شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
299.000 تومان
مقالات اخیر

چسبندگی رحم

چسبندگی رحم

آنچه در این مقاله خواهید خواند

یکی از بیشترین مشکلاتی که خانم ها با آن مواجه هستند، چسبندگی رحم است که با انجام عکس رنگی یا سونوگرافی خاص مشخص می شود.

چسبندگی رحم اغلب با درد در ناحیه لگن و پایین شکم، قاعدگی دردناک، خونریزی کم در زمان قاعدگی یا قطع خونریزی، ناباروری یا سقط جنین و درد در هنگام نزدیکی همراه است.

ساختار رحم

رحم مانند یک بادکنک تو خالی است که قسمت داخلی آن را آستری به نام آندومتر می پوشاند، که در هر بار قاعدگی مقداری از آن ریزش کرده و با خون از رحم خارج می شود.

برای باردار شدن یک زن، اسپرم باید از دهانه رحم به سمت لوله های فالوپ که تخمک را از تخمدان به رحم منتقل می کنند، حرکت کند و پس از عبور از لوله فالوپ، با تخمک آزاد شده از تخمدان لقاح پیدا کرده و سلول تخم را تشکیل دهد.

سلول تخم همزمان با تقسیم های متوالی، از لوله فالوپ به رحم منتقل می شود و در آندومتر یا لایه داخلی رحم لانه گزینی می کند به این ترتیب بارداری اتفاق می افتد.

دیدگاه طب جدید

اگر به پوشش داخلی رحم آسیب وارد شود مثلا به علت جراحی یا بیماری هایی مانند اندومتریوز یا عفونت در رحم یا حفره لگن، باعث ایجاد چسبندگی بین دیواره های داخلی رحم می شود.

این چسبنگی رحم معمولا باعث ناباروری خواهد شد چون زمانی که لوله های رحمی یا رحم به  دلیل چسبندگی رحمی مسدود شده باشد، اسپرم نمی تواند وارد لوله های فالوپ شود و با تخمک لقاح کند و باعث ناباروری خواهد شد.

شایع ترین علت چسبندگی داخل رحمی، آسیب های بعد از عمل جراحی مانند بستن لوله های فالوپ، کورتاژ (عملی که در آن دهانه رحم باز شده و بافت داخل رحم برداشته می شود) و سزارین است.

چسبندگی رحم همچنین ممکن است بر اثر عواملی همچون زایمان یا سقط جنین، خونریزی غیرطبیعی، عفونت های پوشش داخلی رحمی یا اندومتریت، جراحی فیبروم  در حفرۀ رحم و سزارین ایجاد شود.

چسبندگی رحم

دیدگاه طب اسلامی، سنتی

عللی که بیان شده موید عواملی است که در طب سنتی بیان می شود چون علت اصلی چسبندگی رحم از نگاه ما غلظت رطوبت های رحمی است که به آن بلغم لزج گفته می شود. به همین جهت جراحی های مکرر یا بی هوشی های زیاد و یا داروی های شیمیایی در حین عمل باعث سردی بسیار شدید رحم شده و این رطوبت ها را غلیظ خواهد کرد و باعث چسبندگی خواهد شد.

نکته مهم این که، سرد شدن رحم و غلیظ شدن این رطوبت ها هم از جانب ماده تشدید می شود که همان رطوبت یا مایعات زیاد است و هم از فاعل این غلیظ شدن می باشد که سردی های بیش از حد است. برای مثال اگر فرد مایعات زیاد مصرف کند و در کنار آن ماست و شیر که از سردی بسیار زیادی برخوردار است مصرف کند رطوبت ها را غلیظ شده و چسبندگی ایجاد می شود، و یا اگر فرد از مایعات سرد مثل آب یخ یا خود یخ و یا بستنی زیاد استفاده کند همین مشکل را تشدید خواهد کرد و باعث چسبندگی بیشتر خواهد شد.

نکته مهم اینکه مایعات به دلیل سردی و تری ماده آن می تواند به تنهایی عامل این موضوع باشد و کسانی که مایعات بیش از حد بدن مصرف می کنند بیشتر دچار این مشکل می شوند.

یک عامل دیگر هم می تواند باعث چسبندگی رحم شود و آن حرارت بسیار زیاد رحم است که به جای آب کردن بلغم، باعث غلیظ شدن آن می شود، مثل حرارتی که روی گاز باعث آب شدن شکر در آب شده و آن را حل می کند، ولی اگر این حرارت زیاد بوده و حبس شده باشد و راه خروج در آن نباشد، باعث مربا شدن و غلیظ شدن آن خواهد شد که این حرارت ها معمولا بعد از زایمان به دلیل دفع نشدن عادت ماهیانه و دفع نشدن توسط شیر دهی باعث حبس این حرارت شده و بلغم را غلیظ خواهد کرد.

نکته بسیار مهم:

شست و شو با آب سرد در زمان استنجاء (توالت) نه تنها بد نیست بلکه بسیار مفید هم هست چون آب سرد زدن به موضع باعث دفع حرارت غیر غریزی می شود که همان حرارت غلیظ کننده است.همچنین باعث ایجاد حرارت های غریزی شده که بلغم ها را آب کرده و دفع را بیشتر خواهد کرد، مثل همان بواسیر که حرارت ایجاد کردن با آب گرم باعث تشدید آن می شود، چون حرارت غیر غریزی آمده و اگر با آب سرد بشویند بواسیر رفع خواهد شد.

عوارض این بیماری

  • نازایی.
  • سقط مکرر جنین.
  • درد لگن.
  • دیسمنوره یا دوره های قاعدگی دردناک.
  • افزایش احتمال ابتلا به اندومتریوز به علت دفع ناقص خون و برگشت آن در لوله های رحمی.
  • ایجاد محدودیت رشد برای جنین درون رحم.
  • افزایش اختلالات لانه گزینی جفت در حاملگی های بعدی.

درمان چسبندگی رحم

  • تزریق عسل در رحم به صورت ولرم یک شب در میان در زمان پاکی یا ترکیب عسل با روغن بادام شیرین یا روغن زیتون به مدت ۱۴ شب.
  • پاکسازی لگن از اخلاط فاسد و رطوبت های زائد و بلغم غلیظ توسط شیاف مخلوط زردچوبه و دنبه هر شب در مقعد به مدت ۴۰ شب (هر زمان که اسهال ایجاد شد باید قطع شود).
  • آبزن جوشانده ۲ قاشق غذا خوری شنبلیله و مرزنجوش روزی نیم ساعت.
  • روغن مالی کل شکم با روغن زیتون و بادکش گذاشتن روی رحم و انجام اعمال یداوی خاص (توسط طبیب).
  • استفاده مداوم از نوره و حنا.
  • انجام حجامت ساکرال نیز برای تخلیه رطوبت ها و اخلاط فاسد ناحیه لگن و رحم بسیار موثر است.
  • مصرف سیاهدانه آسیاب شده و عسل روزی ۳ قاشق مرباخوری و قبل از خواب که در دفع عفونت و رطوبت های زائد بسیار موثر است.
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *