شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

کتاب اهلیلجه از امام صادق (علیه السلام) (مفضل بن عمر)

آنچه در این مقاله خواهید خواند

کتاب اهلیلجه از امام صادق (علیه السلام) (83- شهادت 148ق)

بیش از 25  کتاب و رساله به امام صادق (علیه السلام) نسبت داده اند . که اهلیلجه ، التوحید، الأهوازیه، الجعفریات، حدیث الحج، نامه ای به گروه شیعه . مصباح الشریعه، وصیه النبی، کتابی در حلال و حرام، کتاب نوادر، مناسک الحج وفرائضه از آن جمله هستند. از میان آنها کتابهای التوحید، اهلیلجه ، مصباح الشریعه و نامه ای به گروه شیعه چاپهای مستقل به خود دیده اند.

در عصر امام صادق (علیه السلام)

به خاطر شرایط ویژۀ آن دوره – افکار الحادی و انحرافی جرأت بروز یافته و آزادانه در مجامع علمی آن روز مطرح می شدند . از طرفی رشد علومی همچون طب که با نسبت دادن علل امراض به قوانین طبیعی در انکار خالق می کوشیدند مردان الهی را بر آن داشت که با این نوع افکار مبارزه کنند . خطای آنان را به مردم بنمایانند ، نامۀ مفضل به امام صادق و تقاضای راه حل از آن حضرت از این دست تلاشهاست . که منشأ پدید آمدن کتابی با عنوان الإهلیلجه گردیده است.

مفضل بن عمر (متوفای حدود 173)

راوی دو کتاب التوحید و اهلیلجه از امام صادق، مفضل بن عمر جعفی است با این تفاوت که امام (علیه السلام) . التوحید را بر مفضل املا کرده و الإهلیلجه را برای مفضل نوشته است.
مفضل بن عمر جعفی در کتب رجالی شیعه از اصحاب ثقۀ امام صادق به شمار می رود و از هر سه امام یعنی امام صادق . امام کاظم و امام رضا (علیهم السلام) روایاتی در مدح او نقل شده است. افزون بر این دو کتاب روایات بسیاری از طریق وی نقل شده . که همه حاکی از جلالت شأن و عظمت این شاگرد مکتب امام صادق است.

 برای دانلود مقاله به اینجا کلیک کنید 

 

هدف ما از نگارش این مقاله بخشی از اهلیلجه و مناظره می باشد . که بحث طب را بررسی می کنند و حضرت امام صادق علیه السلام پاسخ در خور او به او میدهندو آن را به صورت نوشته برای مفضل بن عمر جعفی ارسال میکنند

 

مقالات مرتبط

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *