شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
299.000 تومان
مقالات اخیر

گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات

آنچه در این مقاله خواهید خواند

گرفتگی عضلات، بسیاری از ما تجربه این اتفاق را داشته ایم که گاهی اوقات با کوچکترین حرکت و کشش عضلات، درد شدیدی ایجاد شده است و یا بعد از راه رفتن یا ورزش، ماهیچه ساق پا یا بازو بسیار درد گرفته و برجسته شده است و یا گاهی شدت گرفتگی عضلات به حدی است که از ادامه حرکت و ورزش جلوگیری می کند.

اما علت گرفتگی مداوم عضلات و بهترین درمان برای آن چیست؟

دیدگاه طب جدید

علت گرفتگی یا اسپاسم عضلات ناشناخته (ایدیوپاتیک) است و بسیاری از دلایل مکانیکی مطرح شده، ثابت شده نیستند.

دیدگاه طب اسلامی، سنتی

علت اصلی گرفتگی عضلات در طب سنتی غلظت خون است.با دانستن این مطلب شاید به ذهن بسیاری از ما خطور کند که اگر علت گرفتگی عضلات، غلظت خون باشد پس باید با مصرف بیشتر آب و مایعات از غلیظ شدن خون جلوگیری کنیم در حالی که این عمل دقیقا برعکس عمل می کند.

اما چرا؟ مگر آب باعث رقیق شدن مواد نمی شود پس چرا عامل غلظت خون است؟

در پاسخ به این سوال باید یادآور شد که طبع آب در علم مزاج شناسی سرد و تر است.با مصرف زیاد آب علاوه بر رطوبت، سردی نیز در بدن افزایش می یابد که تجمع این دو عامل در بدن، موجب سفت و غلیظ شدن خون می شود.

از طرف دیگر با افزایش رطوبت و سردی در بدن، حرارت کبد نیز برای جبران آن افزایش می یابد همین امر موجب از بین رفتن رطوبت طبیعی بدن می شود و عطش را شدیدتر می کند.

عواملی دیگری مانند دفع ناقص ادرار و حبس خون قاعدگی یا دفع نشدن کامل آن، درست نجویدن غذا و مصرف مداوم گوجه و سیب زمینی، برنج و نان بدون سبوس، عصبانیت و استرس شدید و آلودگی هوا نیز در ایجاد غلظت خون و گرفتگی عضلات موثر هستند.

گرفتگی عضلات

درمان گرفتگی عضلات در طب سنتی

  • پرهیز از مصرف مواد غذایی که موجب غلظت خون و گرفتگی عروق و ماهیچه ها می شوند مانند لبنیات، گوجه و مشتقات آن شامل رب و سس گوجه، سیب زمینی، روغن های غیر طبیعی.
  • پرهیز از مصرف مایعات زیاد به خصوص آب سرد مخصوصا پس از ورزش و فعالیت های بدنی و در حرارت های شدید که به سرعت جذب بدن شده و به اعضای رئیسه بدن مانند مغز، قلب و کبد آسیب جدی وارد می کند.
  • مداومت در مصرف مواد غذایی صاف کننده خون مانند: زرشک، آلبالو، انار، کاسنی.
  • درمان یبوست با مصرف انجیر، روغن زیتون، آلو.
  • ماساژ عضلات با روغن سیاهدانه و انجام بادکش خفیف و حرکت آن در طول عضلات که علاوه بر تسکین درد با افزایش خونرسانی به عضلات باعث دفع رطوبت زائد از آنها و افزایش حجم آنها خواهد شد.
  • ماساژ کلی بدن با روغن زیتون هفته ای یک مرتبه به خصوص برای خانم ها ( زیرا طبیعت خانم ها سردتر است و بدن آنها نسبت به آقایان، رطوبت بیشتری دارد بنابراین با انجام مداوم ماساژ، رطوبت بیشتری دفع می شود و بدن درد و گرفتگی عضلات کاهش پیدا می کند).
  • انجام حجامت عام با فاصله حداقل یک ماه (بنا به تشخیص طبیب برای هر فرد) که در افزایش حرارت طبیعی بدن و دفع رطوبت های زائد و فضولات بسیار موثر است (حتی می توان سالی یک الی دو مرتبه حجامت ساقین و حجامت اخدعین برای گرفتگی عضلات ساق پا و عضلات سرشانه انجام داد )
  • تقویت کلیه و گرم کردن آن با مصرف پودر گردو و زنیان در زمستان، مصرف زردک که می توان به صورت پخته با شیره انگور مصرف نمود یا سویق یا مربای آن را نیز در طول سال مصرف کرد.
  • انجام حرکات کششی و ورزش متعادل در ساعت خاصی از روز که علاوه بر دفع رطوبت از ماهیچه، باعث خونرسانی بیشتر به آنها و رفع سده ها و گرفتگی ها خواهد شد.
  • سویق گندم و جو به صورت خشک روزی سه بار مصرف شود و مایعات کم کننده و تعریق را زیاد علاوه بر این می توان ضماد مرهمی مخلوط از «تمر هندي» و «پیه» براي برطرف کردن سستی عضلات استفاده کرد.

رفع درد عضلات

جهت رفع درد عضلات می توان از موارد زیر استفاده کرد:

  • ضـماد گرم میـوه «انجیر» بـا آرد جـو مسـکن درد عضـلات اسـت.
  • خـوردن چهـارده مثقـال «روغـن زیتـون» بـا آب گرم و با جوشاندن جو مسـهلی عالی است و جهت درد عضلات و سیایتک به کار می رود.
  • ترکیبی از برگ «پیچک»، همراه با بابونه و شاهدانه براي تسکین دردهاي عضلانی توصیه شده است.
مقالات مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *