شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

پولیپ بینی

پولیپ بینی

آنچه در این مقاله خواهید خواند

امام صادق علیه‌السلام فرمودند: جایگاه قلب در بدن مثل جایگاه امام در بین مردم است پس اطاعت از آن بر همه واجب است و همه اعضا ی بدن کارگزار و نیروی اجرایی قلب هستند.

بینی

یکی از این کارگزارهای قلب در بدن، که راه ورودی و خروجی بسیار مهم و موثری بوده و باعث زنده شدن آن شده و شادابی و سلامت آن را در پی دارد. می توان این کارگزار که نام آن بینی است را یکی از راه های مهم تقویت قلب دانست، چون هم راه خروج فضولات در بدن است و هم راه ورودی برای زنده کردن قلب در بدن.

استشمام و سعود یکی از راه های ورودی مهمی است، که بینی وظیفه آن را برعهده دارد. خارج شدن خون از بینی یکی از راه های پیشگیری از سکته قلبی در بدن انسان است. زکام در روایت پیشگیری از جذام است پس یکی دیگر از وظایف مهم بینی خارج کردن این رطوبت های اضافه در مغز است، یعنی نماینده عضو مهم دیگری از بدن که مغز نام دارد نیز هست. اگر بینی، که راه ورودی و خروجی بدن و اعضای مهم آن است، دچار بیماری شود، در عملکرد این اعضا خلل ایجاد کرده و دچار بیماری می شوند.

دیدگاه طب جدید

در اکثر موارد، دليل تشکیل پوليپ بيني مشخص نيست. و در کل اين‌گونه پنداشته مي‌شود که التهاب مداوم و مزمن بيني منجر به تورم پوشش داخلي سوراخ بيني مي‌گردد. همچنین مواردی مانند عفونت های مزمن سینوس،

آسم، رینیت آلرژیک (تب یونجه)، فیبروز کیستیک، سندرم چرگ اشتراوس، حساسیت به داروهای می تواند منجر به پولیپ بینی شود. طب جدید وجود برخی ژن ها را در مستعد بودن افراد در ابتلا به این بیماری مؤثر میداند.

دیدگاه طب اسلامی، سنتی

پولیپ رشد غیر طبیعی سلول ها در جدار اعضای مختلف بدن مانند بینی، معده، روده و رحم می‌باشد. پولیپ ها سرطانی نیستند و منشا اولیه آنها غشای مخاطی است که گاهی اوقات با یک ساقه به بافت اصلی متصل شده اند. حال زمانی که سلول ها در ناحیه دیواره داخلی بینی به طور غیر طبیعی و بیش از حد رشد کنند پولیپ بینی را ایجاد می کنند.

علت تشکیل این سلول ها رطوبت و خون زیاد است، که راه خروجی برای دفع این رطوبت و خون اضافه پیدا نکرده، پس مجبور می شود به منافذ ریز بدن برای خروج ریخته شود. بینی وظیفه اش دفع این خون است ولی چون غلظت این خون بالاست توانایی دفع وجود ندارد و تبدیل به پولیپ می شود.

پولیپ بینی (Nasal polyps) در صورتی که بزرگ یا تعداد آنها زیاد باشد، منجر به انسداد مجاری بینی می شوند. ظاهر پولیپ بینی مانند دانه های انگور است، اگر پولیپ در حد عادی و بزرگ نباشد می توان با وسیله ای آن را لمس کرد و اگر بزرگ باشد از سوراخ بینی دیده می شود. گاهی از پشت بینی وارد حلق شده و اگر از بیرون داخل دهان را نظاره کنیم، در داخل حلق قابل رویت است.

پولیپ بینی

عوارض پولیپ بینی

خرناس کشیدن، رنجش خاطر فرد هنگام خوردن و آشامیدن و حتی صحبت کردن، درد در ناحیه سر و صورت، احساس فشار روی صورت و پیشانی، اشکال در درک مزه و طعم ها اختلال در شنوایی، خروپف در خواب، آبریزش از پشت حلق و عدم حس بویایی.

چه کسانی در معرض پولیپ هستند

  • افرادی که غلبه رطوبت و خون دارند.
  • کسانی که دچار عفونت سینوسی هستند.
  • کسانی که دچار آلرژی و آسم هستند.
  • کسانی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند.
  • کسانی که داروهای شیمیایی مثل ایبوبروفن و داروهای ضد درد مصرف می کنند.

نکته: درمان پولیپ و تحریک آن قبل از حجامت و باز نکردن راه خروجی باعث تشدید پولیپ می شود.

درمان پولیپ بینی

  • حجامت به دفعات زیاد و تکرار آن.
  • کم کردن رطوبت و مصرف مایعات.
  • استنشاق آب ولرم نمک و سرکه داخل بینی.
  • برگ گزنه را له کنید و عصاره آن را گرفته و روی پولیپ با قطره چکان بچکانید. با این کار کم کم پولیپ کوچک شده و از بین می رود.
  • چکاندن سرکه سداب در بینی.
  • چکاندن قطره مرزنجوش جامع در بینی.

پولیپ بینی از بیماری های برگشت پذیر است و عمل فایده ای ندارد. عمل جراحی به غیر از هزینه های بالا، عوارضی همچون، خونریزی و بازگشت بیماری و… را در پی دارد.

مقالات مرتبط

8 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *