✅✅حکمت گریه نوزاد
امام صادق علیه السلام می فرمایند: فایده گریه نوزاد را بشناس و بدان که در مغز آنها رطوبتی است که اگر باقی بماند سبب مشکلات بزرگ و بیماریهای سختی چون کوری و مانند آن می شود.
گریه،این رطوبت را از سر کودکان به بیرون سرازیر می کند و تندرستی و سلامت چشم ها را در پی می آورد.
مگر نه این که کودک از گریه خود سود بسیار می برد،اما پدر و مادرش چون این حقیقت را به درستی در نمی یابند،می کوشند او را بی صدا کنند و با فراهم کردن خواسته هایش،او را از گریه باز دارند آنها نمی دانند که گریه نوزاد برایش بهتر و خوش فرجام تر است.
بحار الانوار :جلد ۶٠ ص٣٨٠
رسول خدا صلی الله علیه فرمودند :بچه هایتان رابخاطر گریه آنان نزنید؛ چون گریه آنها چهارماه شهادت به لا اله الّا اللّه است و چهار ماه درود بر پیامبر و خاندان اوست و چهار ماه دعا برای پدر و مادرش محسوب میشود.
فقه شیعه جلد ۲۶، صفحه ٨٧١
یاتوجه به این روایات گریه کردن نوزادان، حکمت خداوند است.تا با اشکهایش رطوبت های مغزی خارج شود. پس نباید خیلی زود جلوی گریه بچه هارا بگیریم وآن هارا آرام کنیم.
رطوبت های مغزی «نزله ها» باعث یکسری بیماری هایی درچشم وگوش وحلق وبینی و... میشود، برای همین تعبیر به ابوالامراض «پدر بیماری ها» شده است که با گریه واشک این رطوبت ها تخلیه میشود. پس گریه نوعی واکسن طبیعی برای نوزادان محسوب میشود که سلامتی آنها را تأمین میکند.
در کنار اشک نوزادان، آب دهان نوزاد نیز نشان دهنده رطوبت بالای سر نوزاد میباشد که بهترین درمان آن حجامت کودکان وکم مصرف کردن مایعات وآب توسط مادران شیرده میباشد. ولی متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که مادران با ناآگاهی تمام به کودکان آنتی بیوتیک میدهند که نتیجه آن خشک شدن این رطوبت ها در سر وتخلیه نشدن آن میباشد و به دنبال آن عوارض زیادی در طولانی مدت برای کودک بوجود میآید مانند تشنج و..
✅✅دلایل گریه نوزادان و روشهای آرام کردن نوزاد
نوزادان چون توانایی تکلم را ندارند با گریه کردن نیازهایشان را ابراز میکنند که اغلب مادران به طور غریزی متوجه علت آن میشوند. مثلا پوشک بچه کثیف شده یا نوزاد خیلی گرم یا سردش شده ویا...
با توجه به اینکه گریه نوزاد امری کاملاً طبیعی است ولی گاهی این بیقراریها طولانی و نگرانکننده است که باید در پی برطرف کردن علت بود .
یکی از مهمترین دلیلها ، گرسنگیِ نوزاد ناشی از کم قوّه بودن شیر مادر میباشد. شاید کودک مدت زمان زیادی زیر سینه مادر بوده ولی چون شیر مادر قوت کافی نداشته این باعث میشود که کودک همیشه احساس گرسنگی و ضعف داشته باشد که این نیاز خود را با گریههای مداوم ابراز می کند. پس بهترین درمان این است که مادر مصرف غذاهایی که قوّت بالایی دارند مانند کاچی هفت مغز، شربت شیره انگور و سرکه بههمراه سبزی هاي مانند کاهو یا کاسنی یا یونجه «به عنوان یک وعده غذایی» و غذاهای چرب مانند کلهپاچه، روغن زرد گاوی و... راروزانه مصرف کند و درمقابل مصرف آب و مایعات را به حداقل برساند .
در کنار تدابیر غذایی مادران باید توجه داشته باشند برای بالا بردن قوت شیر، باید هضم خوبی داشته باشند که علاوهبر مصرف هاضوم، خوب جویدن غذا هم هضم و هم به جذب خوب غذا کمک میکند.
نکته دیگری که حائز اهمیت میباشد ، این است که گاهی مادران برای سیرکردن نوزاد خود، متوسل به شیر خشک میشوند که هیچ گونه اطلاعی از ترکیبات وکارخانه سازنده آن ندارند. درصورتی که از همان روزهای بدو تولد نوزاد ، مادران میتوانند غذاهای زودهضم مانند سویق یا عسل یا شیره انگور یا خرما را روزانه به سقف دهان کودک بگذارند تا کودک آرام آن را بخورد و بعد از آن مادران کمکم غذای مصرفی خانواده «غذای سفره» را بهاندازه یک قاشق خوب بجوند و بعد داخل دهان نوزاد قرار دهند تا نوزاد سیر شود وبه راحتی بخوابد. از طرفی مصرف آب کودکان راکم کنند.
گاهی خواب کافی وآسایش مادر، در قوت شیرنیز تاثیر گذار است.
جهت دیدن ادامه این مطلب
و مطالب دیگر سایت یک اشتراک در سایت خریداری کنید