خورش بامیه

خورش بامیه یکی از انواع خورشها در آشپزی عربی و آشپزی ایرانی است. این غذا در استانهای کرمانشاه، ایلام، کردستان، خوزستان، فارس تهیه میشود. خورش بامیه یکی از پرطرفدارترین غذاها در آشپزی عربی است و در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و یمن نیز پخته میشود.
فهرست مطالب
مواد لازم :
(خورش بامیه برای ۴ نفر)
- بامیه ( ۳۰۰ گرم )
- گوشت خورشتی (۴۰۰ گرم)
- پیاز (۲ عدد متوسط )
- سیر (۲ حبه یا یه قاشق خمیر سیر)
- رب فلفل دلمه ای (۱ قاشق غذاخوری)
- نمک (به اندازه لازم)
- فلفل سیاه (به اندازه لازم)
- زردچوبه (به اندازه لازم)
- روغن (به اندازه لازم)
- آبلیمو (اندازه دلخواه)
- تمرهندی (یک بسته)
طرز تهیه
مرحله اول
اول پیاز رو نگینی خرد کرده با کمی زردچوبه تفت دهید گوشت را به آن اضافه کرده و دوباره تفت دهید چند لیوان آب روی آن ریخته و میگذاریم تا گوشت بپزد.
نکته: بو گیری گوشت فراموش نشود.
مرحله دوم
در مرحله بعد پیاز دیگری رو بر داشته نگینی خورد کرده و بعد از طلایی شدن بامیهها رو اضافه کنید کمی تفت دهید تا بوی بامیه گرفته شود، رب را اضافه کرده کمی تفت دهید.
نکته: نباید زیاد هم زده شود.
نکته: بهتر است با روغن دنبه تفت دهید.
نکته: باید هنگام پاک کردن بامیه، ته بامیه تا آخر زده نشود که از هم باز شود و غذا لزج شود.
نکته: بامیه نباید زیاد بزرگ باشد چون ریشه های آن باعث زشتی خورشت میشود.
مرحله سوم
بعد از اینکه گوشت پخته شد بامیهها را در قابلمه گوشتها اضافه میکنیم زیاد هم نمیزنیم و میگذاریم ۲۰ دقیقه بامیهها با گوشتها به اصطلاح جا بیافتاد.
مرحله چهارم
در آخر سر به آن آب لیمو و ادویههای مورد نظر را اضافه میکنیم.
نکته: تمرهندی در یک لیوان آب بخیسانید و بعد عصاره آن را گرفته هستههای آن را جدا کرده و آب آن را به گوشت و بامیهها اضافه کنید.
نکته: بامیهها پخته شده باشد.
ادویه و چاشنی اصلی این غذا تمر هندی است ولی با رب انار و رب آلوچه و ازگیل هم تست شده و مورد پسند میباشد. ادویه این غذا ادویههای گرم مثل فلفل قرمز و زنجبیل است.
نکته: در این غذا میتوان به جای گوشت از بادمجان سرخ شده هم استفاده کرد.
نکته: به جای گوشت قرمز میتوان از گوشت ماکیان هم استفاده کرد.
خواص خورش بامیه
- از مهمترین خواص بامیه (خورش بامیه) برای درمان آسم و تقویت حافظه و پاکسازی کبد و خشکی واژن و… میتوان اشاره کرد.
- تقویت کننده مغز.
تحقیقات کاملی وجود دارد که خوردن بامیه را با کاهش ریسک آلزایمر و دیگر بیماریهای عصبی مرتبط دانسته است. زمانی که شما به صورت مرتب این گیاه را مصرف کنید، آسیبهایی که به مغز وارد شده است را ترمیم میکند.
- بامیه برای چاقی
دیگر کاربرد خارق العاده پلی ساکارید های موجود در این گیاه کمک به تنظیم اختلالات سوخت و سازی و درمان چاقی است که در اثر رژیم غذایی با چربی بالا به وجود آمده است. این مواد تشکیل دهنده بامیه میتواند این کار را به وسیله کمک به تنظیم گلوکز خون، وزن بدن و افزایش تحمل در برابر گلوکز و به طور کلی با کاهش مقدار کلسترول بد، انجام دهد.
- سلامت قلب.
در حالیکه این تحقیق ادامه دارد، مطالعات فوق الذکر به صورت ویژه ای بیان میدارد که فولات موجود در این گیاه تاثیر معکوسی بر روی بیماری های قلبی عروقی دارد. فولات موجود در بامیه میتواند از قلب شما با افزایش نیتریک اکسید محافظت کرده و با رادیکال های اکسایشی مقابله کند. اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون میشود که این ماده رگهای خونی را مسدود میکند.
- آنتی اکسیدان.
دانه های داخل بامیه بیشترین مقدار اثرات آنتی اکسیدان و ضد ضعف را دارا هستند، پس آنها را جدا نکنید. شواهد علمی اثبات میکند که این دانهها جادوی خود را با کاهش دادن سطح خطرناک لاکتیک اسید خون و نیتروژن ادرار، عملی میکنند.
- درمان بی حالی.
بامیه حاوی مقدار زیادی پلی ساکارید است که قندهای سالمی محسوب میشوند. پلی ساکارید همچنین مقدار گلیکوژن در کبد را افزایش میدهد که به ذخیره انرژی کمک میکند. تحقیقات اثبات کردهاند که افزایش مصرف بامیه تاثیرات ضد ضعف بر روی انسانها دارد.
- محافظ کبد.
عصاره بامیه خواص محافظت کنندهای از کبد دارد به وسیله کاهش دادن آسیب هایی که توسط مواد شیمیایی به وجود میآید. افزایش مصرف بامیه ممکن است به کاهش دادن التهاب و حتی کاهش نکروز کبدی به خاطر محتوای بالای آنتی اکسیدانی خود شود.
- دوری از کلسترول.
بامیه حاوی موسیلژ است که با ترکیب کلسترول و مایع صفرا، مواد سمی را به این ترکیب اضافه کرده و به کبد میفرستد. کلسترول یکی از مواد غیر سالم است که میتواند منجر به مشکلات متعددی شود. طبق مطالعات انجام شده بامیه در صورت مصرف منظم میتواند باعث کاهش کلسترول شود. فیبر موجود در بامیه خروج مواد زائد از بدن را تسهیل میکند. این گیاه کاملا غیر سمی، غیر اعتیاد آور و بدون هیچ عوارض جانبی است.
- بهبود عملکرد مویرگ.
با کاهش کلسترول یه وسیله محتوای فیبری خود، بامیه اثر خوبی را بر روی مویرگ های خونی میگذارد. فیبر کلسترول را از بدن بیرون میراند و مانع چسبیدگی دیواره های مویرگها میشود، چیزی که میتواند منجر به تصلب شرائین شود.
- جلوگیری از یبوست.
بامیه حجم زیادی خواص ملین دارد که روده بزرگ را نرم و لزج میکند. محتوای فیبری بامیه میتواند آب را جذب کرده و روده بزرگ را منعطف تر کند. این کار به رفع یبوست کمک میکند. بر خلاف دیگر فیبرها مانند فیبر موجود در گندم؛ که میتواند دستگاه گوارشی را تحریک یا زخم کند، موسیلژ بامیه آن را التیام میدهد. همچنین بامیه عمل دفع را با لغزنده ساختن روده بزرگ، تسهیل میکند.
- مبارزه با افسردگی.
اگر احساس کوفتگی، افسردگی یا ضعف میکنید، میتوانید خوردن بامیه را امتحان کنید. منیزیم موجود در بامیه میتواند اعصاب را التیام داده و حس بهتری به بدن و ذهن شما دهد. در یک بار مصرف 100 گرم بامیه، حدود 57 میلی گرم منیزیم مصرف کرده اید. این مقدار بامیه را گیاهی سرشار از منیزیم نموده است.
- درمان عفونت ریه.
بامیه سرشار از فیتوشیمی یا مواد مغذی است که آنتی اکسیدان نام دارند. این مواد موجود در بامیه میتوانند به جلوگیری از التهاب مخصوصا در ریه کمک کنند.
- درمان آسم.
اثر قوی ویتامین ث موجود در بامیه یک درمان برای آسم محسوب میشود. ویتامین ث میتواند با مبارزه با التهاب، علائم حملات آسمی را کاهش دهد و یکی از بهترین درمان های خانگی برای رفع آسم باشد. اضافه کردن بامیه به رژیم غذایی برای افراد مبتلا به آسم توصیه میشود.
- درمان گرما زدگی.
خاصیت مرطوب سازی موسیلژ بامیه میتواند برای درمان آفتاب سوختگی و دیگر مشکلات گرمایی تابستان استفاده شود. مواد التیام بخش بامیه میتواند اثر نور خورشید را کاهش داده و دمای پوست را کمتر کند.