شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

کمر درد

کمر درد

آنچه در این مقاله خواهید خواند

کمردرد

علت های مختلفی برای درد کمر ذکر شده است

1.تنگ شدن کانال نخاع (هنگامی که سوراخ هایی که عصب از درون آنها خارج می‌شود به دلایلی تنگ شود، باعث فشار روی عصب و در نتیجه ایجاد احساس درد و بی حسی شده که به قسمت‌های تحتانی کمر و پاها کشیده می شود)

2.عرق النسا یا در گیری عصب سیاتیک

3.کم شدن فاصله بین مهره ها

  1. بیرون زدگی یا فتق دیسک

5 .گرفتگی عضلات

6.ضعف عضلات و فشار به دیسک

  1. تومور ها

8.در گیری و ناراحتی بیش از اندازه

علت اصلی همه موارد بالا اکثرا از سردی می باشد 

موید این حرف آن است که در سنین بالاتر (که سن بلغم وسردی است) خودش را بیشتر نشان می دهد و در افرادی که غذاهای سرد استفاده می کند دردش شدید تر است و هنگامی که در محیط های سرد مانند برف و سرما قرار می‌گیرد اذیت کننده تر است که راس تمام این سردی ها و عامل بسیار از این مشکلات در خوردن مایعات زیاد است که ماده تشکیل دهنده تمام سردیجات می باشد .

اگر یک ناحیه ازستون فقرات ضعیف شود ، بدن فضولات ومواد زائد را همان جا می ریزد . و چون کمر در فعالیت ها بیشترین درگیری را در ستون فقرات دارد و گردن چون در مقایسه با سایر قسمت ها از حمایت کمتری برخوردار است ، صدمات و آسیب ها متوجه این دو موضع می گردد.

زمانی که بنا به دلایلی رطوبت دیسک بین مهره ها  کم یا زیاد میشود ، فاصله بین مهره ها از ببین می‌روند و تدریجا استخوان های مهره  به یکدیگر نزدیک تر  نهایتاً درد، التهاب و کاهش حرکت بوجود می آید.
پس چنانچه میزان این رطوبت تغییر کند مشکل ساز خواهد شد. اگر بنا به خوراک فرد و نحوه رفتار و زندگی او سردی در مفاصل زیاد شود باعث جمودیت، خشکی و ایجاد درد خواهد شد و اگر رطوبت در مفاصل زیاد شود باعث التهاب، جمع شدگی و انقباض و ایجاد درد میشود.

گاهی امتلاء و احتباساتی که در روده ها ایجاد می شود به علت ایجاد بخارات، عوارض گوناگونی از جمله ایجاد رطوبت اضافه در ناحیه کمر به وجود می آورد.

مشکل ضعف کلیه. در بعضی افراد چون کلیه ها ضعیف هستند ، رطوبت به طور کامل در مثانه تخلیه نمی شود و این رطوبت در جاهای دیگر بدن پخش می شود و نزدیک‌ ترین محل ‌به این رطوبت دیسک کمر است ، پس رطوبت در این قسمت ریخته و ملتهب می‌شود و التهاب دیسک و  سبب درد می شود.

به طور مثال گاهی درد کمر در خانم ها به دلیل احتباس خون حیض یا همان حبس قاعدگی می باشد که رطوبت از رحم به طور کامل دفع نشده و اجتماع آن در ناحیله لگن دچار سستی کمر و ساق پا ها می شود و در مدت طولانی التهابات ناحیه ساکرال و دیک کمر می آورد که این مشکل در دوران یائسگی به دلیل سردی بیشتر و منجمد شدن این فضولات بیشتر خواهد شد .
– ضعف هضم و عدم صحیح جویدن غذا باعث ایجاد بخارات یا همان قولنج در روده‌ها می‌شود. عدم دفع قولنج در ایجاد این بیماری تأثیر گذار است، زیرا اگر قولنج برطرف نشود روده ها در تخلیه فضولات و دفع بهتر مواد زائد بدن ضعیف خواهد بود و این فضولات و رطوبت به مفاصل و ناحیه کمر سرایت کرده و باعث درد می شود که علامت آن این است که در هنگام حجامت ساکرال بوی متعفن عفونت حس می شود و در آنها بعد از این حجامت بسیار تسکین داده می شود  ..
-گاهی علت ضعیف بودن خود عضلات  است. ضعف عضلات  ممکن است به علت سوء مزاج ضعیف شده باشد، مخصوصا اگر مزاج روبه سردی برود. فعالیت های زیاد و استفاده بیش از حد فشار بیشتریی را روی ناحیه دیسک تحمیل می نماید . رطوبت دفع نشده اگر به عضلات و مفاصل برسد آن ها را سست و ضعیف می کند به همین دلیل ورزشکاران که تعریق بیشتری دارند و رطوبت مفاصل و ماهیچه ها را با عرق دفع می کنند دچار این نوع بیماری ها نخواهند شد مگر اینکه مقدار رطوبت وارده به بدن بیش از دفع آنها باشد که برای آنها هم ایجاد می شود .

تومورها . براثر افزایش سودا و غلظت آن ، تومورهای سرطانی یا غیر سرطانی ایجاد می شوند . گاهی این تومورها در غشای نزدیک به نخاع به وجود آمده و با فشاری که به نخاع می آورد باعث درد در این ناحیه می شود.

فعالیت های نا مناسب و مداوم . با فعالیت ‌های نا مناسب ، غضروفی که بین مفاصل قرار دارد تخریب می‌شود و همین امر باعث فشار مهره ها بر روی نخاع می شود.

فتق دیسک . گاهی بر اثر فعالیت های سنگین ، دیسک دچار بیرون زدگی یا پارگی می شود ، دیسک بیرون زده به سمت کانال نخاعی پیش رفته و به عصب هایی که از سوراخ مهره هاعبور می کنند ، فشار می آورد و این عارضه را پدید می آورد.

پیشگیری های کمردرد

– کم کردن مصرف آب که باعث کم شدن بلغم در بدن و عدم ایجاد رطوبت اضافی در ناحیه ستون فقرات  می گردد.. معمولاً این بیماری از عوارض مزاج بلغم و از رطوبت ایجاد می شود. پس باید از خوراکی هایی که بلغم را افزایش میدهد مخصوصا آب در برنامه غذایی حتی الامکان کمتر استفاده کرد و یا همراه مصلحاتشان استفاده شوند مثل خرما که همیشه باید همراه آب مصرف شود .

این افراد باید از خوراکی هایی مانند گوشت های گاو و گوساله ، ماهی ، مرغ های پرورش ، بز و مخصوصا بز  پیر . خوراکیهای پر نشاسته ، لبنیات و مخصوصا شیر و ماست و دوغ پرهیز کنند .
خوراکی‌هایی مثل سیب زمینی ، گوجه ،آبمیوه ها و کنسروهای صنعتی و حاوی مواد نگهدارنده و روغن های صنعتی به طور کلی ممنوع است و مصلحی برایشان وجود ندارد.
– حمام آب گرم در صورتی که گرمای شدیدی را در حمام ایجاد کنیم و بلغم را توسط عرق کردن در حمام دفع کند در پیشگیری درد موثر است.
– نوره کشیدن به صورت مرتب به  کل بدن باعث مخصوصا ناحیه کمر و شکم دفع رطوبت از مفاصل می شود.
– استفاده از سنجد و سویق سنجد پیشگیری از پوکی استخوان
– پوشیدن کفش مناسب.
پوشیدن کفش مناسب: کفش  های پاشنه بلند و نامناسب با آناتومی ، بدن را مجبور میکند به نحوی تعادلش راحفظ کند . در نتیجه یا کمر عقب رفته و تراز لگن و ستون فقرات بهم می خورد و در صورت استمرار دچار آرتروز در لگن و ران ها و کمر می شود..
– استفاده از نمک دریا قبل و بعد از غذا که منافع بسیار زیادی از جمله از بین بردن بلغم در کل بدن دارد

– پرهیز از خوراکی های سرد.
– استفاده از سبزیجات مخصوص سبزیجات گرم ، مانند تره ، مرزه ، ترخون ، سیر و … البته در حالت اعتدال و نه افراطی.

بستن فانسخه یا کمر بند محکم بسیار در پیشگیری و درمان کمر درد که ناشی از ستون فقرات باشد موثر است و حتی باعث دفع بهتره مثانه و رحم می شود و اجازه جذب روطبت های اضافی در ناحیه لگن را نخواهد داد و کمر را بسیار محکم خواهد کرد .

ماساژ مداوم برای کمر و ستون فقرات بسیار مناست است و اگر افراد مخصوصا در سنین بالا که تحرک کمتری دارند هفته ای یکبار یک ماساژ کامل بگیرند از بسیاری از درد های مفاصلی و کمر درد های دوران سالمندی جلوگیری خواهند کرد که بهتر است در روش های ماساژ هم دقت کافی را داشته باشند .

وحالا راهکار کمردرد چیست

در طب سنتی راهکارهایی دارد که درمان را به طور کلی ایجاد کرده و رطوبت را دفع می کند یعنی با بیشتر کردن حرارت بدن باعث شده رطوبت راحت تر دفع شود و چون رطوبت دفع شده درد هم ازبین می رود که این کار را به چند روش انجام می دهند .

  • بادکش موضعی و خونرسانی در آن عضو تا با جایگزین شدن خون به جای رطوبت درد هم از بین برود
  • اگر درد از ناحیه لگن ختم شود با جا اندازی لگن و اگر به پایین کشیده شود با فصد پا .
  • حجامت موضعی که با دفع رطوبت اضافی توسط حجامت و دفع خونهای فاسد از آن ناحیه باعث شده خون سالم جایگزین رطوبت و فضولات شود و درد تسکین پیدا کند .
  • ضماد های گرم مثل ضماد رنده شده سیر و پیاز با کمی زردچوبه، فلفل، زنجبیل و دارچین باعث دفع سردی و رطوبت شده.
  • مالش روغن کوهان شتربا نمک به دست فرد غیر بیمار باعث گرم شدن و جذب رطوبت از ناحیه پوست شده
  • گذاشتن پا داخل نمک داغیا گذاشتن کیسه نمک داغ روی موضع درد
  • زنبور یا سوزن زدن در نواحی دچار درد مخصوصا درد های مفصلی خونرسانی را سریع کرده به موضع و درفع فوری رطوبت اضافی خواهد کرد که زالو هم همین تاثیر را دارد .

. خوردن سیاهدانه ادرار آورد است که اگر به همراه عسل مصرف شود عفونت ها را به خوبی خارج خواهد کرد برای همین بهتر است افراد هر روز حداقل یک قاشق مربا خوری سیاهدانه و عسل را مصرف کنند به این صورت که سیاهدانه را آسیاب کنند و به نسبت یک به سه با عسل مخلوط کنند یعنی سه قاشق عسل و یک قاشق سیاهدانه آسیاب شده مخلوط کرده و در طول روز یا صبح ناشتا مصرف کنند تا عفونت ها به هیچ وجه در ناحیه لگن ماندگار نشود .
نکته اینجاست که هم باید خونرسانی به موضع تقویت شود و هم موانع خونرسانی و سیاه شدن که همان غلبه سوداست رفع شود.
با تشخیص طبیب حاذق ، استفاده از سودابر، ماساژ و روغن مالی با روغن سیاهدانه ، یا بنفشه ، یا زیتون و یا کنجد بسیار کمک کننده می باشد.
– خوردن سویق سنجد و سویق استخوانساز
-مصرف سرکه شیره
پرهیز از مصرف مواد کافئین دار مثل چای ، قهوه و …
پرهیز از اضطراب و ترس و غصه زیاد
پرهیز از مواد غذایی فریزری و مانده و هله هوله و مواد ناسالم بازاری ، نوشابه ها و فست فودها و…

استفاده از فانوسخه جزو ضروریات درمان کمر درد می باشد پس خواهشا جدی بگیرید ،،،،،

مقالات مرتبط

7 پاسخ

    1. بسم الله الرحمن الرحيم
      با سلام و خداقوت خدمت شما
      مثل همیشه ناب و پر محتوا
      برکات خداوند بر شما فزون باد

  1. سلام خسته نباشید خوب بود اما عالی نبود چون باید در طب اسلامی ایرانی از عالم معنا به ماده بیایم که متاسفانه خیلی از اطباء این کارا نمیکنن و فقط نسخه های تغذیه و ای و دارویی و نهایتا مالشی میدن که همش مادی هست
    یه روایتی هست که مضمونش اینجوریه
    اقتصاد به مثابه ستون فقرات یک جامعه است

    کسی که از اقتصادش و رزق و روزی اش ناراضی باشد ستون فقراتش که در کمرش است دچار مشکل است تا موقعی هم که راضی بودن واقعی از روزی اش نداشته باشد کمر دردش کامل خوب نمی شود

  2. با عرض سلام وخسته نباشید
    بسیار اموزنده وجالب وکامل انشا…همیشه موفق وسلامت باشید
    کوچک شما صداقت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *