لرزش دست

لرزش دست، یکی از مشکلات شایع در همه سنین است که نه تنها افراد مسن بلکه نوجوانان و کودکان نیز گاهی اوقات دچار این مشکل میشوند.
اکثر افراد مبتلا، لرزش دست خفیف دارند که اکثرا در مواقع اضطراب یا ترس ظاهر میشود، که نتیجه انقباضهای غیرارادی ماهیچه است
این انقباضهای غیر ارادی اکثرا در دست ظاهر میشود اما میتواند در سر و پا و تارهای صوتی نیز ایجاد شود
اما علت این انقباضهای غیر ارادی چیست؟
فهرست مطالب
انواع لرزش دست
لرزش دست انواع مختلفی دارد که شایعترین آنها دو نوع است:
- لرزش دست در حال استراحت و همیشگی.
- لرزش دست در حالت فعالیت که با استراحت دست، برطرف میشود.
دیدگاه طب جدید
موارد متعددی در ابتلا به لرزش دست موثر هستند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
عواملی که باعث آسیب به مغز یا اعصاب خواهند شد مانند:
- ام اس.
- سکته مغزی.
- ضربه مغزی.
- پارکینسون
یا عواملی مانند:
- افسردگی یا اضطراب شدید.
- دیستونی یا ارسال بیش از حد سیگنالهای انقباض عضلات.
- مسمومیت با جیوه.
- پرکاری تیروئید.
- اختلال کبد یا کلیه که با افزایش بیش از حد حرارت موجب لرزش دست خواهند شد.
- همچنین مصرف بعضی داروهای خاص مانند سالبوتامول، آمفتامین، کورتیکواستروئید، لیتیوم و سدیم والپروات.
دیدگاه طب اسلامی، سنتی
مزاج مغز سرد و تر است وقتی رطوبت و سردی مغز از حد طبیعی بیشتر شود، باعث سستی مضاعف آن خواهد شد بنابراین در ارسال فرمانهای عصبی اختلال ایجاد میشود، که لرزش دست میتواند یکی از نتایج آن باشد. هرچه تجمع این سردی و رطوبت بیشتر باشد علائم نیز شدیدتر است و مدت زمان بیشتری نیز ادامه خواهد داشت.
چرا افزایش رطوبت و سردی در مغز در یک فرد باعث ایجاد آلزایمر و در فرد دیگر باعث لرزش دست میشود؟
اجتماع رطوبت و سردی و به غلظت رسیدن آن باعث ایجاد بلغم غلیظ و سُدّه یا گرفتگی میشود که در قسمتهای مختلف مغز، علائم متفاوتی به وجود میآورد و هر چه میزان این گرفتگی بیشتر شود، علائم نیز شدیدتر است، مثلا بخارات زیاد موجود در مغز در کودکان اغلب با تشنج خارج میشود چون حرارت مزاج آنها بسیار زیاد است، ولی تشنج در افراد مسن خیلی کمتر اتفاق میافتد چون در این سن حرارت مزاج بسیار کم است.
بچهها حتی با وجود رطوبت بالای مغز، دچار آلزایمر نمیشوند، چون حرارت بالایی دارند ولی در افراد مسن به علت کاهش حرارت و ورود به سن بلغم با وجود مقدار کمی رطوبت اضافی هم دچار بیماری خواهند شد، زیرا بدن برای مقابله با این رطوبت اضافی دیگر حرارت لازم را ندارد.
آیا ارتباطی بین سردرد میگرنی و لرزش دست وجود دارد؟
علت اصلی ایجاد سردردهای میگرنی، تنگ شدن رگهای خونی مغز و کاهش خونرسانی به آن است. همچنین تجمع رطوبت و بخارات در مغز نیز میتواند موجب ابتلا به میگرن شود. همین دو علت موجب افزایش سردی مغز و اختلال در پیام رسانی آن میشود که میتواند لرزش دست را ایجاد یا تشدید کند.
درمان لرزش دست در طب سنتی و اسلامی
- موثرترین دارو در درمان لرزش دست مصرف یک حب سکبینج در صبح ناشتا به مدت ۵ الی ۱۵ روز پشت سر هم (افراد سرد مزاج ۱۵ روز و افراد گرم مزاج ۵ روز پشت سرهم مصرف کنند) به مدت سه دوره که بین دورهها ۵ روز فاصله باشد. مصرف این صمغ به علت افزایش شدید حرارت، خروجیهای بدن را باز میکند و به این ترتیب رطوبت و سردی مغز دفع خواهد شد.
- چکاندن روغن بنفشه پایه کنجد داخل بینی هر شب قبل از خواب و بعد از ۱۵ دقیقه انفیه استفاده شود تا علاوه بر گرم کردن مغز، رطوبت اضافی آن را نیز خارج کند.
- مصرف مخلوط مومیایی و عسل که با مقدار بسیار کمی آب و حرارت کم مخلوط شده باشد در درمان لرزش دست نیز موثر است.
- تقویت کردن اعصاب با مصرف روزانه ۲۱ عدد مویز در صبح ناشتا، پیاز و آسیاب شده بذر پیاز، مخلوط پودر بابونه و عسل که به صورت قرص درآمده باشد، مصرف کرفس، کدو، خرفه و بذر آن.
- مصرف جوشاندههایی مانند اسطوخودوس، سنبل طیب و ماساژ پشت گردن با روغن اسطوخودوس نیز در درمان لرزش دست موثر هستند.
سلام خدا قوت سکبینج اثر فوق العاده ای دارد ممنون از مطالب نابتون 👌👌
سلام خیلی ممنون نظر دهیتون💐