شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
299.000 تومان
مقالات اخیر

آبله مرغان (Chickenpox)

آبله مرغان

آنچه در این مقاله خواهید خواند

آبله مرغان در کودکان شایع‌ تر است، این بیماری منجر به ایجاد بثورات پوستی و تاول‌ های کوچک و خارش‌ دار شده که در نهایت، پوسته‌ پوسته می‌شوند.

علائم این بیماری

عمومی

این علایم شبیه علائم آنفلوانزا هستند که عبارتند از تب، بیحالی، بی‌ اشتهایی، سردرد و گاهی اوقات درد خفیف شکم که ۲-۱ روز قبل از بروز ضایعات پوستی رخ می‌دهد. این علایم بیشتر در بچه‌های بزرگتر دیده می‌شوند و تا ۵-۴ روز باقی می‌مانند.

ضایعات پوستی

ضایعات پوستی که علامت اصلی بیماری هستند، ابتدا روی پوست صورت و سینه ظاهر می‌شوند و بعد سایر قسمتهای بدن نیز مبتلا می‌شوند. ضایعات اولیه شامل ماکولوپاپولهای قرمز (شبیه جوش) شدیدا خارش‌ دارند که در نهایت به وزیکولهای حاوی مایع روشن (یا همان جوش‌های آبکی) تبدیل می‌شوند سپس این ضایعات دلمه بسته و بهبود می‌یابند.

دیدگاه طب جدید

در اصطلاح پزشکی امروزی آبله مرغان یک عفونت شدیدا مسری معرفی می شود که همراه ضایعات پوستی است و همین بثورات و جوش‌ های پخش شده در سرتاسر بدن علامت ومشخصه آن می‌باشد.

معمولا اکثر افراد در سنین کودکی به این بیماری مبتلا می‌شوند و با یک بار ابتلا نسبت به آن مصونیت پیدا می‌کنند. البته در سنین کودکی با شدت کمتری ظاهر می‌شود ولی در بزرگسالی علائم بیماری با شدت بیشتری همراه خواهد شد. از زمانی که در معرض ویروس قرار می‌گیریم، به مدت ۱۰-۱۲ روز طول می‌کشد تا اولین نشانه‌های آبله ‌مرغان ظاهر شود. این بیماری به‌طور متوسط بین ۵-۱۰ روز طول می‌کشد، که در این زمان بیمار نیاز به استراحت و مراقبت دارد.

دیدگاه طب سنتی اسلامی

بدن انسان دائما در حال تخلیه فضولاتی است که نباید در بدن باقی بماند پس برای تخلیه این فضولات به دنبال خروجی می گردد. گاهی این تخلیه از راه پوست اتفاق می افتاد و چون در سنین پایین تمام خروجی های باز است این فضولات به تمام سطح بدن ریزش می کند، اما در سنین بالاتر چون منافذ وخروجی ها بسته هستند خروجی بر روی یک نقطه (کمر بدن عصبی) متمرکز شده و همان زونا برای شخص اتفاق می افتد. در واقع آبله مرغان و زونا شبیه هم هستند ولی بسته به نوع خروجی که دارند برای افراد متفاوت هستند.

اگر کودکی کنار شخصی که زونا دارد قرار بگیرد درصورت باز بودن خروجی ها به آبله مرغان و در صورت بسته بودن خروجی های بدن او، دچار زونا خواهد شد.

اولین نکته که باید حتما در مورد آبله مرغان وسایر بیماری های ویروسی بیان کرد غیر مسری بودن آنهاست. زیرا طب اسلامی سنتی واگیر بودن بیماری‌ها را به راحتی رد کرده و معتقد است تا زمانی که فرد سیستم ایمنی (سیستم مدبّره) قوی داشته باشد هیچگونه بیماری را از دیگران دریافت نخواهد کرد و انتقال بیماری از شخصی به شخص دیگر از مسری بودن بیماری نیست بلکه از ضعف بدن خود فرد است. سند محکم این ادعا آنجاست که بارها دیده‌ایم همه افراد قرار گرفته در معرض آبله مرغان ویا هر ویروس دیگری به آن بیماری مبتلا نمی شوند. برای مثال در قدیم که براین باور بودند که هرکس با یکبار گرفتن این بیماری تا آخر عمر از آن مصون خواهد ماند به محض ابتلای یک کودک به آبله مرغان سایر کودکان را کنار او می فرستادند تا در سنین پایین که بدن انرژی وقوت بیشتر دارد این بیماری را تجربه کند، بارها اتفاق می افتاد که یک کودک با هم بازی شدن و قرارگرفتن در کنار چندین کودک دیگر که همه مبتلا به آبله مرغان بودند، بازهم دچار این بیماری نمی شود.

نکته مهم دیگر در مورد این بیماری اینجاست که بر اساس تجربه و آنچه امروزه اثبات شده احتمال ابتلا به این بیماری به صورت زونا در بزرگسالی هم وجود دارد. پس فرضیه مصونیت پیداکردن با یکبار ابتلا در کودکی رد خواهد شد.

آبله مرغان

درمان آبله مرغان در طب اسلامی، سنتی

  • حجامت: انجام حجامت از اولین و بهترین تدابیر در درمان آبله مرغان است، زیرا انجام حجامت باعث کاهش حرارت در کل سطح بدن و خروجی ها خواهد شد.
  • استفاده از مخلوط سدر وماست و ترکیب آن با گل ختمی و گذاشتن این ترکیب به سطح بدن باعث سرد کردن و خروج بهتر حرارت از بدن و کاهش خارش و درد جوش های حاصل از آبله مرغان می شود.
  • خنک‌ کردن جوش ها روی سطح بدن و کاهش خارش ودرد آنها.
  • استفاده از روغن های خنک مانند روغن کدو یا ضماد رنده کدو، خیار و حنا و آبغوره … که باعث کاهش حرارت و آرام شدن درد وخارش خواهد شد.

نکته: در استفاده از روغن ها بهتر است مالش روغن توسط فرد دیگر انجام گیرد.

کاهش عوارض جوش ها

در صورت آسیب دیدن این دانه‌ها و جوش های آبله مرغان به دنبال خاراندن شدید، جای آنها روی پوست باقی می‌ماند. اگر با خارش به تاول‌ها آسیب نزنیم، خودبه‌خود خشک می‌شوند و روی آنها دَلَمه‌هایی پدیدار می‌گردد و در نهایت ترمیم صورت می‌پذیرد.

  • برای خشک کردن دانه ها، می‌توان از دادن دود پشکل ماچلاغ و دود اسفند و پوست درخت مو به تاول ها بهره برد.
  • استفاده از روغن بابونه یاعصاره آلوئه ورا می تواند موجب از بین رفتن جای آبله شود.
مقالات مرتبط

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *