شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

زالو

آنچه در این مقاله خواهید خواند

آیا در طب اسلامی و احادیث زالو آمده

روایات از زالو زیاد تعبیر کرده اند ولی بیشتر به جهت امور قضاوت و اخلاقی بوده است مثلا دختری که شکمش بزرگ شده بود و همه شک به باردار شدن او کرده بودند و در سدد حکم زنا برای او بودند را حضرت علی علیه اسلام از این حکم خارج کردن با ثابت کردن اینکه زالو در شکم این دختر رشد کرده و باردار نمی باشد که اینجا نام زالو آمده است ولی در جایی پیامبر نام حیوانات مسخ شده را آورده اند که یکی از آن نام ها زالو می باشد ولی در امور درمانی یک روایتی آمده که در جامع الحديث كبيرآمده و سند محکمی ندارد که پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله و سلّم فرموده اند: «بهترين درمان‏ها، حجامت كردن، خوردن مسهل (لينت‏دهنده‏ى مزاج)، سعوط (انفيه كشيدن)، لدود (دارويى تلخ مزه، كه براى معده مفيد مى‏باشد) و زالو انداختن مى‏باشد.
علاوه بر این در تب سنتی زیاد از ان نام برده اند که در پایان همین مقاله آن را می آوریم .

آیا حکم جواز برای استفاده از زالو در طب اسلامی داریم یا نه ؟

نکته مهم اینجاست اگر این حدیث را به دلیل سند آن قبول نکنیم می توانیم از آن به عنوان درمان استفاده بکنیم یا نه ؟
بحث شرعی آن که ایرادی ندارد چون فعل حرامی انجام نشده و در درمان نفع آن اهمیت دارد .
دیگر اینکه هیچ کس تا امروز برای آن ضرری نگفته است که به دلیل ضرر داشتن آن بخواهیم آن را منع کنیم .
علاوه بر آن باید بگوییم که حیوانات مسخ شده منعی نشده که نباید از آن استفاده کرد و این امر بحث درمانی دارد و اشکال در آن نمی باشد .
زالو در طب قدیم بوده و از زمان قبل از پیامبر صلی الله علیه و آله از آن به عنوان درمان استفاده می شده اگر ضرر داشت در روایات به آن اشاره می شد ولی چیزی از آن در دسترس نمی باشد .
برای همین استفاده به عنوان درمان هیچ منعی ندارد برای همین خواص و مواردی که در طب سنتی آمده است را در ادامه می آوریم .

خواص زالو انداختن‏

زالو انداختن براى سياه شدن و بى‏حسى انگشت‏هاى دست و پا، سياه‏زخم، واريس، گرفتگى عضلات پا و حرارت پا و نيز براى درمان مفاصل، دررفتگى، ضرب‏ديدگى و آب آوردن زانو مفيد مى‏باشد و بهتر است 3 زالو انداخته شود. براى درد ماهيچه‏هاى ران، بواسير و انشقاق از محل بواسير نافع است. ناراحتى‏هاى بيضه، اعم از خارش، تورّم و ضرب ديدگى بيضه‏ها و درمان پروستات از زير آن و از پشت بيضه‏ها، باد فتق و باد ناف، با اين كار درمان مى‏گردد. براى ناراحتى‏هاى زنان، كه ترشح از رحم ندارند، آوردن گوشت اضافه، درد فرج و رحم نافع است. براى فرو رفتن دنده‏ها در محلّ فرورفتگى دنده‏ها و قطع نخاع از محل دنبالچه كه بهتر است 5 تا 6 زالو انداخته شود. براى خشك شدن عضله‏ى گردن، كوفتگى سرشانه و مفاصل آن و كسانى كه مفصل شانه‏ى آن‏ها زودبه‏زود در مى‏رود (مانند ورزشكاران) نافع است. براى ناراحتى‏هاى گوش، اعم از قرمز شدن، تورّم، شكستگى و رفع صداى داخلى گوش مؤثر است. در مواردى كه جوش و دمل و غدّه بر روى سر ايجاد مى‏شود، براى كسانى كه پيشانى‏شان درد مى‏كند، درد گيجگاه، قرمز شدن و خونى شدن چشم، گرفتگى مجراى اشكى، پليپ بينى، جوش‏هاى بينى و صورت و قرمز شدن روى بينى نافع است. براى درد دندان و لثه، كه بايد زالو از كنار شارب (سبيل) انداخته شود و دندان كرم خورده كه بايد داخل دهان و روى همان دندان قرار گيرد. براى زخم دهان و لثه از زير چانه، براى ورم گلو و لوزه و گواتر از همان محل مربوطه، براى درد سينه و پستان زنان و يا زنانى كه نمى‏توانند شير بدهند و يا نمى‏توانند با شوهر خود آميزش كنند، انداختن زالو مفيد و مؤثر خواهد بود.

طرز انداختن و برداشتن زالو

براى انداختن زالو، بهتر است از استكان كوچكى استفاده شود. براى اين كار بايد به تعداد مورد نياز زالو داخل آن قرار گيرد و دهانه‏ى استكان را به ناحيه‏ى درد بچسباند تا زالو آن قسمت را بگيرد و شروع به مكيدن نمايد. هرگاه زالو باد كرد، خودش خواهد افتاد و نیاز به کندن آن نمی باشد .
اگر كسى براى خود زالو تهيه كرده و مى‏خواهد دوباره در منزلش از آن استفاده كند، مى‏تواند زالو را در محل مناسب مانند حمّام و يا نزديك لوله‏ى فاضلاب با پاى خود به آرامى لگد نمايد تا زالو خون مكيده را خالى كند و بعد از شست‏وشو مى‏توان زالو را روز ديگر استفاده نمود. ناگفته نماند كه اين زالو فقط براى يك نفر قابل مصرف مى‏باشد.
هر چند بهتر است خون زالو بند آورده نشود تا خون و فضولات به طور کامل خارج شود ولی کسانی که سختی در ادامه خونریزی دارند و یا محل آن جایی است که نمی توان بگذارند زیاد از حد خون خارج شود می توان خون آن را زودتر بند بیاورند و براى بند آوردن خون زخم زالو بهتر است از خاكستر چوب حصير يا زردچوبه استفاده كرد. اگر كسى خونش رقيق باشد .
بهتر است برای زالو بگذارند تا خود زالو بیافتد و آن را قبل از اتمام خونگیری نکنند .
بهتر است قبل از زالو فرد حداقل یک ماه قبل یک حجامت انجام داده باشد تا با زالو فضولات دیگر به جای آن وارد نشود .
نگهدارى زالو، مستلزم به وجود آوردن شرايط خاصّى براى آن است. براى اين كار بهتر است كه آن را در ظرف آبى گذاشت كه هميشه سرد و خنك باشد و كمى خاك رس و يا گل خاك رس داخل آن ريخت تا زالو از گل رس تغذيه نمايد و ضعيف نشود. براى ناحيه‏ى سر، بهتر است زالوهاى كوچك را انتخاب كرد و براى دست و كمر و پاها از زالوهاى بزرگ‏تر استفاده مى‏شود. ناگفته نماند، زالو براى حيوانات بيمار هم مورد استفاده قرار مى‏گيرد، از جمله در حيواناتى مانند گاو براى ناراحتى پستان و تب پستان و … در پرندگان همچو كبوتر براى ناراحتى بال و ورم شكم پرنده كاربرد پزشكى دارد.

آیا زالو را می توان دوباره استفاده کرد ؟

اکثر افراد بعد از اینکه کارشان با زالو تمام شد آن را درون نمک می ریزند و زالو را ازبین میبرند ولی این کار بسیار غلطی است و زالو را نباید بکشند و گناه دارد و افراد می توانند زالو را بعد از مکیدن خون و افتادن داخل آب و خاک یا گل بگذارند تا استحاله شود و بعد از 20 روز می توان دوباره از آن زالو استفاده کرد و نگران انتقال بیماری هم نباشید چون فضولات دفع شده در مرحله قبل استحاله شده و زالو آن فضولات را در بدن خود تبدیل به خون و آنزیم صالح خواهم کرد .

مقالات مرتبط

3 پاسخ

  1. سلام
    خب این مقاله که با عنوان و موضوعی که تو ایتا گفتید فرق داره
    که چرا زالو را داخل نمک میندازید و میکشید و ایا این کار درسته
    وایا میشه از زالو باز هم استفاده کرد یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *