پرهیز غذایی

فهرست مطالب
پرهیز غذایی
اگر انسان در طول زندگی خود مقید بپرهیز (غذایی) یا همان حمیه باشد بسیاری از بیماری ها که منجر به استفاده از دارو و مراجعه به پزشک می شود به سراغش نمی آید.
الإمام الكاظم عليه السلام: لَيسَ مِن دَواءٍ إلّا و هُوَ يُهَيِّجُ داءً، و لَيسَ شَيءٌ فِي البَدَنِ أنفَعَ مِن إمساكِ اليَدِ إلّا عَمّا يُحتاجُ إلَيهِ.
الكافي، ج 8، ص 273، ح 409 . بحارالأنوار، ج 62، ص 68، ح 18.
بهتر است انسان به دستوراتی که اسلام برای پیشگیری داده عمل کند تا در سلامت کامل زندگی خود را ادامه دهد . مثل این حدیث که حضرت علی علیه السلام به امام حسن علیه السلام برای بی نیازی این بزرگوار به پزشک توصیه می فرمایند: «پسرم! آيا تو را چهار نكته نياموزم كه به كمك آنها از طب، بىنياز شوى؟».
گفت: چرا، اى امير مؤمنان!
فرمود: «بر سفره نمىنشينى، مگر آن هنگام كه گرسنهاى؛ و از سفره بر نمیخيزى، مگر در آن حال كه هنوز، ميل خوردن دارى؛ خوب بجو؛ و به گاه خفتن، خودت را بر خَلا «1» عرضه كن. اگر اين چهار نكته را به كار بستى، از طب، بىنياز شوى».
67. امام على عليه السلام: هر كس در گرسنگى كامل، غذا بخورد، غذا را خوب بجَوَد، در حالى كه هنوز ميل خوردن دارد، غذا را وا گذارد و چون احساس قضاى حاجت كرد، آن را محبوس ندارد، به هيچ بيمارىاى جز بيمارى مرگ، مبتلا نمىشود. الخصال، ص 229، ح 67، الدعوات، ص 74، ح 173، طبّ الأئمّة لابني بسطام، ص 3، بحار الأنوار، ج 62، ص 267، ح 42.
یا در حدیثی دیگر حضرت می فرمایند: چون گرسنه شدى، بخور؛ چون تشنه شدى، بنوش؛ چون ادرار بر تو فشار آورد، ادرار كن؛ جز از سرِ نياز، نزديكى مكن؛ و چون احساس خوابآلودگى كردى، بخواب، كه اينها مايه تندرستى بدناند. الفقه المنسوب للإمام الرضا عليه السلام، ص 340، بحار الأنوار، ج 62، ص 260، ح 5.
و آخر :
هر كارى را چارهاى است و چاره تندرستى در دنيا، چهار چيز است: كم سخن گفتن، كم خفتن، كم راه رفتن و كم خوردن. الفضائل، ص 129 عن ابن مسعود، بحار الأنوار، ج 8، ص 144، ح 67.
حدیثی از دیگر وارد شده که به انسان توصیه می کند هر غذایی که ضرر آن را شناختی نباید از آن استفاده کنی . لا تَأكُل ما قَد عَرَفتَ مَضَرَّتَهُ، ولا تُؤثِر هَواكَ عَلى راحَةِ بَدَنِكَ. بحار الأنوار، ج 62، ص 269، ح 59.
اموری که ضرر های آن برای ما آشکار است :
نوشابه:
سوسیس و کالباس:
گوشت گاو:
مرغ:
نمک مصنوعی که حاوی ید شیمیایی است:
آب های کلر دار:
سیب زمینی:
گوجه:
فست فود ها :
لبنیات گاوداری ها :
چغندر قند:
روغن های پارافین و مواد نفتی :
نان سبوس گرفته شده و غنی شده : (راحت الحلقوم)
ساعت مناسب خواب و بیداری:
حمام های سر پایی:
نهار:
ترک شام و صبحانه:
هر نوع مواد کارخانه ای که حاوی طعم دهنده های مصنوعی و نگهدارنده می باشد:
فالینظر الانسان علی طعامه:
كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ َ
المؤمنون : 51 يا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً
ممنون
عالی بود ممنون
سلام🌹مختصر و مفید.سپاس🍯🍯🍯🍯🍯
سلام ممنونم.خیلی جامع وعالی عنوان فرمودید.موفق ومویدباشید🌺🌺