کتاب حقایقی درمورد وقایه (پیشگیری)1

عنوان: حقایقی در مورد وقایه (پیشگیری) «۱» : آداب خوردن و آشامیدن و آنچه به آن وابسته باشد به ضمیمه خواص میوه ها، گیاهان و تمام غلات وارد شده در روایات و آیات. (ویراست 2)، چاپ دوم.
نویسنده: دکتر جواد کاردانپور.
ناشر: اصفهان، انتشارات فدک، 1399.
تعداد صفحات: 364 صفحه، وزیری.
شابک: 9-10-7524-622-978
مقدمه و فهرست کتاب “حقایقی در مورد وقایه (پیشگیری) 1” را در ادامه مطالعه نمایید…
فهرست مطالب
شرح پشت جلد
از دسیسههای اصلی دشمن برای نابودی شیعیان، مسلمانان و تمام مردم جهان، تغییر سبک زندگی اسلامی و صحیح بوده است. هدف آنها از این کار به جیب زدن تمام سرمایههای مالی مردم است. تا به امروز هم در این راه به خوبی پیشرفت کرده اند. و توانستهاند 90 درصد اموال موجود در جهان را تصاحب کنند و مردم را به سوی فقر سوق دهند. همان طور که امروزه فقیرترین افراد بیمارترین آنها میباشند.
در روایات تمام آداب و سبک زندگی صحیح را بیان کرده و راه را برای سالم ساختن مردم باز کردهاند. اگر مردم همتی کنند و اطمینان خود را از دشمنان سلب نموده و فقط درصدی از اطمینان خاطر خود را به اهل بیت علیهمالسلام بسپارند به لطف الهی تمام بیماریها را ریشهکن خواهیم کرد و دشمن را با تمام اهدافش به گور خواهیم فرستاد.
کتاب “حقایقی درمورد وقایه (پیشگیری)1” جزئی از این آداب را بیان کرده که با عمل به آن اطمینان داده میشود سلامت خانواده خود را حفظ خواهید کرد. حتی بسیاری از بیماریها در خانوادههای امروزی ریشهکن خواهند شد. امید است که جامعه به سمتی نرود که زمانی که «حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف» برای ما آدابی آوردند بگوییم: (ایشان دین جدیدی برای ما آورده است).
مقدمه
در قرن فعلی و در زمانهای که همه به فکر درآمدزایی هستند کسی به سلامتی خودش توجه نمیکند. بیشتر مردم به دنبال این هستند که چه چیزی استفاده کنند که ارزانتر و خوشمزه تر باشد. کسی به فکر سالم بودن غذا نیست. همین باعث شده که این سبک زندگی باعث پیشرفت و سودجویی یکسری افراد شود. که راه آن را آموخته و فقط از این راه سرمایه کسب میکنند.
به طور مثال سرمایهدارترین افراد کسانی هستند که از راه فروش دارو و واکسنها و انواع چیزهایی که مربوط به درمان مردم میشود این سرمایه را کسب کنند. به همین منوال راه خدشهدار کردن سلامت مردم را هم پیش گرفته و هر روز نوعی از مواد خوراکی جدید به بازار تغذیه عرضه میکنند که هم خوشمزگی بیشتر دارد و هم قیمت پایین و این در حالی است که اصلا برای آنها مهم نیست که این هدف را چگونه به دست بیاورند و از چه چیزی برای تهیهی آن استفاده کنند.
این در حالی است که روایات و آداب اسلامی ما کاملا آن را نهی کرده و اصل و اصول تغذیهی ما را بر مبنای سلامتی و سالم بودن آن گذاشته تا جایی که در قرآن کریم میفرماید: (فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى طَعامِه)[1]. یعنی انسان باید به غذایی که میخواهد آن را مصرف کند بنگرد و بداند که از چه چیزهایی تشکیل شده. ولی وقتی به سبک زندگی مردم نگاه میکنیم میبینیم حتی یک نفر هم برای یکبار نمیتواند این دستور قرآنی را عمل کند. به اینگونه که اگر کسی یک کیک یا بیسکوییت از بازار خریداری کند فقط با یکسری ترکیبات تشکیل دهنده که پشت پوستهی کیک نوشته روبهرو میشود که از هیچکدام هم اطلاعی ندارد.
مثلاً نوشته شده آنتی اکسیدآنها[2]، امولسیفایرها[3]، افزایش دهندههای طعم[4]، رنگها[5]، آنزیمها[6]، گلیسرین[7]، عوامل تغلیظ کننده[8]، و… که خود کارخانههای وارد کننده و تولید کنندهی این نوع اقلام هم نمیدانند اینها از چه چیزی تشکیل شده و فقط استفاده میکنیم و میگوییم خوشمزه بود.
جدای از این نکات ما در بسیاری از مرحلههای زندگی خود به دلیل ندانستن یکسری از آداب صحیح برای سبک زندگی با مشکلات جدی و گاهاً غیر قابل جبران رو به رو میشویم. وقتی برای افراد بیان میکنیم ابراز جهل نسبت به آن مسأله را دارند و افسوس میخورند که چرا تلاشی برای یادگیری آن نکردهاند. مثلاً کسی که به بیماری سیروز کبدی دچار شده یا کسی که پروستات زندگیاش را مختل کرده یا آن عده از افرادی که مبتلا به پوکی استخوان شدهاند، وقتی میفهمند که در روایات اهل بیت (علیهم السلام) پیشگیری از این بیماریها ذکر شده، که اگر این کارها را انجام نداده بودند به این بیماری مبتلا نمیشدند آهی بلند از سردل میکشند و خود را مسئول این مشکل میدانند.
برای همین تصمیمی گرفته شد که بعد از چند دوره تدریس این مجموعه روایات که در قالب وقایه یعنی پیشگیری با عنوان “حقایقی درمورد وقایه (پیشگیری)” به گوش مردم رسانده شد، همین مطالب را تدوین کرده تا عدهی بیشتری از مردم جامعه بتوانند از آنها استفاده کنند.
امید است که عمل به این روایات و آداب بتواند سربازان سرزنده و سالمی برای ظهور و فرج آقا حجة ابن الحسن روحی و ارواح العالمین له الفدا آماده کند. چون امام زمان یاران ضعیف و بیمار برای امر فرج خود نمیخواهند، افراد قوی و جنگجو همچون حبیب ابن مظاهر نود و هفت ساله میخواهند که در رکاب امام حسین (ع) مثل یک جوان رعنا جنگید و حدود صد و سی نفر از لشگریان عمر سعد را به درک واصل کرد.
خداوند ما را در زمرهی یاران امام زمان قرار دهد، ان شاء الله.
[1] (80) عبس: 24
[2] موادی هستند که برای جلوگیری از اکسیداسیون چربیها و روغنهای غیراشباع به مواد غذایی افزوده میشوند. فرآیند اکسیداسیون بر اثر واکنش اکسیژن موجود در هوا با چربیها اتفاق میافتد و منجر به تندی، تغییر طعم و از دست دادن رنگ میشود.
[3] باعث ترکیب شدن آب و روغن با هم میشوند.
[4] موادی هستند که خودشان دارای طعم خاصی نیستند یا طعم اندکی دارند، ولی باعث تشدید طعم طبیعی غذاها میشوند. این مواد اغلب زمانی به کار میروند که مقدار بسیار اندکی از یک ماده طبیعی در محصول باشد.
[5] به موازات شکل، اندازه، طعم و مزه از خصوصیات حسی مادهی غذایی محسوب میگردد و به عنوان یک راهنمای چشمی کیفیت، عمل میکند. از این رو در سیستمهای غذایی رنگ با اهداف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
رنگهای دارای منشا طبیعی مانند زعفران، زرد چوبه، کلروفیل، آنتوسیانین
استفاده و یا استخراج رنگ از منابع طبیعی همیشه مقرون به صرفه نبوده و یا دسترسی به مواد اولیه وجود ندارد. بنابر این ساختمان رنگدانههای طبیعی مورد شناسایی قرار گرفته و مشابه ان در صنعت ساخته میشود مانند بتاکاروتن.
رنگهای شیمیایی مصنوعی: این رنگها برخلاف رنگهای طبیعی و مشابه طبیعی جزو مواد افزودنی شمرده میشوند و نیاز به مجوز جهت استفاده کردن میباشند. رنگهای شیمیایی مصنوعی، معمولاً در نوشابههای غیر الکلی، آبنبات، آدامس و پوشش برخی از انواع شکلات استفاده میشوند.
[6] متداولترین موارد استفاده آنزیمها در صنایع پنیرسازی و نشاسته است. تا چند سال پیش، غالب آنزیمهای مورد استفاده در صنایع غذایی از منابع حیوانی تامین میشدند. اما در حال حاضر آنزیمهای با منشاء میکروبی جایگزین آنها شدهاند.
[7] گلیسرین بطور وسیع در صنایع غذایی استفاده میشود که دارای منشاء حیوانی بوده یا از روغن نخل و سایر روغنهای نباتی تهیه میشود.
[8] کربوهیدراتهای طبیعی یا اصلاح شده هستند که مقداری از آبی را که در غذا وجود دارد جذب میکنند و باعث غلیظتر شدن آنها میشوند و به دلیل مخلوط نگه داشتن ترکیبات پیچیدهی روغنها، آب، اسیدها و مواد جامد باعث پایداری غذاهای تولید شده در کارخانهها میشوند.
فهرست مطالب
بخش1. آداب خوردن و آشامیدن
فصل1. اهمیت وقایه (پیشگیری) در مقابل درمان
فصل2. منع از پرخوری
فصل3. آداب غذا خوردن 1
فصل4. آداب غذا خوردن 2
فصل5. انواع ظروف و موارد استفاده آنها در غذا
فصل6. آداب تهیه نان (خبز)
فصل7. روغن و گوشت
فصل8. سویق
فصل9. لبنیات
فصل10. سرکه و رب
بخش2. انواع خوراکی های مورد استفاده در اسلام
فصل11. میوه ها
فصل12. سبزیجات
فصل13. غلات و حبوبات و دانه ها
فصل14. آشامیدنی ها و نوشیدنی ها
واقعا کتاب عالی است