چرا بعضی ها شپش نمی گیرند

فهرست مطالب
چرا بعضی ها شپش نمی گیرند
شاید بسیاری از شما مشاهده کرده اید که در یک خانواده اکثر افراد دچار شپش شده اند ولی یکی از اعضای خانواده دچار نمی شود و شاید تعجب آورد باشد او همان فردی است که کمتر از همه حمام می رود و کمتر از بقیه نظافت را رعایت می کند این فردی که اینگونه است فقط به دلیل کم بودن بخارات سر او می باشد که چون بخارات وجود ندارد شپش ها نمی توانند تکثیر شوند .
شپش از بخارات زیاد درون بدن است و علت انتقال آن از بیرون به دلیل این است که بستر برای تکثیر آن در بین موهای سر که راه خروج این بخارات است فراهم شده است و الا شپش به کسی که بخارات مغز بالا نداشته باشد نمی تواند ضربه بزند و جای تکثیر نخواهد داشت .
علت این هم که در مناطق گرمسیر و رطوبی بیشتر این اتفاق می افتد به دلیل بالا بودن بخارات آن منطقه است و تکثیر زیاد این موجود در سر می باشد .
الرسالة الذهبیه ،الرضا (ع)
و اکل التین یقمل منه الجسد اذا اذمن علیه .
خوردن انجیر اگر مدامت برخوردن آن شود شپش در بدن می آورد.
انجیر چون بخارات بدن را به سطح پوست ظاهر می کند و به سمت سر می برد زیاد خوردنش مخصوصا در شب دچار شپش خواهد شد .
همین دلیل که بخارات را به سطح پوست می آورد علت رویش زیاد مو هم می باشد چون انجیر مو را زیاد می کند و برای رفع ریزش مو هم خوب است .
پیشگیری ودرمان شپش
تراشیدن سر باعث دفع بخارات سر شده وشستن سر با سرکه و ختمی هم درمان وهم پیشگیری است .
1-شستن سر با ختمی
2-شستن سربا آب برگ چغندر
3-شستن سربا جوشانده سیاهدانه
4-شستن سربا جوشانده اسفند
5-گذاشتن حنا وسرکه
6-گذاشتن مخلوط جوشانده اسفند وسیاهدانه وحنا وسرکه به سر حداقل 5 ساعت وازلین وسس مایونز می توان به صورت پوشش دادن کامل مو استفاده کرد و به مدت یک شب بماند وبعد شسته وشو دهد .این کار باعث می شود شپش ها خفه شوند.
شپش در مژهها:
اگر این حرارت و رطوبت در چشم و مژه زیاد شود باعث شپش در مژه خواهد شد که علاوه بر سرمه سنگ (اثمد )داروهای زیر هم موثر است .
نخست بايد مژهها را از شپشها پاكسازى كرد. سپس با آب نمك آن را شستشو داد.
پس از آن زاج يمانى ساييده شده را روى پلكها ماليد. چنانچه بسيار باشد، پيوسته پاك كردن با آب داغ و بكار بردن اين دارو را بايد دنبال كرد.
گزارهى داروى پاكسازى كنندهى شپش مژهها:
خاك جيوه، زاگ، زرنيخ سرخ، ميويزج و صمغ از هركدام يك چهارم بخش (جزو) با هم مىآميزند و با آن داروى را مىسازند و هنگام نياز آن را در آب باز كرده و با آن ريشه مژهها را با نرمى و بسيار پاييدن از اينكه به چشم آسيب نرسد، تميز مىنمايند و يك ساعت مژهها را بهگونهاى نگاه مىدارند كه پلك روى چشم نيفتد.
در کتاب فرح نامه درباره شپش چنین می نویسد( اگر سر آدمى چون موى سياه باشد شپش سياه باشد، و چون موى روشن باشد شپش روشن بود، و با طبع موى هماهنگ باشد.
و اگر به برگ انار سر و تن بشويند شپش از بین خواهد رفت.
و اگر به گل سفید بشويند همچنين باشد.
در تدابیر رفع شپش و علت های آن در کتاب خلاصه التجارب متنی آورده اند که برای تحقیق کسانی که محقق هستند جالب می باشد .
شپش را كه به عربى آن را قمقام گويند يا قرده.
سبب تولد اين هر دو حيوان رطوبتى فضلى بود از ماده عرق و چرك كه حرارتى قليل اندر آن اثر كند و چون تحليل آن نمىتواند بکند به تعفين آن در پوست توليد حيوان كند (یعنی تخم آن با حرارت و رطوبت تحریک شده و زیاد می شوند ) و هرچند ماده آن بيشتر بود بيشتر پديد آيد (یعنی هرچه رطوبت و حرارت بیشتر باشد بیشتر ایجاد می شود )
بهاء الدوله، بهاء الدين بن مير قوام الدين علت را در کتابش از پر خوری و زیاد بودن وعده های غذایی میداند و جالب است که ایشان اینگونه می فرمایند : و اكثر از بسيارى خوردن و امتلاء و ادخال و خوردن شير و انجير و چيزهاى لزج شپش غلبه متولد شود و همچنين از تاخير غسل و قلت شستوشوى.
شپشی که در پا ایجاد می شود از عدم دفع رطوبت از مثانه است که ریزش در پا کرده و تولید شپش م می کند که در طب سنتی علاوه بر آن اینگونه بیان شده است : و ششپاى بيشتر از غلبه ماده چركى و هواى عفن پديد آيد و تولد شپش دايمى بود.
و گاه باشد كه دفعى شپش بسيار بزرگ متولد گردد به جهت غلبه فضله مدفوعه به جلد و اعانت گوشت سوسمار كه آن را ضب گويند در توليد شپش عجيب است.
گوشت سوسمار به دلیل سرد بودن شدیدی که دارد باعث حبس شدن فضولات در بدن می شود و این حبس حرارت را بالا برده و شپش ایجاد می کند به همین جهت گوشت های سرد منع شده و حتی زیاد خوردن بعضی از آنها مثل ماهی را باعث قولج می دانند چون حبس می آورد و دفع نمی شود . حکایتی جالب وارد شده در کتاب های طب سنتی که به موضوع مربوط است و آن را برای شما می آورم .
حكايت: و عجيبتر آن است كه شخصى گوشت سوسمار خورد و شب خوابید در ميان هر دو شانه او ورمى پيدا شد به اندازه یک گردو و چنان مىخارد كه بىطاقت مىشد. شخصى صاحب وقوف آن محل پوست را بشكافت و از شيب پوست چيزى همچو كيسه بيرون آمد پرشپش بود، آن پوست را دوخت و به مرهم و غيره اصلاح كرد.
مطالب متفرقه از طب سنتی در مورد شپش :
و اما ششپايى كه بعضى آن را سى پاى هم گويند و آن مقدار شپشى بود و پهن باشد به سریع زیاد شود و تولد کند كنه احيانا در بيخ موى پديد آيد كمكم و چنان بر بيخ موى چسبيده باشد كه گوييا خالى است كه در بيخ موى پديد آمده و همچو شپش تخم كند و غلبه شود و توليد و تولد هر دو را واقع باشد.
جهت دیدن ادامه این مطلب
و مطالب دیگر سایت یک اشتراک در سایت خریداری کنید
👌🏻