شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

پوکی استخوان

پوکی استخوان

آنچه در این مقاله خواهید خواند

پوکی استخوان

پوکی استخوان به معنای کم شدن تراکم استخوان است که به دنبال آن قدرت و استحکام استخوان کم‌شده در این شرایط استخوان در معرض آسیب و شکستگی قرار میگیرد پوکی استخوان به تدریج پیشرفت میکندو در ابتدا هیچ علايمی از خود بروز نمی دهد تا وقتی که شکستگی ایجاد شود پوکی میتواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود ولی معمولا شکستگی ناشی از آن در استخوان های ستون مهره ها لگن و ران بیشتر دیده میشود .

علل پوکی استخوان

علت پوکی استخوان به چند مساله مربوط است :

  1. رطوبت زیاد: زمانی که رطوبت زیاد می شود و از مثانه یا منافض پوستی خارج نمی شود باعث احتباس در بدن شده و مفاصل و استخوان ها و غضروف آن آن را جذب می کنند و ماندگاری بیش از حد آن در بدن باعث خوردگی استخوان و پوک شدن آن خواهد شد مثل آب که اگر برای مدّت طولانی روی زمین ریخته شود رنگ کاشی یا سرامیک راعوض کرده و باعث خودگی زمین می شود و حالت اسیدی پیدا خواهد کرد که در بدن انسان هم همین اتفاق خواهد افتاد .
  2. نرسیدن چربی ها به بدن: کلسیم برای هضم و تبدیل شدن به استخوان نیاز به چربی دارد برای همین اگر چربی در بدن انسان کافی نباشد بدن منصرف از جذب کلسیم می شود چون حرارت را باید زیاد بالا ببرد و با نبود چربی ها این حرارت برای بدن دچار مشکل خواهد شد برای همین لبنیات که سرشار کلسیم است اگر چربی آن جدا شده باشد از ماده شیر و لبنیات نفع که ندارد بلکه باعث ازدیاد رطوب و عامل پوکی استخوان می شود . لبنیات امروز چون گاو به چرا نمی رود بیماری هایی از قبیل تب مالت می آورد برای همین سفارش می کنند ان را بجوشانید برای همین زمانی که جوشانده شود چربی آن به روی شیر آمده و از ماده شیر جدا خواهد شد و بسیار مضر است برای همین شیر امروزه نباید مصرف شود مگر از گاو های به چرا رفته و علف خوار که شیر آن نجوشیده مصرف شود آن وقت این شیر نجوشیده باعث تقویت استخوان خواهد شد .
  3. عدم هضم : اگر هضم ضعیف باشد کلسیم و مواد مغذی برای استخوان و خون سازی جذب نمی شود و بدن برای تامین نیاز هایش باید از مغز استخوان آن ویتامین خون و کلسیم را جبران کند که در طولانی مدت باعث پوکی استخوان خواهد شد . یک علت دیگر هم از عدم هضم غذا می تواند در پوکی استخوان تاثیر داشته باشد و آن هم ایجاد گاز هایی است که در زمانی که غذا درست هضم نمی شود جذب مفاصل و استخوان ها می شود گاز هایی که در اثر قولنج به روده رفته و جذب می شود گاهی منشاء غیر هضم هم دارد مثل اینکه فرد نوشابه گاز دار استفاده می کند و این گاز ها را به سمت روده سرازیر می کند که این هم باعث پوکی استخوان می شود از این جهت خطر نوشابه در پوکی استخوان امروزه در طب شیمیایی هم گوشزد شده و منع شده است .
  4. اجتماع فضولات در بدن: فضولاتی که در خون بماند مثل همان رطوبت ها جذب مفاصل و استخوان ها می شوند برای همین ورزشکاران که تعریق زیاد دارند و افرادی که فعالیت جسمی زیاد دارند کمتر دچار پوکی استخوان خواهند شد . یبوست حبس عادت ماهیانه به دلیل حبس حرارت که در بدن ایجاد می کنند باعث خوردگی استخوان و مفاصل خواهند شد.

روش های درمانی پوکی استخوان

🔅خوردن ‌خرما شب بدون آب

🔅جوشانده هسته خرما به جای کل مایعات با عسل و خرما

🔅روغن حیوانی و سویق سنجد صبح ناشتا به جای صبحانه

🔅بادام روزی 7 عدد خوب جویده شود

🔅حجامت عام برای دفع فضولات هر سه ماه یکبار در صورت کم کردن مایعات

🔅هاضوم همیشه مصرف شود به همراه غذا ها یا آویشن و نمک بعد از غذا مصرف شود

🔅دوری از استرس و عصبانیت

🔅برگ چغندر ، کدو ، کرفس ، جو ، باقالا به صورت یک سوپ آمده شود و هر روز همراه غذا یک کاسه زا آن مصرف شود

🔅سرکه و شیره بعد از صبحانه و شام مصرف شود

🔅ماساژ و روغن مالی کل بدن تا جایی که به عرق کردن منجر شود بسیار مفید است حتی کسانی که فعالیت جسمی بالا دارند به دلیل تعریق بالا دچار پوکی استخوان نمی شوند پس باید فعالیت جسمی را زیاد کرد .

🔅بستن زیر شکم به پشت کمر برای دفع کامل ادرار مفید است .

🔅حب زنجبیل و دارچین و عسل بعد از هر غذا یک حب

🔅کباب پر با گوشت گوسفندی

🔅خوردن سیاهدانه با عسل روزی سه بار

🔅نخود به صورت نخوداب یا به صورت سویق یا به هر نحوی داخل غذا به همراه روغن بادام شیرین خورده شود بسیار مناسب است .

🔅ضماد کوهان شتر و نمک . ضماد دمبه به همراه خرما روی موضع . زرچوبه و دمبه و نمک اگر ضماد شود اثر فوری دارد . خوردن سویق سنجد یا پودر سنجد به صورت خشک بدون مایعات حتی شیر در جوش خوردن استخوان ترک خورده بسیار مفید است .  ضماد مجموعه ای از ترکیب »سقز« و »روغن زیتون« بسیار نافع است (به خصوص اگر پوکی استخوان به شکستگی منجر شده باشد) مالش روغن زیتون و سرکه یا آب غوره بسیار مفید است .

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *