شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

ادرار شتر بهتر است از شیر شتر (بول الابل)

ادرار شتر بهتر از شیر شتر

آنچه در این مقاله خواهید خواند

شاید در مورد خواص شیر شتر یا ادرار شتر زیاد شنیده باشید، و تجربیات درمان بسیاری از افراد را در مورد خوردن شیر شتر  دیده باشید، مثل کاهش دهنده قند و درمان دیابت، چربی خون، ضعف سیستم ایمنی، مشکلات کبدی، سروز و چربی کبد و امثال آن.

ادرار شتر بهتر است از شیر شتر

در روایت هم از لفظ شفا برای آن استفاده شده یعنی شیر شتر شفای همه درد ها می باشد که این تعبیر را برای معدود خوراکی هایی مثل عسل و سیاهدانه دیده ایم که از جانب روایت به آن اطلاق شده، و شیر شتر هم جزو آنها می باشد.

نکته جالب این است که در روایت وقتی تعبیر شفا را برای شیر شتر بیان می کند، در ادامه می فرماید «و بول آن (یعنی ادرار شتر) افضل و بهتر است از شیر آن. ما هیچ چیزی را در روایت نداریم و ندیده ایم که از شفا لفظی بالاتر برای آن بیان شده باشد، ولی برای ادرار شتر افضل از شفا برای آن بیان شده است، و بسیار جای تعجب است که در بحث درمانی، یکی از کاربردی ترین داروها محسوب می شود.

روایتی در این باره آمده که با هم می خوانیم و باز هم در مورد «افضل از شفا» صحبت می کنیم :

قال سمعت ابي الحسن علي بن موسي بن الجعفر :

«ابوال الابل خير من البانها و يجعل الله الشفافي البانها». خداوند در البان شفا قرار داده و ابوال خير من الالبان،
نقل ازانس: عده ای از افراد قبیله اوکل نزد پیامبر آمدند و به اسلام گرویدند. آب و هوای مدینه مناسب آنها نبود پس پیامبر به آنها دستور داد که به (گله شیرده) سراغ شترانی که برای امورخیریه بود بروند و از شیر و ادرار آنها به عنوان دارو استفاده کنند.

انس ابن مالک می گوید که عده ای از افراد (قبیله) اورینا نزد پیامبر خداوند (صلوات الله علیه و آله) به مدینه آمدند اما هوای مدینه برای آنها ناخوشایند و نامطلوب بود، پس رسول خدا (صلوات الله علیه و آله) به آنها فرمود: “اگر احساس ناخوشایندی دارید می توانید به سراغ شترهایی که برای صدقه دادن است بروید و از شیر و ادرار آنها بنوشید.” آنها این چنین کردند و کاملا خوب شدند.

مقالات متعددی در این مورد در جهان تالیف و منتشر شده اند. لینک برخی از آنها در ذیل آمده، پیشنهاد می کنیم این مقالات را حتما بخوانید، تا دید جهانیان را درمورد درمان این داروی خوراکی ببینید. بررسی مختصر برخی از این مقالات به همراه لینک دانلود مقاله در انتهای همین مطلب آمده است.

بعضی افراد بر این گمانند که ادرار شتر نجس است، ولی اینطور نیست چون در رساله ها آمده که ادرار و مدفوع حیوانات حلال گوشت پاک است ولی همه آنها مصرف خوراکی ندارد، و اگر مصرف خوراکی یا درمانی برای آن در روایات ذکر شده باشد، استفاده و خوردن آنها مانعی ندارد. برای مثال برخی از روایات که در این زمینه حکم جواز استفاده از آنها را داده است را بیان می کنیم.

برخی روایات ادرار شتر و گاو گوسفند در درمان

  • «وَ عَنْهُ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ عَمْرِو بْنِ سَعِيدٍ عَنْ مُصَدِّقِ بْنِ صَدَقَةَ عَنْ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ قَالَ: سُئِلَ عَنْ بَوْلِ الْبَقَرِ يَشْرَبُهُ الرَّجُلُ قَالَ إِنْ كَانَ مُحْتَاجاً إِلَيْهِ يَتَدَاوَى بِهِ «يَشْرَبُهُ» وَ كَذَلِكَ بَوْلُ الْإِبِلِ وَ الْغَنَمِ.» (وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج3، ص410، ابواب نجاسات، باب9، ح15).
  • سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنْ شُرْبِ الرَّجُلِ أَبْوَالَ الْإِبِلِ وَ الْبَقَرِ وَ الْغَنَمِ تُنْعَتُ لَهُ مِنَ الْوَجَعِ هَلْ يَجُوزُ لَهُ أَنْ يَشْرَبَ قَالَ نَعَمْ لَا بَأْسَ بِهِ.» (وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج25، ص115، ابواب اطعمه مباحه، باب59، ح7).
  • عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّهُ شَكَا إِلَيْهِ الرَّبْوَ الشَّدِيدَ(تنگی نفس،آسم) فَقَالَ اشْرَبْ لَهُ أَبْوَالَ اللِّقَاحِ(شتر) فَشَرِبْتُ ذَلِكَ فَمَسَحَ اللَّهُ دَائِي.» (وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج25، ص115، ابواب اطعمه مباحه، باب59، ح8).
  • عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ بَكْرِ بْنِ صَالِحٍ عَنِ الْجَعْفَرِيِّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى يَقُولُ أَبْوَالُ الْإِبِلِ خَيْرٌ مِنْ أَلْبَانِهَا وَ يَجْعَلُ اللَّهُ الشِّفَاءَ فِي أَلْبَانِهَا.» (وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج25، ص114، ابواب اطعمه مباحه، باب59، ح3)
  • «عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قَدِمَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ قَوْمٌ مِنْ بَنِي ضَبَّةَ مَرْضَى فَقَالَ لَهُمْ رَسُولُ اللَّهِ أَقِيمُوا عِنْدِي فَإِذَا بَرَأْتُمْ بَعَثْتُكُمْ فِي سَرِيَّةٍ فَقَالُوا أَخْرِجْنَا مِنَ الْمَدِينَةِ فَبَعَثَ بِهِمْ إِلَى إِبِلِ الصَّدَقَةِ يَشْرَبُونَ مِنْ أَبْوَالِهَا وَ يَأْكُلُونَ مِنْ أَلْبَانِهَا فَلَمَّا بَرَءُوا وَ اشْتَدُّوا قَتَلُوا ثَلَاثَةً مِمَّنْ كَانَ فِي الْإِبِلِ فَبَلَغَ رَسُولَ اللَّهِ الْخَبَرُ فَبَعَثَ إِلَيْهِمْ عَلِيّاً ع وَ هُمْ فِي وَادٍ قَدْ تَحَيَّرُوا لَيْسَ يَقْدِرُونَ أَنْ يَخْرُجُوا مِنْهُ قَرِيباً مِنْ أَرْضِ الْيَمَنِفَأَسَرَهُمْ وَ جَاءَ بِهِمْ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ فَنَزَلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ إِنَّما جَزاءُ الَّذِينَ يُحارِبُونَ اللّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَساداً أَنْ يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَ أَرْجُلُهُمْ مِنْ خِلافٍ أَوْ يُنْفَوْا مِنَ الْأَرْضِ فَاخْتَارَ رَسُولُ اللَّهِ الْقَطْعَ فَقَطَعَ أَيْدِيَهُمْ وَ أَرْجُلَهُمْ مِنْ خِلَافٍ.» (وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج28، ص312، ابواب محارب، باب1، ح7).

علاوه بر این روایات و حکم جواز آن یک بحث استدلالی هم در ادامه برای آن آورده ایم:

بحث استدلالی

مناسب است در اينجا بحث استدلالي کنيم در اينکه آيا بول ابل که حيوان مأکول اللحم است و مشهور هم قائلند به اينکه ابوال حيوان ماکول اللحم طاهر است آيا جواز شرب دارد يا ندارد؟

اينجا فقها اقوال متعدد دارند، مرحوم سيد مرتضي در انتصار و ابن جنيد، (که اينها از قدما هستند،) و ابن ادريس در سرائر، مرحوم محقق در کتاب نافع، مرحوم فاضل آبي در کشف الرموز، مرحوم محقق سبزواري در کفايه الاحکام، (که اينها از متاخرين هستند،) شرب ابوال طاهره را جايز مي دانند. اما مرحوم محقق در کتاب مختصر النافع قائل به جواز ولي در کتاب شرائع قائل به عدم جوازند، و نيز مرحوم علامه در کتاب مختلف و مرحوم شهيد اول در کتاب دروس قائلند به اينکه شرب ابوال طاهره جايز نيست الاّ براي تداوي و معالجه، امّا اختيارا شرب اين ابوال را جايز نمي دانند.

در برخي از اين روايات داريم که به صورت مطلق بول حيوان مأکول اللحم را فرموده اند «لا بأس به». و بعضي ها تصريح شده به اينکه اگر براي تداوي باشد اشکالي ندارد. جواز شرب اختصاص به آنجايي دارد که براي تداوي و معالجه است. براي معالجه بعضي از امراض شرب بول ابل و نيز غنم و بقر هم اگر براي تداوي باشد اشکالي ندارد.

نکته اي که وجود دارد اين است که تداوي غير از مسئله اضطرار است. در باب اضطرار قاعده کلي داريم و تحقيقاً همه فقها اين را قبول دارند که هيچ حرامي نيست الا اينکه در فرض اضطرار بر انسان حلال مي شود. اما در مسئله تداوي، اگر کسي اين درد را بتواند تحمل کند اما اگر بول ابل را خورد اين مرض از بين مي رود، يا داروها منحصر به بول ابل نيست، اگر گفتيم عنوان، عنوان تداوي است که غير از مسئله اضطرار است، روي عنوان تداوي ديگر مطلقا جايز مي شود، يعني اضطرار باشد يا نباشد، راه ديگر براي معالجه باشد يا نباشد.

ابوال حیوانات حلال گوشت: بسیاری از فقها فتوا به جواز تکلیفی و وضعی بیع آن داده‌اند زیرا شرب آن را جایز می دانند مثل آب مشروب، به علاوه می‌دانید که ابوال برخی حیوانات حلال گوشت مثل شتر و گوسفند، دارای خواص درمانی می باشد که موجب شده فقها با إستناد به این منافع محلله، حکم جواز بیع آن را به اثبات رسانند.

قال سمعت ابي الحسن علي بن موسي بن الجعفر :يقول ابوال الابل خير من البانها. بول ابل از لبن ابل بهتر است، يعني آثارش و خصوصياتش بهتر از شير ابل است. راجع به شير ابل اوصاف زيادي در روايات داريم. در باب اطعمه و اشربه بسياري از خوراکي ها و نوشيدني ها همه خصوصياتش در روايات ذکر شده است. «ابوال الابل خير من البانها و يجعل الله الشفافي البانها». خداوند در البان شفا قرار داده و ابوال خير من الالبان، پس نتيجه مي شود که در ابوال هم شفا وجود دارد. اين ذيل روايت که مي گويد «يجعل الله الشفا في البانها» قرينه مي شود بر اينکه اگر کسي بول ابل را براي معالجه بخورد مانعي ندارد.

ادرار شتر

بررسی و دانلود مقالات

  • مقاله «خواص دارویی منحصر به فرد فرآوردهای شتر»:

چکیده مقاله: از زمان های قدیم شیر و ادرار شتررا  در قسمت های خاصی از آسیا وآفریقا به عنوان دارو استفاده می کردند. اما تنها این اواخر بوده که دانشمندان نسبت به خواص درمانی  فرآوردهای شتر که بر آن ادعا می شود علاقه نشان داده اند تا در مورد آن تحقیق و کاوش به عمل آرند.

شواهد مهم، برگرفته از آزمایشگاه و مطالعات محدود بالینی نشان داده است که شیر شتر به تنهای وگاهی اوقات مخلوط شده با ادرار شتر در مهار شرایط بالینی متنوع مانند دیابت قندی، سرطان، آلرژی غذایی، اوتیسم، هپاتیت ویروسی و مهار دیگر میزبان های ویروسی میکروبی و عفونت های  انگلی موثر است.

علاوه بر این، تعدادی از مزایای بالقوه  شیر شتر و ادرار آن بر روی سیستم قلبی و عروقی، به خصوص ضد پلاکتی آنها و اعمال فیبرینولیتیک، اثبات شده اند. بررسی کنونی  خلاصه ای دقیق از شواهد علمی برای حمایت از خواص بیان شده در مورد درمانی بودن شیر و ادرار شتر و تاثیرات درمانی ارائه می دهد.

شرح: در طی این مقاله اثر عمکرد شیر و ادرار شتر را بر بیماری های نام برده بررسی و تحلیل می کند. در بخشی از این مقاله آمده:

«…مجموعه ای از آزمایش ها در شرایط آزمایشگاهی توسط یک گروه تحقیقاتی به رهبری دکتر فاتین خورشید انجام شد. ایشان موفق شدند ثابت کنند که ادرار خشک شده شتر بوسیله انجماد سخت رشد تومورهای سرطانی را در حیواناتی که این تومور در آنها کاشته شده بود را متوقف کرده است…»

«…یک گروه از کودکان با حساسیت شدید غذایی (عمدتا شیر) که به هیچ یک از درمانهای مدرن پاسخ نداده بودند ، با به کارگیری روزانه شیر شتر به شکل کامل بهبود یافتند…»

«…مطالعات اخیر در آزمایشگاه ما نشان داده اند که شیر  و ادرار شتر دارای تاثیر قوی قلبی عروقی است. جدای از این در بارورسازی آزمایشگاهی این مطلب نیز نشان داده شده است که ادرار شتر خاصیت قدرتمند ضد انسداد پلاکت دارد…»

دانلود خلاصه فارسی مقاله: «خواص دارویی منحصر به فرد فرآوردهای شتر»

دانلود اصل مقاله: The unique medicinal properties of camel products: A review of the scientific evidence

  • مقاله «اسلام و ادرار شتر»:

این مقاله در مورد استفاده از ادرار شتر به عنوان دارو در احادیث است و اینکه چنین استفاده ای از ادرار شتر در منظر اسلام چگونه است.

دانلود خلاصه فارسی مقاله: «اسلام و ادرار شتر»

دانلود اصل مقاله: Camel Urine and Islam

مقالات مرتبط

3 پاسخ

  1. Fantastic site you have here but I was curious about if you knew of any user discussion forums that cover
    the same topics discussed here? I’d really love to be a part of online
    community where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest.
    If you have any recommendations, please let me know.
    Thanks a lot!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *