میرزاقاسمی

به نظر بنده بادمجان را باید در تمام فصول حداقل هفته ای یکبار مصرف کنید و برای اینکه تنوع داشته باشد می توان هر هفته به روشهای مختلف آن را طبخ کرد. برای همین امروز میرزاقاسمی را خواهیم گفت تا با این روش آشنا شوید .
امام رضا علیه السلام می فرمایند: لِبَعْضِ قَهارِمَتِهِ ـ : اِسْتَـکْثِروا لَنا مِنَ الباذَنـْجانِ، فَاِنَّهُ حارٌّ فى وَقْتِ الْبَرْدِ، بارِدٌ فى وَقْتِ الْحَرِّ، مُعْتَدِلٌ فِى الاَْوقاتِ کُلِّها جَیِّدٌ فى کُلِّ حالٍ؛ طب الائمة، ص 139
به یکى از پیشکاران خود: براى ما، بادمجان زیاد تهیه کنید، چرا که در هنگام سرما، گرم و در هنگام گرما، سرد است، در همه اوقات، معتدل و در هر حال، خوب است.
فهرست مطالب
مواد لازم :
( برای 4 نفر )
- بادمجان (6 عدد متوسط)
- فلفل دلمه ای قرمز (2 عدد متوسط)
- تخم مرغ (2 عدد)
- سیر (4 حبه)
- رب فلفل دلمه ای (1 قاشق غذا خوری)
- روغن (به میزان لازم)
- زرد چوبه (به میزان لازم)
- نمک (به میزان لازم)
- فلفل سیاه (به میزان لازم)
طرز تهیه میرزاقاسمی :
اول باید بادمجانها را به خوبی کباب کنید.
نکته : بهتر است بادمجانها روی زغال کباب شوند.
بهتر است داخل یک ظرف درب دار بگذارید تا پوست بادمجان راحت تر جدا شوند. اجازه دهید کمی بادمجانها سرد شوند، سپس پوست شان را به آرامی جدا کنید .
بعد از اینکه بادمجانها را پوست گرفتید در یک کاسه بزرگ بریزید سپس آنها را با گوشتکوب به طور کامل له کنید تا بافت شان از هم جدا شود. در ادامه بادمجانها را کنار میگذاریم و فلفل دلمه ای ها را آماده کنید.
فلفل دلمه ای ها را به مدت ۵ دقیقه داخل یک قابلمه در حال جوش بریزید تا بافت فلفل دلمه ای نرم شود.
یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن اضافه کنید و سیرها را رنده کنید و به روغن بیافزایید تفت دهید تا نرم و سبک شوند، در ادامه مقداری زردچوبه به سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سیر با زردچوبه یکدست شود.
نکته : بهتر است از پوره سیر استفاده نمایید.
در این مرحله بادمجانها را اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه تفت دهید، سپس فلفلها را که به صورت خیلی ریز خرد یا رنده شده به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا آب اضافی آن ها تبخیر شود و میرزا قاسمی به روغن بیفتد.
اضافه کردن رب فلفل دلمه ای اختیاری است اما اگر میخواهید میرزا قاسمی طعم و رنگ بهتری داشته باشد میتوانید ۱ قاشق غذاخوری اضافه کنید. رب را تفت دهید تا کاملا سرخ شود.
مواد را پهن کرده و تخم مرغ ها را اضافه کنید و دائما هم بزنید تا یک دست شود. در آخر هم نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و اجازه دهید کمی جا بیفتد.
می توانید این خوراک را با ذائقه و سلیقه خود تزئین کرده و نوش جان کنید.
توصیهها
در هنگام خرما چینی، فراوان بادنجان (بادمجان) بخورید؛ چرا که شفای هر درد است، بر روشنی چهره میافزاید، رگها را نرم میکند و نیروی جنسی را افزون میسازد. الخصال ، صفحه 443 ، حدیث 36
بادمجان به هر مزاجی سازگار است و معده را تقویت میکند.
امام صادق علیه السلام فرمود: بادمجان بخورید، زیرا این گیاه بدون اینکه به کیسه صفراء زیانی برساند زهره را مفید خواهد بود. و برای سایر درد ها درمان است بدون اینکه موجب دردی بشود.
خواص بادمجان:
- مقوی معده.
- باز کننده گرفتگیهایی که از غیر بادمجان ایجاد شده باشد؛ چون خود بادمجان باعث گرفتگی عروق کبد و طحال میشود.
- نرم کننده سفتیها است ( ملین صلابات).
- با روغن ملین طبع است.
- با سرکه قابض و مدر بول است.
- بالخاصیه مسکن دردهای گرم و خوشبو کننده عرق است.
- قطع کننده عرق الدم و دافع سنان که بدبویی زیر بغل و کنج ران باشد.
- خشک کننده رطوبات غریب.
- اگر بادنجان را سرخ کنند و به دستور مذکور بخورند، جهت تقویت معده و دفع قی شخصی که غذا میخورد ولی بعدش بالا می آورد(قی) مفید است.
- اگر دست و پای کسی که زیاد عرق میکند را با آب سیاه خیسانده بادمجان چند مرتبه بشویند این مشکل را زایل میکند.
- وقتی آن را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و ثوالیل (زگیل) بمالند قلع میکند.
- اگر کلاهک سبز آن را در سایه خشک نمایند و نرم ساییده بر بواسیر و سایر امراض مقعد بپاشند، بعد از آنکه آن مواضع را به روغن بادام تلخ یا بنفشه یا بابونه چرب نموده باشند مفید است.
- اهل هند گویند چون بادنجان را در زیر آتش کنند تا نیم پخته گردد، سپس برآورده بفشارند و آب آن را بگیرند، مقدار ده پانزده مثقال و با پنج و شش مثقال شکر سیاه که به هندی کژ نامند، بیاشامند، جهت رفع درد ضربه و سقطه (افتادن) قایم مقام مومیایی است و مجرب است.
- اگر بادنجانهای کوچک را با اندکی آب و کمی نمک طبخ نمایند تا پخته شود، سپس فشرده آب آن را بگیرند و با هم وزن آن روغن زیتون، با آتش ملایم طبخ دهند، تا آب رفته روغن بماند و روز بر ثالیل(زگیل) بر آمده، بمالند و شب ثفل(ته نشین،باقیمانده) آن را بر آن ببندند، آن را زایل گرداند و اگر به جای روغن زیت، روغن تخم کتان نمایند، جهت ازاله شقاق و ورمها و غده صعب و سرمازدگی مفید است.
- اگر بادنجان زرد شده رسیده را با تخم بپزند تا مهرا (خوب پخته) شود و تخم آن را نرم ساییده با موم روغن بر شقاق میان انگشتان و پاشنه پا بمالند، سریع از بین میبرد.
- و اگر جوف بادنجان زرد شده را خالی کنند و با روغن کدو پر کرده و یک روز در گرم خانه یا فر با دمای پایین قرار دهند، سپس روغن را برآورده در گوش بچکانند، جهت از بین بردن درد آن مجرب و چون کلاهک سبزش و گلش را اضافه نمایند، جهت بواسیر بی عدیل (بی مانند) است.