شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

غذای کودکان

غذای کودک

آنچه در این مقاله خواهید خواند

غذای کودکان

خدا غذا و دوای کودک را در شیر مادر قرار داده است.

بهترین غذا برای کودک ، شیر مادر است چون دارای تمام ویتامین ها و مواد معدنی است و تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک را  با ” دمای مناسب ” برای کودک دارد.

قوت شیر مادر

شیر مادر در صورتی که قوت لازم را نداشته باشد باعث سیر شدن نوزاد نمی شود و دائم باعث گریه های طفل ، نا آرامی ، سبک بودن خواب ، شب بیداری های طولانی ، سکسکه، نفخ های شدید ، رفلاکس و … می شود .

اگر شیر مادر رطوبت بالا داشته باشد و مادر زیاد مایعات و آب مصرف کند باعث نداشتن قوت کافی برای طفل می باشد و نوزاد خواب راحت ندارد و دائم گریه خواهد کرد .

به حجم شیر نگاه نکنید

کیفیت مهم تر است از کمیت معمولاً خانم ها برای زیاد شدن شیر خود از مایعات استفاده کرده و هجم شیر را زیاد می کنند در حالی که این زیاد شدن هجم شیر کیفیت غذای کودک را پایین می آورد و هضم غذا که مهم ترین عامل در کیفیت شیر است را بسیار کم کرده و غذا به صورت کامل جذب نخواهد شد و حتی خوردن ماست ، شیر و دوغ که باعث سرد شدن معده می شود همین تاثیر را بر شیر مادر می گذارد . مایعاتی همچون چایی ، دمنوش ها ، میوه هایی که رطوبت زیاد دارد یا نوشابه و … رطوبت شیر را زیاد کرده و کیفیت آن را بسیار کم خواهد کرد .

چربی عامل اصلی قوت شیر مادر

آغوز( اولین شیر مادر) را باید به نوزاد داد. شیر اولیه مادر معمولا کم چرب است و به مرور و با تغذیه نوزاد ، چربی شیر بیشتر می شود تا کمک به رشد و سیری نوزاد کند.
چیزی که باعث می شود شیر مادر گرم و دارای قوت باشد ، وجود چربی در شیر مادر است که باعث سیر شدن نوزاد و رشد بهتر نوزاد می شود. استفاده از روغن های طبیعی مانند دنبه و روغن حیوانی و زیتون این چربی تامین می شود . از همین رو مادر زمانی که زایمان می کرد به او روغن حیوانی می خورانده اند و غذا هایی که چربی بالا داشته را جزو برنامه روزانه غذایی او قرار می داده اند مثل کله پاچه ، گداخته ( حلوای هفت مغز ) آب گوشت ، نخود آب و …

خون ساز های برای شیر مادر

هر چیزی که باعث تقویت خون مادر و زیاد شدن خون برای مادر شود باعث قوت شیر مادر و افزایش آن خواهد شد .

استفاده از غذاهای مقوی برای مادر ، که باعث خون سازی، تقویت و افزایش شیر مادر می شود مانند:

مصرف روغن حیوانی و دنبه و کله پاچه و خوردن سویق بعد از آن ، تخم مرغ با روغن زیتون ، کاچی و هفت مغز با روغن حیوانی ، سمنو ، کباب گوسفندی و دنبه ، حلیم با روغن ، پخت گوشت با شیر، پخت گوشت در شیشه ، شیر و عسل، شیر برنج، انگور، شیره انگور، مویز ، سیب ، جویدن بادام در طول روز ، خوردن انواع سویق ها ، جوشانده زیره، جوشاانده شوید ، جوشانده رازیانه ، سیاه دانه عسل، میوه ها ، خرفه ، استفاده از خون سازها: شبدر ، کاسنی یونجه، برگ چغندر ، تره ، توت، انجیر ، نیشکر ، خرما ، قرص خون (گیاهی ترکیبی از آب تره ، مقل ازرق ، هلیله ، بلیله ، آمله ) باعث تقویت خون شده و شیر را با قوت و زیاد خواهد کرد.

غذای کودک

اموری که باعث بی قوتی شیر مادر می شود

  • غذا هایی که کمتر جویده شود و سردی زیاد در معده ایجاد کند و باعث عدم هضم کافی در معده شود قوت شیر را پایین خواهد آورد مثل آب که در ادامه هم خواهیم گفت هم هضم غذا را کم می کند اگر زیاد باشد و هم باعث زیاد شدن رطوبت شیر می شود و همانند زمانی است که یک لیتر شیر را با هشت لیتر آب مخلوط کرده و به خورد نوزاد دهیم .
  • پرهیز از غذاهای کارخانه ای ، لبنیات ، آب زیاد و غذاهای خیلی سرد و غلیظ مثل سیب زمینی، گوجه چغندر قند، گوشت گاو، نان های صنعتی و شیرینی های غیر طبیعی ، چون باعث غلظت خون و غلبه سردی و بی قوت شدن شیر مادر می شود.
  • مادر اگر در زمان شیردهی غذای خود را خوب نجود باعث از بین رفتن قوت شیر خواهد شد و معمولا خانم ها چون با عجله غذا می خورند که زودتر به طفل خود رسیدگی کنند و به او شیر دهند باعث استرس و دلهوره هنگام غذا خوردن خواهند شد که بسیار مضر است برای همین مادر باید فرزند خود را در کنار سفره بیاورد تا با آرامش کامل غذا بخورد و از سر سفره بر نخیزد تا غذایش کامل تمام شود و بتواند خوب آن را بجود بهتر است مادران شیرده حتما از هاضوم (ترکیب آویشن زنیان و سیاهدانه با نمک ) استفاده کنند که کمک به هضم بیشتر غذا کرده باشند و قوت شیر را بالا برند.
  • خوردن نان خشک به همراه همه غذا ها باعث جویدن بیشتر غذا شده و هضم را بسیار زیاد خواهد کرد و همین امر باعث می شود که قوت شیر بیشتر شود غذا هایی مثل برنج که جویدن خوبی نیاز ندارد کمتر هضم و جذب خواهد شد ولی اگر برنج با سبوس باشد و جویدن بیشتری نیاز داشته باشد هضم آن بهتر شده و قوت شیر را افزایش خواهد داد .
  • آرامش داشتن و عدم خستگی مفرط و عصبی نبودن مادر ، چون روی بدن مادر تاثیر می گذارد و صفات از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود و علاوه بر آن اختلال در هضم غذای مادر هم ایجاد خواهد کرد .
  • عدم استفاده از قرص های شیمیایی که سودازاست و باعث ایجاد سده و گرفتگی در بدن می شود و سردی شدید معده خواهد آورد چون درصد بالایی از دارو های شیمیایی را خاک و پودر سنگ تشکیل داده و همین امر باعث سرد شدن شدید معده خواهد شد .
  • اگر مادر دچار گرفتگی و ضعف است ماساژ هر روز داشته باشد تا جذب مواد و خون رسانی بهتر انجام شود.
  • استفاده مداوم در طول روز از نمک طبیعی که باعث باز شدن سده ها و رفع ورم می شود.

از چه زمانی می توان به کودک غذا داد ؟

ما برای اینکه ویتامین های مفید برای نوزاد را بتوانیم به غیر از شیر مادر مستقیم به بدن نوزاد دهیم باید بدانیم از چه                زمانی و از چه غذا هایی می توانیم استفاده کنیم .

به نظر بنده از بدو تولد می توان ویتامین های مفید با هضم های بالا را به نوزاد بخورانیم به این دلیل که سفارشات                   وارده برای باز کردن کام نوزاد به خرما هم توصیه کرده البته شرایط غذا دادن به نوزاد مخصوصاً از بدو تولد کمی خاص               است و باید به آنها توجه کرد :

  1.  خوراکی هایی که برای نوزادان داده می شود یا باید به سق طفل مالیده شود که توسط مکیدن بزاق زیاد ترشح کند تا بتواند به خوبی هضم کند و یا باید توسط مادر جویده شود تا با جویدن همراه بزاق مادر وارد دهان بچه شود چون بزاق در کمک به هضم بسیار کمک خواهد کرد و اگر این بزاق نباشد نوزاد سر دل می کند که به آن رفلاکس یا ضعف معده هم گفته می شود .
  2.  باید توجه کرد مقدار غذا و خوراکی ها باید بسیار کم باشد و بیش از یک تا سه انگشت در هر وعده بیشتر نباشد چون معده اطفال توان هضم مقدار زیاد غذا را ندارد و هجم بسیار کمی را قبول خواهد کرد .
  3. از بدو تولد تا سه ماهگی می توان تا سه وعده به جای شیر مادر به طفل خوراکی های غیر شیر دهیم ولی از بعد از سه ماهگی می توان وعده ها را بیشتر کرد و فرصت تولید شیر به بدن مادر دهیم تا شیر قوت بیشتری بگیرد .

نکته : اگر به نوزادان از بدو تولد شروع به خوراکی دادن کنیم دیگر برای کمک شیر نیازی به شیر خشک نیست چون معمولاً شیر اگر زیاد داده شود بدن مادر نمی تواند شیر با قوه بالا تولید کند و مجبور است از رطوبت های وارده برای زیاد شدن شیر استفاده کند چون برای تولید شیر بدن مادر نیاز به حرارت ، فرصت برای هضم و … دارد که این میان وعده های شیر که از غذا یا خرما یا سویق ( در ادامه خواهیم گفت ) استفاده می شود باعث فرصت دهی به مادر شده و قوت شیر را بالا خواهد برد .

خوراکی هایی که می توان از بدو تولد داد

  • غذایی که مادر جویده باشد (نباید میکس یا داخل مخلوط کن ریخته شود چون غذا به بزاق دهان مادر برای هضم نیاز دارد).
  • سویق (هر نوع سویقی می توان داد ولی بهتر است سویق کودک که مجموعه ای از انواع حبوبات و غلات است به همراه شکر نی شکر است استفاده شود و باید حتما قبل از خوراندن به نوزاد الک شود و از توری یا صافی بسیار ریز رد شود تا موجب سنگینی سبوس آن برای نوزاد نشود . سویق را می توان با انگشت که با دهان مادر خیس شده به داخل پودر ها بزنیم و انگشت را داخل دهان طفل کنیم تا خوب با مکیدن مصرف شود هم بزاق مادر باعث هضم شده و هم با مکیدن موجب هضم بهتر خواهد شد) سویق کودک از تمام ویتامین ها و حتی پروتوئین ها برخوردار است و جایگزین تمام ویتامین های شیمیایی و دارو های اطفال از بدو تولد می باشد و حتی به جرات می توان گفت که نوزادی که از بدو تولد سویق مصرف کند دیگر نیاز به هیچ واکسنی نخواهد داشت چون سیستم ایمنی نوزادان را اینقدر بالا می برد که هیچ ویروسی توان مقاله و تکثیر را در بدن آنها نخواهد داشت.
  • عسل : از سفارشات است که می توان با عسل کام نوزاد را باز کنیم و از مجوزاتی است که می توانیم عسل را همیشه حتی هر روز به نوزاد بخورانیم تا هم بدن نوزاد تقویت شود و هم جبران کمبود شیر و ویتامین های دیگر را در بدن نوزاد کند . هر بار که انگشت داخل عسل زده می شود بگذاریم داخل دهان نوزاد تا به آرامی آن را مکیده و آهسته آهسته خودش آن را ببلعد

(توجه داشته باشید چیزی که امروز گفته می شود عسل زیر دو سال باعث آلرژی خواهد شد کلامی خیالی و واهی است چون حتی یک نفر هم در این همه سال مشاهده نکردیم که با دادن عسل دچار مشکل شود).

  • آب باران آب ولرم ( اگر بتوان به جای تمام مایعات یا حتی بعد از شیر خوردن نوزاد یا غذا یا هر خوراکی دیگر چند قاشق آب ولرم که از آب باران باشد به نوزاد بخورانیم از تمام بیماری های پیشگیری کرده و جذب ویتامین های دیگر را در بدن بالا خواهد برد .
  • نیشکر : نی شکر را از بدو تولد برای دفع زردی یا رفع یبوست به نوزادان می خورانده اند و حتی نوزادانی که سر دل کرده یا دل درد هایی می گرفتند کمی از نیشکر و نمک و آب جوش مخلوط می کرده و به آن شور و شیرین می گفتند و دائم به نوزاد می خورانده اند که ترکیبی فوق العاده است .
  • شور و شیرین (مخلوط نمک و شکر نیشکر یا عسل) می توان بعد از هر وعده شیر یا هر خوراکی به اندازه سه قاشق مربا خوری به نوزاد بخورانیم توجه شود حتما باید با آب جوشده شده مخلوط شود و آب شیر یا آب های دیگر استفاده نشود.
  • روغن زیتون : روغن زیتون هم برای مالش و هم برای چرب کردن لثه های نوزاد و هم به صورت خوراکی با عسل روزی یک قاشق مربا خوری موجب رفع یبوست و تنبلی روده های نوزاد خواهد شد و ویتامین های بسیاری را تامین خواهد کرد .غذای کودک

میوه ها و سبزیهایی که می توان از بدو تولد داد

  1. خرما که باید به سق نوزاد گذاشت.
  2. انگور و شیره انگور که حتی می توان آب آن را جایگزین شیر مادر کرد تحقیقات نشان داده تمام ویتامین های مورد نیاز نوزاد که در شیر مادر قرار گرفته در انگور موجود می باشد و جایگزین خوبی برای مادرانی است که مقدار شیر آن ها کم بوده و نگران نوزادان خود می باشند.
  3. سیب به صورت فالوده و شربت بدهید.
  4. انار شیرین.
  5. کدو به صورت سویق و شربت که با شکر نی شکر پخته شده و به صورت حلوا هم می توان به نوزاندان بخورانند.
  6. کاسنی به صورت جوشانده و شربت.شربت کدو و شربت سیب و سویق کدو و برگ کاسنی یا جوشانده وشربت کاسنی برای کودکانی که صفرای زیاد و حرارت بالایی دارند بی قرارند و زیاد تشنه می شوند موثر است.

تمام خوارکی هایی که به نوزاد داده می شود دارای ویتامین ها و پروتئین و مواد معدنی هستند و نیازی به مکمل ها نیست.

برخی خواص این خوراکی ها :

آب باران:

آب دارای مواد معدنی است: کلسیم ، منیزیم، سدیم، فلوراید پتاسیم، بی کربنات، آهن ، روی

که می توان آب را از همان ابتدا به نوزاد داد پس نیازهای مواد معدنی نوزاد با همان مقدار کم آب تامین می شود

عسل:

 

  • عسل دارای گلوکز، آنزیم‌ها ، اسید گلوکونیک، اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه،
  • عسل دارای 5 نوع ویتامین‌ها A,B,C,D,K است. دارای مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد میکروب‌کش است؛
  • عسل مواد معدنی دارد از قبیل: کلسیم، سولفور، آهن، مس، روی، پتاسیم ، فسفر، منیزیم و سدیم،
  • عسل خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و یکی از بهترین مکمل‌های غذایی محسوب می‌شود و خواص دارویی زیادی دارد.

*وقتی در قرآن و روایات از عسل به عنوان شفا یاد شده یعنی هیچ ضرری ندارد و هیچ محدودیت مصرفی هم ندارد و در تمام سنین حتی نوزادان و همه طبع ها قابل استفاده است.*

خواص عسل:

  • افزایش انرژی طبیعی بدن.
  • افزایش ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها.
  • التیام زخم‌ها و جای سوختگی.
  • برای رشد و تقویت مغز کودکان مفید است.
  • اشتهای کودکان را افزایش می‌دهد.
  • برای درمان تمام بیماری ها ، چه داخلی و چه خارجی ، مورد استفاده قرار می گیرد.
  • خاصیت ضد میکروبی دارد.

نمک دریایی:

  • برای شستشوی نوزادان تا چهل روز از آب و نمک می توان استفاده کرد.
  • استفاده از شور و شیرین : مخلوط شکر(یا عسل) و نمک که می توان هر روز چند بار به نوزاد داد.
  • دارای مواد معدنی از جمله منیزیم، کلسیم، سدیم و پتاسیم ، منگنز ، فسفر، منیزیوم، ید، برم و روی و آهن و… است
    و خواص این مواد معدنی: باعث باز شدن سده ها و رفع ورم می شود و خاصیت ضد میکروبی دارد، به حفظ ضربان قلب و عملکرد سیستم عصبی کمک می کند. کمک به داشتن دندان و استخوان سالم ، کمک به عملکرد بهتر جریان خون و اکسیژن رسانی ، به تنظیم درجه حرارت بدن کمک می کند. کمک به رشد استخوان ها. موثر در رشد سلول های جدید و التیام زخم ایفا می کند.

نیشکر:

طبق روایات چند چیز است که ضرری ندارد و درمان است یکی از آن ها شکر نیشکر است،

  • نیشکر سودا زاست و گرفتگی ها را باز می کند.
  • نیشکر دارای قند طبیعی و آنتی اکسیدان، ویتامین C،B،A و مواد معدنی،کلسیم،پتاسیم،روی وآهن،فیبر،پروتئین است.
  • نیشکر ادرار آور و بهبود دهنده عملکرد کلیه ها، ملین، ضد عفونی کننده، ضد نفخ، تب بر، درمان کننده سرفه است.

ریشه تازه شیرین‌بیان:

  •  دارای  ویتامین B و E و مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم، روی، پتاسیم و منیزیم است .
  • یک دندان‌گیر طبیعی و سالم برای کودک است و باعث سلامت لثه‌ها و دهان و افزایش سرعت رشد دندان‌ها می‌شود و برای رفع مشکلات معده و بهبود عملکرد کبد مفید است.

شیرخشت و ترنجبین یک ماده قندی طبیعی برای نوزادان است

  • شیرخشت : شیرین است دارای نشاسته و ویتامینهای مختلف مخصوصاً ویتامین D می باشد ، کاهش‌دهنده حرارت بدن، مسهل، درمان سرفه و تب
  • ترنجبین : خاصیت ضد عفونی کننده دارد و میکروبها را از بین می برد و باعث لینت مزاج شده و جهت کاهش حرارت نوزاد و رفع سرفه و استفراغ و تب مفید می باشد.

خواص این دو:

  • به مقدار کم ملین است و معده را پاک می کنند.
  • کاهش صفرا می کنند و حرارت و تب بدن را از طریق افزایش ترشحات بدن کاهش می دهند.
  • برای درمان زردی مفید است.
  • مقوی کبد، معده، کلیه و روده ها هستند.
  • به دلیل داشتن املاح زیاد و کلسیم برای معالجه و پیشگیری نرمی استخوان مؤثر است .
  • شربتی از مخلوط این دو برای تحکیم استخوان و زود دندان در آوردن کودک مفید است.
    طریقه مصرف: بنا به سن مقداری از هر کدام برداشته در آب گرم حل شود

سویق کودک

پیامبر (ص) می‌فرمایند «به بچه‌های خود سویق بدهید در کوچکی، زیرا گوشت می‌رویاند و استخوان را محکم می‌کند.».

در ماه‌های اول می توان سویق به نوزاد داد.

سویق کودک دارای چهار سویق اصلی : سنجد، عدس، گندم و جو است.

سویق دارای مواد معدنی، املاح، ویتامین، اسید های آمینه و فیبر، منیزیم، کلسیم و فسفر

سویق ها دارای تمام ویتامین ها هستند ، سبوس آنها حاوی ویتامین های  B و D هستند

مزیت های سویق کودک:

  • دارای انرژی و کالری بالایی است که باعث رشد بهتر جسمی و ذهنی کودک می شود.
  • کمک به سیستم گوارش و تقویت معده
  • جلوگیری از خستگی زودرس
  • خون سازی
  • تقویت رشد و استحکام استخوانو عضلات
  • افزایش اشتهای کودک
  • رفع تشنگی
  • تویت عملکرد مغزی
  • تقویت کننده ی قلب و عروق
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • به دلیل فیبر بالا از یبوست کودک جلوگیری می‌کند.

ریشه ی کلیه ی امراض در بدن از سرد شدن طبع است . سویق کودک دارای طبع گرم است. بنابراین مصرف آن سبب تعدیل مزاج در بدن می شود که مانع بروز امراض مختلف در بزرگسالی می شود.

سویق را هم مادر و هم نوزاد، روزانه استفاده کنند.

روش مصرف سویق:

بهترین روش مصرف سویق به صورت خشک است: مادر با انگشت داخل سویق بزند و روی زبان یا سق نوزاد بگذارد

  • مخلوط با آب ولرم
  • مخلوط با شیره انگور

و بعد از چهار ماه می توان به صورت:

  • فرنی، ترکیب با آب جوش و کمی عسل یا سه شیره و چون سویق کاملا پخته شده است نیاز پختن به مجدد ندارد.
  • حلوا، ترکیب با عسل یا سه شیره به صورت خمیر که به آن حلوای سویق می گویند.غذای کودک

چرا نیازی به استفاده از مکمل های ویتامین نیست؟؟

(مکمل های شیمیایی و قطره آهن و مولتی ویتامین)

  • این مواد به صورت مصنوعی ساخته می شوند. و درصدی سم دارند.
  • استفاده از مولتی ویتامین خطر افزایش ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
  • مکمل‌های آهن برای افرادی که به آن‌ها نیاز ندارند مضر است.
  • مصرف زیاد مکمل ها به خصوص ویتامین های محلول در چربی باعث مسمومیت می شود که افراد دچار مشکلات خونی، کبدی ، پوستی، عصبی و حتی مرگ می شود.
  • در صورت استفاده از مولتی ویتامین ها باید مقدار ویتامین هایی را که با میوه و سبزیجات و سایر غذاها دریافت می شود در نظر گرفت. که این کار غیر ممکن است.
  • مولتی ویتامین ها سودا زا هستند ، جذب نمی شوند و در بدن رسوب می کنند و باعث اختلال رفتاری و بیش فعالی کودک و مشکلات جسمانی می شوند.
  • مادر هم نباید از این مکمل ها استفاده کند چون علاوه بر ضرر برای خودش، بر روی شیر هم اثر می گذارد و حتی امکان خشک شدن شیر مادر وجود دارد.

شیر خشک:

  • شیر خشک به طور مصنوعی با تبخیر شیر مایع ساخته می شود.
  • اثر عقیم کنندگی روی کودک دارد
  • حاوی مشتقات خوک است مثل سرلاک
  • تنظیم دمای شیر خشک با دمای نوزاد مشکل است
  • اثر تربیتی و جسمی روی کودک دارد
  • سودا زا است
  • باعث کولیک یا قولنجشدید است.
  • دستگاه گوارش اکثر نوزادان قادر به هضم و جذب آن نیست و کودک دچار ناراحتی های معده و روده و یبوست و نفخ می شود

حذف پستونک و شیشه شیر

  • دارای جنس پلاستیک هستند، که می تواند با عملکرد طبیعی هورمونی بدن تداخل ایجاد کند
  • پلاستیک سودا زا است
  • مغز را سرد می کند
  • باعث اختلال در شیر خوردن نوزاد
  • مشکلات فک و دهان می شود
  • باعث کاهش رابطه عاطفی با مادر
  • دل درد، نفخ و دلپیچه به علت ورود هوا به دهان بچه می شود

 

واکسن های طبیعی

  • زایمان طبیعی باعث افزایش سیستم ایمنی نوزاد و مادر می شود
  • جاو شیر
    روش مصرف جاوشیر: یک‌دانه عدس جاوشیر را با آب حل کرده و در بینی راست دو قطره و در بینی چپ یک قطره ریخته شود و در گوش راست اذان و در گوش چپ اقامه گفته شود، تا قبل از بریدن ناف،  هیچ‌گاه دچار پریدن در خواب و بیماری کودکان نمی‌شود.» این کار مانند واکسینه کردن است و سبب می‌شود که بچه بیمار نشود.
  • عسل که می توان از بدو تولد داد
  • حجامت لاله گوش بعد از دنیا آمدن
  • حجامت نقره از 4 ماهگی به بعد و حجامت عام از یک سالگی به بعد
  • ختنه کردن
  • نمک طبیعی به صورت شور و شیرین هر روز به نوزاد دادن
  • ماساژ هر روز کودک که باعث خون رسانی بهتر و دفع باد می شود
  • جویده غذای مادر برای کودک که هم غذا و هم یک نوع واکسن است که دارای میکروب ضعیف شده است.
  • خاکبازی باعث تقویت سیستم ایمنی کودک و آرامش کودک و افزایش خلاقیت کودک می شود.

رفلاکس و نفخ کودکان

  • بارهنگ و شیر خشت، شور و شیرین (عسل یا شکر با نمک)
  • روغن مالی شکم نوزاد با روغن زیتون یا بابونه یا بادام شیرین در جهت عقربه های ساعت
  • نوزاد در معرض باد کولر نباشد
  • مادر غذا را خوب بجود و قبل و بعد از غذا هاضوم بخورد حتی بعد از مصرف میوه ها هاضوم بخورد تا هضم و جذب بهتری داشته باشد.
  • استفاده مادر از جوشانده: بارهنگ، آویشن، زیره، زنیان، انیسون، رازیانه، بادرنجبویه، نعنا استفاده کند تا در شیر اثر کند

یبوست نوزاد

  • خوب جویدن غذا توسط مادر و کم کردن مایعات و آب و حذف لبنیات کارخانه ای
  • خوردن جوشانده زیره
  • شیاف پنبه آغشته به روغن کرچک یا روغن بنفشه یا زیتون نیم ساعت تا یک ساعت بماند.
  • روغن مالی شکم نوزاد با زیتون یا بابونه
  • ترنجبین شیرخشت
  • سویق دادن به نوزاد

سرماخوردگی و تب نوزاد

«که به صورت مقاله ای جدا در سایت قرار دارد»

نتیجه گیری:

با توجه به اینکه شیر مادر یک غذای کامل است و مادر از غذاهای مفید و سویق و دیگر مواد غذایی مفید استفاده می کند، و به نوزاد از بدو تولد می توان سویق و عسل و خرما و آب و … داد و اینها حاوی منابع زیادی از ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین ها هستند ، بنابراین به استفاده از مکملها ، قطره آهن،  شیر خشک نیازی نیست و حتی ضرر دارد

بعد از در آمدن دندان ها و تکمیل آنها باید خوب جویدن و آرام غذا خوردن و پرهیز از روی هم خوری را به کودکان آموزش داد. تا هضم و جذب خوبی داشته باشند و معده فعالیت درستی داشته باشد و دچار مشکل نشود و به تبع آن بقیه اعضای بدن فعالیت درستی داشته باشند و جذب ویتامین ها ، پروتئین ها ، مواد معدنی به خوبی انجام شود و کودک بتواند دریافت روزانه خوبی از این مواد داشته باشد و دچار کمبود آن ها نشود.

 

مقالات مرتبط

9 پاسخ

  1. سلام خدا قوت کامل بیان شده ممنون از زحماتی که میکشید ،🙏🙏
    یکی دیگر از واکسن های طبیعی حجامت روز چهلم بدن نوزاد هست به دلیل جذب بالا خون‌رسانی بیشتر و باعث رشد بهتر نوزاد میشود و همچنین چیدن بند ناف اندازه یک بند انگشت و قبل از آن برگرداندن خون از جفت به بدن نوزاد خودش یک واکسیناسیون طبیعی به حساب می آید

  2. سلام. خیلی ممنون. میشه روش آموزش جویدن به بچه ها را یاد بدید. بچه ها درست نمی جوند وسریع قورت میدن.

    1. کودکان از پدر مادران یاد می گیرند و با یکسری بازی هایی که‌ میشه سر سفره انجام داد شمارش یا هر چیز دیگر

  3. عرض سلام وخداقوت،مثل همیشه مقاله بسیار کاربردی وعالی بود.خداقوت،👏👏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *