شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

تدابیر درمانی کما در طب سنتی و اسلامی

کما

آنچه در این مقاله خواهید خواند

کما

کما یا اغما به نوعی از کاهش هوشیاری گفته می‌شود که شخص به محرک‌های بیرونی مانند درد نور یا صدا و تحریک دردناک واکنش نشان نمیدهد یا واکنش ضعیف نشان می‌دهد.
فردی که در کما به سر می‌برد، نمی‌تواند بیدار شود و به محیط پیرامون خود واکنش نشان نمی‌دهد همچنین فعالیت داوطلبانه و توانایی فکر کردن نیز ندارد.
تفاوت کما با خواب در این است که فردی که به کما رفته است قادر به بیدار شدن نیست.
تعریف کما از نظر ما یعنی یک خواب اجباری برای کاهش حرارت مغز .

علل ایجاد کما

علت کما در بیماری هایی که بیان کرده اند از این قرار است : مسمومیت، بیماری یا عفونتی که بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد مانند مننژیت ، سکته مغزی ، افت شدید فشارخون ، یک آسیب و ضربه جدی به مغز و محرومیت از اکسیژن رخ بدهد.
حال دلیل ما برای ایجاد خواب اجباری در این نوع بیماری ها این است برای مثال :
مسمومیت

در مسمومیت ها دو دلیل می توان برای آن آورد:

یک : سم های گرم یک خصیصه دارد که بدن را فوراً دچار حرارت بسیار شدید خواهد کرد که این سم ها معمولاً کشنده تر از سم های سرد می باشند از این جانب گرمای این سم ها ، مغز را تحت تاثیر قرار میدهد در نتیجه آن بدن مجبور به ایجاد کما یا خواب اجباری می شود تا حرارت مغز را کاهش دهد و فرد به کما خواهد رفت .
دو : سم های سرد که از سردی زیاد باعث غلیظ شدن خون در بدن شده و با رسیدن این سم و خون غلیظ شده به قلب دچار مرگ خواهد شد به همین علت بدن مجبور است حرارت را آنقدر افزایش دهد که این غلظت به قلب نرسد و از مرگ فرد جلوگیری کند به همین دلیل حرارت زیاد به سمت مغز حرکت کرده و باعث واکنش مغز خواهد شد و آن را به خواب اجباری می برد تا این حرارت به مغز فشار نیاورد .
به عنوان مثال می توان برای تمام بیماری هایی که باعث ایجاد حرارت در مغز می شود مثل تب و دیابت و … یک خواب اجباری را از بدن انتظار داشته باشیم که در حرارت های زیاد مثل دیابت باعث ایجاد کما می شود و طبق گفته خود اطباء این نوع کما هیچ ضرری ندارد و تا امروز موجب مرگ کسی نشده است و در حرارت های پایین مثل تب موجب ایجاد تشنج خواهد شد چون تشنج هم یک نوع استراحت دادن به مغز است که می خواهد حرارت را از خود دور کند در نتیجه تشنج ایجاد می شود برای همین تمام افراد بعد از تشنج به خواب آرامی خواهند رفت .
حال تمام اموری که حرارت در مغز ایجاد می کنند از همین قبیل است ولی اگر حرارت آنقدر بالا رود که با خواب و کما کاهش نیابد فرد را به مرگ مغزی مبتلا خواهد و سلول های مغزی قدرت بازگشت نخواهند داشت مثل فردی که دچار ضربه مغزی می شود چون ضربه حرارت ایجاد می کند برای مثال اگر به دست شما ضربه ای وارد شود بعد از چند لحظه حرارتی در دست احساس می شود حال چون مغز یک عضو سرد و تر است توان تحمل حرارت زیاد را مثل ماهیچه ها و استخوان ها ندارد برای همین دراثر ضربه های مغزی زودتر دچار مشکل خواهد شد همین امر در مورد کبد هم که یک عضو ضعیف میباشد صادق است ولی مغز ضعفش بیشتر از کبد است و اگر در یک لحظه حرارتش بالا رود آن را به کما یا مرگ مغزی خواهد برد .
درمورد نرسیدن اکسیژن به مغز و پایین بودن فشار خون که آن هم موجب نرسیدن اکسیژن توسط خون به مغز می شود باعث افزایش حرارت در مغز خواهد شد. طبیعی است که هرعضوی از بدن که به میزان کافی خون رسانی نشود یا اکسیژن کافی به آن نرسد حرارتش افزایش پیدا خواهد کرد مثل زمانی که در اثر بیماری رطوبتهای ریه افزایش میابد ودر نتیجه میزان اکسیژنی که ریه دریافت میکند کاهش پیدا میکند که با حبس حرارت در آن مانند استنشاق دود اسفند و مواردی از این قبیل رطوبتها و فضولات پخته شده و دفع میشوند و اکسیژن رسانی بهتری توسط ریه انجام خواهد شد .
درسکته مغزی و مننژیت به دلیل انسداد عروق مغزی که در سکته با لخته خون و در مننژیت با ایجاد عفونت و التهاب باعث عدم خونرسانی کامل به مغز شده حرارت آن بالا خواهد رفت و همین امر دچار ایجاد کما برای آنها خواهد شد .

خارج کردن فرد از کما:

برای درمان اولین کاری که باید انجام داد این است که حرارت را در مغز به هر روشی که ممکن است کاهش دهیم و بعد به سراغ تقویت و ترمیم و بازسازی سلول های مغزی بپردازیم برای همین اولین موارد را برای دفع بخارات و حرارت های مغزی ذکر می کنیم .

مرحله اول :

ریختن سرکه وسداب داخل بینی
روغن بنفشه کنجد با انفیه برای ایجاد عطسه که در دفع رطوبتها و فضولات مغزی موثر است در نتیجه حرارتهای اضافی مغز را کاهش میدهد.
انجام فصد اسلیم دست چپ به دلیل تحریک و دور کردن حرارت از مغز باعث کاهش حرارت مغز میشود نکته جالب این است که هر تحریکی در بدن به غیر از تحریکات مغزی باعث دور شدن حرارت از مغز خواهد شد مثل ماساژ و غمز کف دست و کف پاها یا مثل طب سوزنی و فشار سوزنها در کف پا و کف دست ( نقاط مخصوص مغز باشد بهتر است )
حجامت سر کمک به دفع بخارات و حرارتهای مغزی میکند
بستن حنا به سر به همراه سرکه باعث سرد کردن مغز و کاهش حرارت خواهد شد
نکته باید توجه داشته باشیم که عواملی که باعث ایجاد حرارت در مغز شده و رطوبت را در بدن بالا میبرد اگر قبل از درمان متوقف نشود درمانی صورت نخواهد گرفت

از موارد دیگری که به درمان کمک خواهد کرد :

روغن مرزنجوش داخل بینی
انتقال بیمار به محل نماز خواندنش و خواندن سوره های صافات و یاسین بر بالین او
ترکیب عسل و سیر رنده شده هر 8 ساعت به بیمار خورانده شود می توان میکس شود و به او بخورانند
عسل و سیاه دانه هر دو الی سه ساعت یکبار به عنوان یک وعده غذایی مصرف شود که با خوردن این مورد نیاز دیگری به هیچ نوع غذایی نمیباشد حتی سرم هم نیاز ندارد فقط باید توجه داشت که سیاهدانه حتما باید آسیاب شود .

مرحله دوم :

کمک کننده های سلول های مغزی برای بازسازی و ترمیم و تقویت مغز اعم هستند از :
کدو ، روغن کدو ، کرفس ، باقالا ، سداب ، برگ چغندر ، سیاهدانه ، خرفه ، کندر ، اسفند ، عسل ، میخک ، بادام و کل مغزیجات به صورت خوراکی به هر نحوی که می توان جزو خوراکی ها قرار دارد .
چکاندن روغن مرزنجوش و روغن بنفشه پایه کنجد و انجام حجامت سر از تقویت کننده مغز می باشند .

 

مقالات مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *