بعمل نمىآيد و در نتيجه مقدار گلوكز خون زياد شده از طريق كليّه با ادرار دفع مىگردد.
تعریف دیابت از منظرطب سنتی :
ديابيطس، ذيابيطوس (ماخوذ از يوناني) بيمارى دو لاب کلیوی، بيمارى قند، ديابت 0 setebaiD به عنوان” سلس البول” و” سلسله البول” هم آمده است.
دیابت در طب سنتی بیشتر مربوط به ضعف کلیه می باشد و تمام علائم و نشانه ها هم به همین عضو بر میگردد دکتر احمدیه در کتاب خود حتی ضعف لوزالمعده را هم رد کرده و اصل را بر ضعف کلیه گذاشته اند و اینگونه اثبات می کنند :
ديابت يا به اصطلاح قديمى آن «دولاب كليوى» در اثر نقص ترشح انسولين توسط لوز المعده عارض مىگردد. در نتيجه تزايد مقدار طبيعى قند در خون، مقدارى از قند اضافى از طريق كليهها دفع شده و گلوكوزورى airusoculG را موجب مىشود. گاهى نيز با وجود افزايش قند خون، در ادرار قندى مشاهده نمىگردد.
بسیار عالی موفق باشید
سلام و عرض ارادت.بابت ارائه مطلب تلفیقی ازطب شیمیایی وسنتی،ممنونم.
سلام و خداقوت.بابت ارائه مطلب تلفیقی ازطب شیمیایی وسنتی،ممنونم.