شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

پروستات

پروستات

آنچه در این مقاله خواهید خواند

عضو پروستات:

پروستات ، عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است که به صورت یک هرم وارونه در ابتدای مجرای ادراری دقیقا زیر مثانه قرار دارد .
غده پروستات در موقع انزال منقبض می‌شود و ماده شیری رنگ قلیایی به منی اضافه می‌کند که در افراد بالغ ۳۰ درصد آن را تشکیل میدهد و موجب حالت ژلاتینی مانند منی میشود
این مایع درآمیزش کار حمل و تغذیه اسپرم را به عهده دارد و حالت قلیایی آن ، اسپرم را درمحیط اسیدی واژن  محفاظت می‌کند.
پروستات علاوه بر نقشی که در تولید مثل دارد، در جریان ادرار نیز نقش مهمی ایفا می‌کند و انقباض عضلات آن ، باعث آهسته شدن جریان ادرار می‌شود.

بیماری های پروستات:

بیماریهای پروستات، از بیماری هایی که ممکن است در هر سنی ایجاد شود ؛ ولی در سنین بالای ۵۰ سال شایع تر است و افراد جوان کمتر به این بیماری مبتلا می شوند ؛ که علت اصلی آن به برگشت منی و دفع نشدن آن مربوط میشود که در ادامه مقاله به علتهای ابتلا به این مشکل پرداخته خواهد شد
در طب نوین ، گاهی برای درمان مشکلات پروستات مخصوصا هنگامی که پروستات بیش از اندازه بزرگ شده باشد ، با عمل جراحی آن را خارج میکنند که علاوه بر ایجاد مشکلات و ناتوانی های جنسی ، فرد دچار بی اختیاری ادرار خواهد شد

رایج ترین مشکلاتی که برای پروستات ایجاد می شود عبارتند از:

۱) التهاب پروستات یا پروستاتیت که بیشتر به علت عفونت ایجاد می‌شود ؛ که علت ایجاد این بیماری را می‌توان در نزدیکی با زنان مختلف ، جلوگیری از خروج منی در هنگام انزال ، استفاده از سوند یا وسایل پزشکی دیگر در مجرای ادراری یا عمل جراحی در این ناحیه ، اشاره کرد.

۲ ) سرطان پروستات 

۳ ) بزرگ شدن خوش خیم پروستات به دلایلی غیر از سرطان پروستات که BPH نامیده می شود؛ یکی از شایعترین اشکال بیماری پروستات است که تقریباً در نیمی از مردان بالای پنجاه سال دیده می‌شود.

پروستات

مهمترین علائم ابتلا به مشکلات پروستات:

احساس درد در مثانه، آلت تناسلی، کیسه بیضه، ناحیه بین کیسه بیضه و مقعد، داخل شکم و همچنین کمر 
عدم کنترل خروج ادرار

*مشکلات ادراری مانند*

تکرر ادرار 

-تکرر ادرار مخصوصا در شبها

-احساس پر بودن همیشگی مثانه ولی در زمان دفع ، یا حجم کمی ادرار به صورت قطره قطره خارج میشود یا اصلا هیچ ادراری دفع نمی شود.

-جریان آهسته ادرار به صورت قطره قطره 

-احتباس ادرار

-وجود خون و احساس درد در ادرار

-اختلال عملکرد جنسی

-دشواری در ایجاد و حفظ حالت نعوظ، و انزال دردناک یا خونین
-کاهش اشتها

علت ابتلا به مشکلات پروستات

همانطور که ذکر شد علت اصلی ابتلا به مشکلات پروستات ، برگشت منی و جلوگیری از خروج آن به هنگام انزال است ؛ به همین علت استفاده از کاندوم ، اسپری ها و داروهای تاخیری که باعث طولانی شدن زمان رابطه و تاخیر در انزال میشوند ، موجب ابتلا به مشکلات پروستات خواهد شد.
به همین دلیل در روایات آداب بسیاری برای نزدیکی بیان شده است که رعایت آنها از ابتلا به بیماریهایی مانند پروستات پیشگیری خواهد کرد که از آن جمله میتوان به نزدیکی در آخر شب و در زمان پر نبودن معده هم در تابستان و هم در زمستان ، ادرار کردن قبل و بعد از رابطه ، به پشت نخوابیدن بعد از رابطه و خوابیدن به پهلوی راست و به صورت ایستاده ادرار و نزدیکی نکردن که همه این موارد موجب تخلیه کامل منی و ادرار و پیشگیری از ابتلا به مشکلات پروستات خواهد شد .
از اصلی ترین دلایلی که می توان برای این مورد ذکر کرد حدیث شریفی است که می فرماید:
قال رسول اللّه صلی الله علیه و آله :” إذا جامع أحدكم فلا يغسل حتى يبول، و إن لم يفعل برد بقية المني فيورثه الداء الذي لا دواء له، ثم ليرح المجامع نفسه عقيب الجماع.
نبی مکرم اسلام صلوات الله و سلامه علیه می فرمایند که زمانی که یکی از شما جماع انجام داد غسل انجام ندهد مگر اینکه قبل از آن ادرار کند و اگر این کار را انجام ندهد باقیمانده منی در بدن سرد می شود ( و به سمت غده پروستات برمی گردد) و بیماری ایجاد خواهد کرد که درمانی برای آن نخواهد بود سپس کمی راحتی و آرامش به نفس خود دهد بعد از جماع ( یعنی بدن از از لحاظ عصبانیت و تنش های تند و فعالیت های سنگین بعد از جماع در امان بدارد ).
به گفته بسیاری از بزرگان طب برگشت منی به بدن و ایجاد بیماری که درمان برای آن نیست سرطان پروستات است که علت اصلی آن برگشت منی به بدن است و چون بیماری سختی است از لحاظ درمانی آن را لا دواء له بیان کرده اند یعنی درمانی برای آن نیست که منظور این است که درمان آسانی برای آن نمی باشد.

همچنین مصرف مرغهای بازاری ، افزایش خون در ناحیه لگن و پروستات ، بی نظمی در رابطه جنسی یا مجرد بودن و عواملی که باعث غلبه رطوبت و سردی در ناحیه لگن شوند مانند : بی تحرکی و نشستن مداوم در مکان سرد و مرطوب مانند چمن ، سرامیک و مانند آن ، نشستن طولانی مدت در حالتی که پاها آویزان باشد مانند روی صندلی یا تخت ، افتادگی لگن و عدم تخلیه کامل ادرار ، نگهداشتن ادرار و عدم تخلیه آن به خصوص شب قبل از خواب و قبل و بعد از رابطه جنسی ، خواب طولانی مدت شب و عدم تخلیه ادرار در ساعات اولیه صبح و استبرا نکردن بعد از ادرار ( تخلیه باقی مانده ادرار موجود در آلت تناسلی ) که موجب غلیظ شدن این رطوبت و جذب شدن آن توسط مثانه و پروستات خواهد شد ؛ از علتهای دیگر ابتلا به مشکلات پروستات است.
استرس و اضطراب مداوم نیز می‌تواند برعملکرد دستگاه تناسلی و پروستات تأثیر بگذارد و باعث بروز بیماری‌هایی مانند بی حسی در ناحیه تناسلی ، بی میلی به رابطه جنسی و اختلال نعوظ شود که این مشکلات بعد از برطرف شدن استرس و اضطراب ، بهبود خواهند یافت.

آیا مصرف گوجه فرنگی در سلامتی پروستات موثر است ؟

در ابتدا فرضیه ای مبنی بر مفید بودن مصرف گوجه فرنگی برای پیشگیری از ابتلا به مشکلات پروستات ، ایجاد شد که هم از طریق مطالعات محققان وهم طبق مشاهدات شخصی ، هیچ ارتباط معنا داری بین سلامت پروستات و مصرف گوجه فرنگی مشاهده نشد.
از طرفی ، گوجه فرنگی طبع بسیار سرد و مرطوب دارد و باعث ایجاد غلظت خون ، غلبه سودا و ایجاد سُدّه یا گرفتگی در عروق مختلف بدن خواهد شد ؛ اگر دقت کرده باشید افرادی که بیشتر گوجه فرنگی و مشتقات حاصل از آن مانند رب و سس گوجه مصرف میکنند بیشتر به گرفتگی عضلات و مشکلات کلیه و مثانه دچار خواهند شد ؛ بنابراین حتی میتوان نتیجه گرفت مصرف گوجه فرنگی نه تنها به سلامت پروستات کمکی نخواهد کرد بلکه باعث ابتلا به مشکلات پروستات و کلیه و مثانه نیز خواهد شد .
جالب است آمار نشان می دهد سالانه چهار ميليون و ششصد و ده هزار تن گوجه فرنگي در كشور توليد مي شود كه اين ميزان نسبت به سال گذشته 50 هزار تن و نسبت به سال هاي 82و 83 ششصد هزار تن افزايش داشته است و نسبت افزایش تولید همان مقدار ابتلاء به سرطان پروستات بیشتر شده است. سرانه مصرف گوجه فرنگي در كشورهاي مختلف جهان برای هر نفر 5 /16 كيلوگرم اعلام شده كه اين ميزان در كشورهاي در حال توسعه 5/26 كيلوگرم و در ايران 50 كيلوگرم است و جالب اینجاست که در کشور هایی که مصرف گوجه فرنگی بیشتر است مبتلایان به پروستات هم بیشتر می باشند .

پروستات

درمان بزرگ شدن پروستات در طب سنتی

  • اصلاح افتادگی لگن و بستن محکم زیر شکم به پشت کمر با فانسقه تا دفع ادرار به صورت کامل انجام شود یکی از اصلی ترین اقدامات برای درمان این بیماری است.
    حتی پس از اصلاح افتادگی لگن و بهبودی کامل ، بستن فانسقه باید ادامه پیدا کند تا هم ادرار درست تخلیه شود و هم از افتادگی مجدد لگن در فعالیتهای روزانه پیشگیری کند .
  • مداومت در مصرف پودر آویشن و نمک یا هاضوم ( پودر آویشن و زنیان و سیاهدانه آسیاب شده ) با نمک دریا بعد از غذا یک قاشق مربا خوری
  • ضماد کردن آسیاب شده اسفند و روغن سیاهدانه از زیر ناف تا زیر بیضه که رطوبت اضافه موجود در این محل را جذب میکند.
  • مصرف یک قاشق مرباخوری اسفند صبح ناشتا و شب موقع خواب به مدت ۴۰ روز ( اسفند ۶ بار با آب سرد ویک بار با آب گرم شسته شود و سپس در سایه خشک شود ) و سپس مصرف جوشانده غلیظ سنا و عسل صبح ناشتا که میتوان به مدت دو هفته ادامه داد که موجب دفع رطوبت اضافه مثانه و لگن میشود.
  • کاهش جدی مصرف مایعات و سپس انجام حجامت عام ۳ مرتبه با فاصله حداقل ۲۱ روز و سپس حجامت سالکرال و ساقین که با مشورت طبیب میتوان چند مرتبه تکرار کرد . همچنین با توجه به شرایط و مزاج فرد و تشخیص طبیب میتوان جایگزین حجامت ساقین ، فصد صافین انجام داد.
  • مصرف پیاز و عسل روزی ۲ الی ۳ مرتبه که در درمان عفونت پروستات بسیار موثر است.
  • مداومت در مصرف انجیر در روز
  • مصرف سیاهدانه آسیاب شده و عسل شب قبل از خواب یک قاشق مربا خوری که برای حبس ادرار و سختی در دفع ادرار و دفع عفونت پروستات بسیار موثر است.
  • تنقیه مغز خیار داخل مقعد که موجب پایین آمدن حرارت و قبض در ناحیه تورم غده پروستات میشود و حبس ادرار را برطرف خواهد کرد.
  • مداومت در مصرف سویق سنجد
  • مصرف مغز گردو در زمستان یا ترکیب پودر گردو و پودر زنیان در زمستان که کلیه ها و مثانه را گرم میکند و رطوبت اضافه موجود در ناحیه لگن تخلیه خواهد شد.
  • مداومت درمصرف کدو حلوایی یا کدو تنبل به همراه تخم آن که جایگزین بسیار خوبی برای سیب زمینی است.
  • نوشتن سوره انشراح با عسل درون یک ظرف سپس مقداری آب در ظرف ریخته و آن را بنوشند.
  • استفاده از نوره هر هفته ۲ مرتبه و پس از آن گذاشتن حنا به صورت موضعی که حداقل ۲ ساعت باید بماند.
  • روغن مالی از ناف تا موضع پروستات و اطراف مقعد با روغن سیاهدانه یا روغن تخم کدو.
  • پرهیز از مصرف لبنیات ، گوجه فرنگی و مشتقات آن ، سیب زمینی ، گوشت مرغ و گاو.
  • مصرف خوراکی های صاف کننده خون مانند کاهو و سکنجبین ، انار یا رب انار ، زرشک ، عناب.
  • مصرف میکس تخم خربزه ‌و پوشال اطراف آن که به دفع ادرار و کاهش ورم پروستات کمک خواهد کرد.
  • داشتن رابطه جنسی منظم با رعایت آداب ذکر شده و جلوگیری نکردن از انزال و ادرار و استبرا بعد از رابطه.
  • مصرف داروی مرکب ۳ ‌و مرکب ۴ ، داروی ابن مسعود که به گرم شدن کلیه ها و خروج رطوبت اضافه کمک خواهد کرد.
  • مصرف پودر گزنه ۳ قاشق غذاخوری در طول روز.
  • نشستن و برخاستن از زمین و اسب سواری که ورزش پروستات محسوب میشوند و در بهبود عملکرد آن موثر است.
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *