شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
299.000 تومان
مقالات اخیر

پسوریازیس

پسوریازیس

آنچه در این مقاله خواهید خواند

پسوریازیس از یک کلمه یونانی گرفته شده که به معنی خارش است. خارش در این بیماری خیلی زیاد است ولی متغیر بوده و معمولا این خارش ها منجر به خون آمدن جای آن خواهد شد تا خارش کم شود یا از بین برود. توجه کنید که این نکته در درمان آن بسیار مهم می باشد.

دیدگاه طب جدید

پسوریازیس یک بیماری ژنتیکی است که به هیچ وجه مسری یا به اصطلاح واگیردار نیست. در این بیماری بدن علیه خود قیام می کند و مشکلاتی را به وجود می آورد. پسوریازیس در دسته بیماری های خود ایمنی قرار دارد. بیماری پسوریازیس یا صدفک یا داء الصدف یک بیماری مادم العمراست و افراد تا آخر عمر درگیر آن هستند (نظر طب سنتی و روایات این نیست و عقیده ما بر این است که درمان پذیر است).

در طی بیماری پسوریازیس سیگنال های اشتباهی از سمت پوست به مغز ارسال می شوند که باعث ایجاد  سرعت جایگزینی سلول های جدید از ریزش سلول های مرده بیشترمی شود. این افزایش سرعت در تولید سلول های جدید باعث ضخیم شدن پوست می شود.

در طب جدید علت بیماری به طور دقیق تشخیص داده نشده است و تنها علت ژنتیکی را بهانه ای برای فرار از شناخت علت آن بیان کرده اند. این بهانه آوری ها در بسیاری از بیماری ها بارز است. چگونه ممکن است علت بیماری ژنتیکی باشد درحالی که معمولاً بقیه اعضای خانواده هیچگونه مشکلی در سیستم ایمنی نداشته و مشکلات پوستی در آنها نبوده است.

این بیماری سن مشخصی ندارد و گاهی افراد در سن پایین هم دچار این بیماری می شوند. هورمون ها هم می تواند یکی دیگر از علت پسوریازیس باشد مانند دوران بلوغ یا حبس عادت یا یائسگی.

پسوریازیس انواع مختلفی دارد مانند: پلاکی، ناخن، معکوس، پوست سر، پوسته ای، اریترودرمیک، مفصلی و…

دیدگاه طب سنتی

در طب سنتی پسوریازیس با نام «داء الصدف» یا «قوبا» شناخته می شود.

علت بروز این بیماری به تجمع زیاد سودا در بدن و بالا رفتن حرارت زیاد برای دفع این سودا از راه پوست می باشد. این تجمع سودا معمولاٌ از تغذیه نادرست و روش نادرست زندگی کردن است، که سبب می شود اخلاط نامناسب در بدن تجمع پیدا کرده و با رسوب در پوست باعث بروز علایم این بیماری شود. پوست یکی از نزدیک ترین راه های خروجی سودا بعد از مثانه می باشد. زمانی که مثانه درست عمل نکند یا فرد به دلیل استرس یا ترس های دوران کودکی ادرار را حبس کند، یا تاخیر زیاد در در دفع آن داشته باشد، این سودا و یا اسیدها به سمت پوست آمده تا تعریق شوند، و زمانی که بدن به خوبی عرق نکند یا فعالیت جسمانی کمی داشته باشد که لایه های پوستی با این فعالیت باز نشود، باعث حبس این فضولات زیر پوست شده و روز به روز غلیظ تر خواهند شد. این امر بدن را وادار به تحریک آن می کند، که به آن حمله سیستم ایمنی هم می گویند. این تحریک یا حمله سیستم ایمنی، بدن را به شدّت به خارش می اندازد تا به کمک خون از لایه های پوستی آن را خارج کند و سودای غلیظ شده را از این طریق دفع کند.

پسوریازیس اشکال گوناگونی دارد و شدت  آن در تمام افراد یکسان نیست. از دید گاه طب سنتی مقدار و کیفیت ماده تجمع یافته در بدن، از لحاظ غلظت و لطافت، نوع بیماری و شدت علائم آن را تعیین می کند.

عوامل تشدید بیماری

سوء مزاج سرد و خشک و غلبه سودا در پوست و هر چیزی که سودا را افزایش دهد و باعث تولید اخلاط غلیظ و رسوب آنها در پوست شود و کارکرد کبد را دچار اختلال کند، هضم غذا را مشکل کند و ایجاد یبوست نماید و… می توانند زمینه ساز بروز یا تشدید پسوریازیس شوند.

مادر همه این علت ها عصبی شدن و استرس می باشد  و لذا در درمان باید مد نظر قرارگیرد. طب سنتی به  سیستم ایمنی بدن کمک می رساند تا بدن با دفع اخلاط  به سلامت برسد. برای درمان اول اصلاح پایه مزاج و پاکسازی بدن از اخلاط نامناسب لازمه کار می باشد.

علت بروز بیماری پسوریازیس

  • علت بارز بیماری پسوریازس بالا رفتن حرارت کبد است. که این بیماری در اثر غلبه سودا در افراد ایجاد می شود. هنگامی که حرارت کبد بالا رود به دنبال راه خروج برای دفع این سودا می گردد و پوست گسترده ترین و حساس ترین راه خروجی است، اما این فضولات به دلیل اینکه در اثر حرارت به سوختگی یا همان سودا رسیده اند نمی توانند از پوست خارج شوند و باعث ایجاد سفتی و زخیمی و پوسته پوسته شدن پوست می شوند، که در اثر ماندگاری در این قسمت به خارش می افتد. شدت خارش آنقدر زیاد است که فرد آن را به خون می اندازد. فرد با مقداری دفع خون آرام تر می شود. علت هم تنها این است که با به خون افتادن دفع سودا صورت می گیرد، هرچند مقدارش به شدت کم است.
  • نوشیدن آب و مایعات زیاد می تواند این بیماری ها را تشدید کند چون زمانی که سودا به سمت پوست حرکت می کند به وسیله چرک یا لایه های پوستی می تواند خارج شود، ولی کسانی که مایعات زیاد مصرف می کنند، مخصوصاً چای، این سودا غلیظ تر شده (چون مایعات سرد و تر هستند و این سردی باعث منجمد شدن سودا خواهد شد) و در لایه های پوستی ماندگار شده و راه خروج را می بندد.
  • علت دیگر می تواند این باشد که مایعات باعث افزایش حرارت کبد می شوند. ما با آب خورن باعث سرد کردن معده می شویم. این سردی فشار زیادی به کبد را سبب می شود، و این عمل باعث ایجاد حرارت، و گاهی هم سوزانندگی، می شود. در این حالت عطش افراد زیاد می شود و دوباره و دوباره بدن طلب آب می کند. این حرارت هر چه بیشتر شود سوختگی خون و سودای غلیظ شده در خون، بیشتر خواهد شد.
  • علت دیگری که کبد را تحت فشار قرار می دهد و حرارت آن را بالا می برد و باعث تشدید این بیماری می شود، خوب نجویدن غذا است که باعث می شود غذا خوب هضم نشود. هضم نادرست، فشار شدیدی به کبد وارد می کند و این فشار حرارت را به اوج می رساند. جالب است بدانید، اکثر کسانی که دچار استرس و مشکلات عصبی و حتی هول از بچگی، می شوند، هم زیاد مایعات می نوشند و هم تند تند غذا می خورند و غذا را خوب نمی جوند. همه این عوامل دست به دست هم می دهند و این بیماری را تشدید می کنند. تمامی این حرارت در اثر حبس ایجاد می شود.
  • جالب است بدانید استرس در این بیماری از عوامل اصلی محسوب می شود، که در پسوریازیس یا همان داءالصدف نقش اصلی را دارد. اگر توجه کرد باشید افرادی که دچار پسوریازیس می شوند در کودکی با مو و ابروهای خود بازی می کردند و حتی مو و ابروها را می کنند. این کار آنقدر پیش می رود که در بزرگسالی ریش های خود را هم قتل عام می کنند. این افراد به حدی استرس دارند که ناخن های آنها همیشه کوتاه و جویده شده است، یا افرادی که در کودکی گاز می گیرند، تمام اینها علائم استرس شدید است. استرس باعث بالارفتن حرارت غیرغریزی می شود و حبس ایجاد می کند و این همان حرارتی است که باعث سوزاندگی می شود و نتیجه اش پسوریازیس خواهد شد. استرس برای این افراد همچو سم برای بدن عمل می کند و باعث تشدید بیماری می شود.

پسوریازیس

پسوریازیس بیشتر در نواحی زانو، آرنج و سر بروز می کند. اگر دقت کنید، تمام این نقاط جاهایی هستند که مسکن سودای بدن هستند. پوست با خشک شدن در حالت عادی این سودا را خارج می کند مثل پینه که به زانو می زند یا شوره ای که به سر می زند و پوسته پوسته می شود ولی زمانی که حبس زیاد شود یا مایعات همراهش شود توان دفع را از آن گرفته و روز به روز شدت می گیرد.

علت های دیگر

هنگام انعقاد نطفه اگر عضوی در بدن پدر یا مادر ضعیف یا دچار اختلال باشد، امکان اینکه فرزند در همان عضو دچار مشکل شود، یا اختلال برایش ایجاد شود وجود دارد.

همچنین، ممکن است در زمان بارداری هنگامی که عضو مورد نظر در حال تشکیل بوده است، خون رسانی درست انجام نشده، یا استرس و اضطراب فراوانی به مادر وارد شده است. در پسوریازیس امکان اینکه حرارت غیر غریزی پدر ومادر زیاد باشد، یا در کبد ضعف داشته باشند، سبب می شود در بدن کودک خود تاثییر بگذارد و باعث ایجاد بیماری پسوریازیس یا اریتم آنولار شود. (اریتم آنولار یکی دیگر از نام های پسوریازیس است.)

در دوران بلوغ حرارت به اوج خود می رسد و باعث حرکت فضولات به سمت خروجی ها می شود. در افرادی که برای این فضولات راه خروجی ندارند و حرارت بسیار بالا است، به سوختگی می رسد وتبدیل به فضولات سوخته می شود. پسوریازیس هم نوعی از فضولات سوخته همان سودا است، اگر در این حالت، دچار پسوریازیس باشند، بیماری تشدید می شود.

پسوریازیس در محل زخم ها، محل صدمات، محل واکسیناسیون و در محل سایر آزارهای پوستی ایجاد می شود و معمولا در سر به خاطر شانه زدن. چرا که تمامی این ها همه با عث تحریک پوست می شوند و سودا هم به همین ناحیه ریزش می کند.

از دیگر علت هایی که می توان اشاره کنیم: حبس قاعدگی، گرفتگی عروق، یبوست، هضم نادرست، مصرف مایعات، و هر انسدادی که برای باز کردن قوه مدبره بدن حرارت را بالا می برد تا باز کنندگی ایجاد کند. این حرارت هر بار بیشتر و بیشتر می شود و اگر همچنان انسداد در بدن باشد و راه خروجی وجود نداشته باشد با تحریکاتی از جانب پوست به همان ناحیه پوستی می ریزد، چرا که خروجی جز آن پیدا نکرده است.

در روایت خوردن غذای شور پس از فصد را یکی از عوامل این بیماری یعنی جرب یا خارش میداند. احتمالاً غذای شور چون برای حل شدنش نیاز به آب دارد حرارت کبد را بالا می برد و باعث جرب خواهد شد، ولی اگر نمک در دهان آب شود و بعد بلعیده شود عطش نمی آورد، چون با بزاق دهان رقیق شده و فشاری به کبد نخواهد آورد. شاید علت دیگر این باشد که، فصد از ورید گرفته می شود و زمانی که راه خروج باز است نباید یک خروجی دیگر به آن دهیم. نمک یا همان غذای شور مثل شوربا که به بیماری در حالت عفونت می دهند تا عفونت ها را رقیق کند و حرارت کبد را بالا ببرد، اگر در زمانی که خروجی فصد باز است مصرف شود دو تحریک در یک زمان ایجاد شده و بدن تمام این غذا هایی که جذب کرده را به سمت ورید ها می فرستد و باعث خارش بیشتر خواهد شد، چون بعد از فصد خروجی بسته می شود و بدن این مواد را به زیر پوست می فرستد و عوض این که راه خروج روده را باز کند همه را به سمت مکان خروج فصد سرازیر خواهد کرد.

خوردن زیاد تخم مرغ، لبنیات، مرغ، سیب زمینی، گوجه، ماکارانی و فست فود ها، این بیماری را تشدید می کنند. کسانی که می خواهد بهبودی کامل یابند، باید علاوه بر کم کردن مایعات مخصوصاً چای و مایعات سرد این خوراکی ها را هم حذف کنند.

نشانه های پسوریازیس

پسوریازیس با یک سری علائم مانند ایجاد لکه های قرمز، که روی آنها با پوسته هایی به رنگ سفیدی پوشیده شده، که از خارش شدیدی برخوردار است. شدت خارش به حدی زیاد است که محل پسوریازیس به خون می افتد.

پسوریازیس را می توان در زانو، سر، آرنج و گاهی هم کمر دید اما همین طور که قبلا گفتم جایی که خروجی باز شود و تحریک شود دیده می شود.

پسوریازیس

آیا پسوریازیس واگیر دار یا مسری است؟

پسوریازیس یا داءالصدف به هیچ وجه مسری یا واگر دار نیست، به علت اینکه عامل این بیماری درونی است. عامل هم همان حرارت کبد است و در هر فردی این حرارت متفاوت است در بعضی پایین در بعضی بسیار بالاست که موجب این بیماری می شود. تمام اشخاص دچار این بیماری نخواهند شد و اصلا واگیر دار نیست.

درمان پسوریازیس در طب اسلامی، سنتی

برای درمان پسوریازیس ما باید حرارت غیر غریزی را پایین بیاوریم و راه خروجی برای دفع این فضولات سوخته شده یا همان سودا ایجاد کنیم.

  • استرس را برای شخص به صفر برسانید حتی با دور کردن گوشی یا ندیدن تلویزیون.
  • اولین مرحله برای راه خروجی، فصد است چون سودایی که به پوست ریخته می شود از وریدها به مویرگها ریخته شده و به پوست دسترسی پیدا خواهند کرد. برای همین اگر فرد در مرحله اول حجامت انجام دهد، منبع سودا که همان وریدها باشند را تخلیه نکرده و دوباره سودا به مویرگ های خالی شده ریزش خواهند کرد، ولی اگر در ابتدا فصد انجام شود، منبع پاکسازی شده و بعد از آن به سراغ مویرگ ها برای تخلیه سطح بدن می رویم. فصد اکحل دست راست و فصد روی پا بسیار عالی است که اگر بتوان مستقیم فصد صافن بعد از اکحل انجام دهیم بهتر است.
  • بعد از انجام فصد نوبت حجامت کردن است. (باید در نظر داشته باشیم مقدمه حجامت فصد است)
  • برای درمان افراد مبتلا به پسوریازیس باید مصرف مایعات را حذف کنند، چون اگر رطوبت زیاد باشد ماده غلیظ شده و حتی توان دفع از راه فصد و حجامت را هم نخواهد داشت و بیماری تشدید می شود.
  • باید به موضع نوره و حنا مالیده شود. بعد از اینکه ورید ها با فصد پاکسازی شد و مویرگ ها با حجامت، چون نوره و حنا پوست را لایه برداری می کند و سودا را مستقیم از پوست خارج خواهد کرد.
  • مالش روغن بنفشه بر روی کبد و مالش روغن گل سرخ به موضع خارش، که بهتر است بعد از حنا و نوره این کار انجام شود.
  • مصرف زیاد سویق کدو مخصوصاً صبح ناشتا که باعث رفع عطش و کاهش حرارت کبد خواهد شد.
  • قرار دادن کدو و خیار حلقه شده یا رنده شده به کبد و موضع خارش، تا حرارت را از موضع بیماری و کبد غافل کند و به جای دیگر ریزش کند، مثل روده ها یا مثانه که راه خروج بهتری دارد.
  • مصرف همیشگی هاضوم برای هضم کامل غذا.
  • روغن زیتون و بادام شیرین بعد از هر غذا یک قاشق مصرف شود تا چربی های پوستی تامین شود و پوست سریع خشک نشود، و کبد لینت پیدا کند تا حرارت آن کاهش یابد، چون روغن بادام شیرین معین کبد است و حتی بازسازی کبد را هم بر عهده می گیرد.
  • همبستر کردن فرد با همسر حداقل سه روز یکبار، و باید بدانند که بعد از جماع به هیچ وجه مایعات مصرف نشود که خطر بسیار شدید برای آنها دارد. بهتر است بعد از جماع عسل و مومیایی مصرف شود.
مقالات مرتبط

2 پاسخ

  1. با عرض سلام و خدا قوت به شما عزیزان
    مطالب عالی و آموزنده بود.بسیار کاربردی و کامل
    یا علی….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *