
پیشگیری از بیماری ها چگونه امکان پذیر است؟ امروزه با هر وسیلهای که روبهرو میشویم برای اینکه بهتر از آن وسیله استفاده کنیم باید مطابق با ساختار شرایط تولید آن، با آن رفتار کنیم تا به زودی دچار مشکل نشود و عمر مفید بیشتر با کارایی بالا داشته باشد. مثلاً برای سوخت خودرویی که طراحان آن، بنزین را پیشنهاد کردهاند، اگر آب به جای بنزین بریزیم آن را نابود کردهایم.
کسی نمیتواند بگوید من همهی چیزها را تجربه میکنم تا بتوانم از آن استفاده کنم.
بدن انسان هم دقیقاً شبیه این وسایل است. کسی نمیتواند به وسیله تجربه به دست بیاورد که چه چیزی برای سلامت انسان مناسب است و چه چیزی زیان آور است. امروزه تمام علوم غیر اسلامی همین حکم را دارند. دهها سال یک چیز را برای مردم توصیه میکنند و بعد از آن میگویند طبق تحقیقات جدید به دست آوردیم که فلان خوراکی یا فلان دستور غذایی به ضرر انسان بوده است و اینگونه برای سلامتی مفیدتر میباشد. ولی دستورات اسلامی چون از خالق انسان صادر شده هیچگاه خطا پذیر نیست. و هیچ معصومی نیامده است که دستورات معصوم قبلی را رد کند و دستورات جدیدی صادر کند. همه انبیاء الهی و تمام امامان معصوم (علیهم السلام) یک دستور را داده و تماماً به همآنها عمل کردهاند.
فهرست مطالب
حال برای پیشگیری از بیماری ها چه باید کرد؟
رعایت حلال و حرام الهی
باید توجه داشت که تمام اموری که در روایات اسلامی در باب حلال و حرام آمده است و در درجهی بالاتر امور مکروه و مستحب، به نوبهی خودش برای انسان موجب منفعت و ضرر میباشند و هیچ چیزی را نمیتوان پیدا کرد که از امور حرام یا مکروه باشد که برای انسان نفع، و یا چیزی از امور حلال و مستحب که برای انسان ضرر داشته باشد.
استفاده از طیبات
بخورید از طیبات آنچه را ما رزق شما قرار دادهایم. (سوره مبارکه بقره)
خوردن بسیاری از خوراکیها حلال است ولی آیا همه آنها طیب هم هستند؟
طیب بودن خوراکیها که اینقدر در قرآن ذکر شده است کاملاً با حلال بودن تفاوت دارد. معانی مختلفی از طیب بودن خوراک استنباط می شود. بحث بیشتر در این خصوص و بررسی معانی مختلف آن را میتوانید در کتاب “حقایقی درمورد وقایه (پیشگیری)1” نوشته “دکتر جواد کاردانپور” مطالعه نمایید.
عالی بود ممنون