شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
299.000 تومان
مقالات اخیر

کیست مویی 

کیست مویی

آنچه در این مقاله خواهید خواند

کیست مویی

تعریف کیست مویی

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال ،  در اثر برگشتن مو به داخل پوست و رشد آن اتفاق می افتد که اگر درمان نشود باعث ایجاد کیست و عفونت آن خواهد شد .

علت ایجاد کیست مویی

این مشکل در هر قسمتی از پوست میتواند ایجاد شود ولی شایع ترین محل ایجاد آن ، در قسمت پایین کمر می باشد ؛ زیرا اگر سودا و رطوبت های اضافی از ناحیه لگن تخلیه نشده و ماندگار شوند ، با ایجاد حرارت توسط سیستم مدبره به سطح پوست می آیند ؛ که اگر منافذ پوستی باز باشند ،  به صورت مو و تعریق از بدن دفع خواهند شد ؛ ولی اگر منافذ پوستی به دلیل مصرف زیاد مایعات و تجمع سردی ها وغلیظ شدن آنها بسته شده باشد ؛ این رطوبتها و فضولات اضافی لگن در زیر پوست قسمت پایین کمر تجمع پیدا می کنند و دفع نمیشوند و با افزایش حرارت می سوزند و به بلغم غلیظ یا همان عفونت و سودای ناصالح تبدیل خواهند شد.

چرا در همه یک جا ایجاد می شود ؟

البته یک نکته را باید متذکر شویم و آن اینکه این نوع کیست ها مربوط به مو نمی باشد و چون فقط در ناحیه لگن ایجاد می شود و علت اصلی آن تخلیه نشدن عفونت های ناحیه لگنی است که از مجاری ادراری یا روده ها تخلیه نشده و در لگن مانگار شده اند و به دنبال یک تحریک کوچک می گردند . چون ناحیه پشت انسان جای نشیمنگاه بیشتر تحریک می شود و بیشتر با زمین برخورد دارد باعث ریزش این فضولات به این ناحیه است تا بتواند از این ناحیه خارجش کند و چون غلظت آن بسیار زیاد است توان خارج شدن از این ناحیه را نداشته و به زیر پوست می آید و همین ماندگاری عفونت در این ناحیه باعث جذب بیشتر و بقیه عفونت ها خواهد شد .

چرا در مردان بیشتر است ؟

این بیماری  مردان را بیشتر از زنان گرفتار می کند؛ زیرا در زنان دفع سودا و رطوبت و دیگر فضولات از طریق رحم انجام میشود و به همین دلیل رویش مو در نواحی پایین کمر کمتر است ؛ ولی در مردان به دلیل نداشتن رحم ، دفع سودا از طریق پوست و رویش مو در نواحی پایین کمر صورت میگیرد که اگر در اثر تجمع سردی و غلیظ شدن رطوبتها منافذ پوستی در این ناحیه بسته شوند ، فضولات تجمع پیدا میکنند و به کیست مویی تبدیل خواهند شد

چرا در اوایل بلوغ بیشتر است ؟

کیست مویی ، اغلب برای اولین بار در دوران بلوغ و زمانی که رشد مو و فعالیت غدد چربی افزایش می یابد؛ بروز می کند.

این عارضه به دلیل بالا رفتن حرارت در زمان بلوغ بیشتر اتفاق می افتد و بدن حرارت را بالا می برد تا نضج و پختگی ایجاد کند تا فرد به بلوغ برسد که از این حرارت بدن استفاده می کند تا عفونت ها و فضولات ناحیه لگنی را به سرعت خارج کند و چون هنوز مو های این ناحیه سر باز نکرده است فرصتی مناسب برای تجمع به زیر پوست را پیدا می کند و ایجاد کیست خواهد کرد .

دیگر در چه کسانی بیشتر است ؟

همچنین این عارضه در افراد چاق، پُر مو، کسانی که زیاد عرق می کنند، مدت زمان زیادی در حالت نشسته فعالیت میکنند یا لباس های تنگ و پلاستیکی و دارای الیاف مصنوعی می پوشند،  بیشتر دیده می شود .

بنابراین به دلیل افزایش مصرف مایعات و تجمع سودا در نواحی پایین تنه ، دفع ناقص ادرار یا نگه داشتن ادرار به مدت طولانی ، پوشیدن لباسهای پلاستکی یا با الیاف مصنوعی به خصوص لباس زیر، که موجب حبس شدن رطوبتها و همچنین خشک نشدن لباس به مدت طولانی تر می شوند ؛ این مشکل شیوع بیشتری  در جامعه پیدا کرده است.

کیست مویی1

تدابیر درمانی کیست مویی

🔅منع مایعات

پرهیز از نوشیدن آب و مایعات زیاد به علت بستن منافذ پوستی و غلیظ کردن عفونتها و حتی مصرف مایعات به صورت جوشیده و به همراه خرما بسیار کمک خواهد کرد که این فضولات با مایعات سرد و غلیظ نگردد .

🔅تخلیه ادرار کامل

نگه نداشتن ادرار به مدت طولانی زیرا موجب تجمع رطوبت در ناحیه لگن میشود و به دنبال آن با افزایش حرارت این رطوبت اضافی به سودا تبدیل شده و در انتهای لگن ته نشین میشود و اگر با حرارت زیاد بدن به سطح پوست بیاید موجب ایجاد کیست مویی و عفونت آن خواهد شد

بنابراین هر عاملی که موجب دفع نشدن کامل ادرار و همچنین خون قاعدگی در خانمها شود باعث ایجاد و تشدید کیست مویی خواهد شد ؛ به همین دلیل اصلاح لگن و بستن فانوسقه نیز توصیه میشود.

🔅لباس تنگ

پرهیز از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان و با الیاف مصنوعی و پلاستیکی که مانع خشک شدن لباس و بدن در زمان تعریق می شوند و بنابراین رطوبت در همان محل ماندگار میشود و باعث سردی عضو و غلیظ شدن عفونت میشود.

🔅حجامت ساکرال یا چاربند

انجام حجامت ساکرال که برای پیشگیری از ابتلا به  کیست مویی بسیار موثر است زیرا رطوبت و عفونتهای این ناحیه را تخلیه کرده و از غلیظ شدن آنها جلوگیری میکند

🔅رفع یبوست

رفع یبوست با مصرف ملینات مانند انجیر و آلو و رعایت مواردی که از ابتلا به یبوست پیشگیری می کند مانند مصرف هاضوم ( پودر آویشن ، زنیان ، سیاهدانه و نمک )، خوب جویدن غذا و مصرف نان و برنج با سبوس

🔅باز کردن خروجی

چرب کردن کیست با روغن بنفشه پایه زیتون و سپس تیغ زدن و بادکش کردن محل آن که پس از تخلیه کیست، روزی سه مرتبه عسل روی آن گذاشته شود و موقع تعویض پانسمان با جوشانده آویشن شسته شود.

یا میتوان با آرد و نمک ، خمیری درست کرد و آن را روی کیست گذاشت تا سر باز کند و تخلیه شود. که باید روزی 2 بار آن را تعویض کرد

می توان برای باز کردن راه خروجی از آسیاب شده تخم کتان و سرکه و بستن بر روی موضع به مدّت یک هفته استفاده کرد یا هر شب روغن سیاه به آن بمالند که خروج آن را تسریع کرده و فضولات را راحت تر خارج می کند .

🔅مداومت بر نوره ( واجبی )

مصرف نوره سنتی زرنیخ دار حداقل یک بار در هفته  یک مرتبه به کل بدن گذاشته شود و سپس به کل بدن حنا گذاشته شود و بعد از بیرون آمدن از حمام ، کل بدن با روغن زیتون روغن مالی شود . این عمل برای دفع فضولات و رطوبت هایی است که در کل بدن حبس شده اند و راه خروج ندارند و از طرفی با تخلیه سودا از ابتلا به بیماری های سوداوی نیز پیشگیری میکند.

باید متذکر شویم که تیغ کشیدن باعث ضخیم شدن مو در این ناحیه شده و خروج آن را سخت می کند و خودش می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در ایجاد این نوع کیست ها باشد .

 

داروی سید الادویه

این دارو ملین بوده و خروجی های بدن را به سرعت باز می کند و برای دفع فضولات از ناحیه لگن توسط روده بسیار مفید است ترکیبات اصلی این دارو مویز بوده که می توان به جای این دارو از 21 عدد مویز صبح ناشتا به جای آن هم استفاده کرد .

ضماد دیگری برای کیست مویی :

ترکیب آویشن، تخم گشنیز، گل ختمی، تخم مَرو و اسفرزه به مقدار مساوی پودر کنید و مقداری از آن را با آب جوش خمیر کرده و روی محل کیست  پانسمان کنید .

این ضماد تا ۲۴ ساعت  باید بماند و رطوبت خود را از دست ندهد(اگر ضماد در طول ۲۴ساعت خشک شود موثر نخواهد بود)

روز بعد پانسمان را تعویض کرده و دوباره تکرار نمایید؛ حداقل تا ۳ شبانه روز و گاهی تا یک هفته زمان میبرد تا کیست سر باز کند و عفونت کاملاً تخلیه شود.

پس از تخلیه شدن عفونت در محل زخم ، عسل ضماد کنید.

مقالات مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *