شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

نمک، دارو یا خورشت؟

نمک، دارو یا خورشت؟

آنچه در این مقاله خواهید خواند

نمک جزو مواد غذایی هست که برای آن حرف و حدیث های زیادی هست. نمک، دارو یا خورشت، برای هر دو عنوان روایات و توصیه های مختافی وجود دارد.

از تأثیرگذارترین آداب در مورد پیشگیری از بیماری‌ها خوردن نمک است که جزو اصلی‌ترین اصول تغذیه اسلامی است. جایی نمی‌توان پیدا کرد که در ممنوعیت غذایی یا پرهیز دادن به مریض نمک را منع کرده باشند. بلکه خود نمک را اساس و اصل درمان در همه‌ی بیماری‌ها بیان فرموده‌اند. حتی آن را اصلاح کننده‌ هر غذایی معرفی می‌کنند همین طور که در این حدیث مشاهده می‌فرمایید:

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) سَيِّدُ إِدَامِكُمُ الْمِلْحُ وَ لَا يَصْلُحُ الطَّعَامُ إِلَّا بِالْمِلْحِ. (بحار الأنوار، ج‏63)

سرور و آقای همه خورشت‌ها نمک است و هیچ غذایی اصلاح نمی‌شود مگر با نمک.

از این حدیث دو نکته‌ بسیار مهم برداشت می‌شود:

  • وقتی از نمک به عنوان خورشت یاد می‌شود، یعنی اینکه دُز و اندازه‌ خاصی در خوردن نمک بیان نشده. منعی برای زیاد مصرف کردن آن نیست و می‌توان به جای خورشت استفاده کرد و نان را با نمک خورد.
  • از نمک به عنوان مصلح همه‌ غذاها یاد کردند. یعنی نمک را با تمام چیزها می‌توان خورد و خود نمک بهترین مصلح غذایی برای تمام خوراکی‌ها است. پس اگر نمک را با میوه یا با هر غذایی همراه کردیم ضرر که نمی‌رساند هیچ، بلکه بیشترین نفع را می‌توان از همان خوراکی مورد استفاده، بُرد.

نمک شفای بیماری ها

عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: إِنَّ فِي الْمِلْحِ شِفَاءً مِنْ سَبْعِينَ نَوْعاً مِنْ أَنْوَاعِ الْأَوْجَاعِ ثُمَ‏ قَالَ لَوْ يَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِي الْمِلْحِ مَا تَدَاوَوْا إِلَّا بِهِ. (محاسن).

در نمک شفای هفتاد نوع از انواع دردها است. و اگر مردم می‌دانستند در نمک چه خاصیتی است خود را درمان نمی‌کردند مگر با نمک. (یعنی تمام دردها را با نمک درمان می‌کردند.)

حتما همه این شعر (ضرب المثل) را شنیده اید که:

هرچه بگندد نمکش می‌زنند – وای به روزی که بگندد نمک

جالبه بدونید که روایتی هم با این مضمون داریم:

يَا أَبَاذَرٍّ اعْلَمْ أَنَّ كُلَّ شَيْ‏ءٍ إِذَا فَسَدَ فَالْمِلْحُ دَوَاؤُهُ فَإِذَا فَسَدَ الْمِلْحُ فَلَيْسَ لَهُ دَوَاء. (مكارم الأخلاق).

ای اباذر بدان که قطعاً هر چیزی زمانی که فاسد شود، پس نمک دوای فساد آن است. ولی اگر نمک فاسد شد هیچ دوایی برای آن نیست.

از همین روایت می‌توان دلیل بی تأثیری و فساد نمک‌های فعلی در بازار را فهمید. چرا که این همه تأثیر برای نمک گفته شده ولی افراد با استفاده از این نمک دچار فشار خون و بیماری‌های کلیوی و… می‌شوند.

منظور از نمک، نمکی است که فاسد نشده باشد و فساد نمک‌های امروز به تصفیه کردن آنها است. چون نمک زمانی که تصفیه می‌شود فاقد ید طبیعی می شود…

در بعضی از کارخانه‌ های نمک دیده شده که اصلاً از نمک طبیعی استفاده نمی‌کنند و از ترکیب سدیم و کلر با نسبت 40 به 60 خودشان نمک تولید می‌کنند و این است که باعث فشار خون و بعضاً از بین بردن رگ‌های خونی در بدن می‌شود. و الا نمک طبیعی هیچ ضرری ندارد بلکه خود باعث دفع درد و بلا از انسان خواهد شد.

گزیده ای از کتاب “حقایقی درمورد وقایه (پیشگیری)1“.

مقالات مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *