شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
299.000 تومان
مقالات اخیر

خار استخوانی

خار استخوانی

آنچه در این مقاله خواهید خواند

خار استخوانی

کلمه خار به این معنی نیست که رشد استخوانی تیز است و با فشار دادن قسمتی دیگر باعث درد می‌شود در حالیکه خارهای استخوانی بر خلاف نامشان  معمولاً گردو صاف هستند در پزشکی مدرن خار استخوانی برآمدگی هایی بر روی استخوان ها هستند که در آن بافته اضافی استخوان رشد کرده است با وجود اینکه استخوان ها سفت هستند اما به طور مداوم در حال تجدید بوده مانند ناخن ها موها رشد می کند استخوان بافت اضافی را به عنوان راهی برای امتحان وعادی سازی عدم تعادل نیروها در مفصل تولید می کند این خارها معمولاً در جایی قرار می‌گیرند که استخوانهای مهره ای به هم می پیوندد تا مفصل تشکیل شود خارهای استخوانی در محل اتصال رباطها و تاندونها به استخوان ایجاد می‌شوند.

در طب سنتی مو ، استخوان ، ناخن از جنس سودا می داند و رشد بیش از حد آن از دو جنبه است یک به دلیل تولید زیاد سودا در بدن و دوم به دلیل بالا بودن حرارت در بدن چون اگر حرارت نباشد سودا در بدن حبس می شود و به واسطه حرارت سودا از طریق مو ، ناخن و استخوان ها خارج می شود .

برای مثال افرادی که استخوان بدنی درشت دارند سودا در بدن زیاد داشته اند که معمولا از طریق جنین و از بدو تولد به فرزند انتقال پیدا کرده است و با حرارت دوران طفولیت این سودا تبدیل به استخوان شده یا کسانی که رشد موی زیاد دارند علت زیادی حرارت است که سودای درون را به مو تبدیل کرده همان طور که می بینیم رشد ناخن و مو در سنین بالا و کهن سالی متوقف می شود ولی در جوانی و سنین پایین رشد زیادی دارد .

حال باید توجه کرد خار استخوانی هم از جهت وجود حرارت و هم از جهت تشدید سودا در بدن است ولی نکته مهم این است که چرا تبدیل به ناخن یا مو نشده و معمولا در استخوان های غیر معمول و جایی که نیاز به رشد استخوان ندارد ایجاد خار خواهد شد .

جواب این سوال را باید از چند وجه بررسی کرد :

عوامل ایجاد خار استخوانی

1.معمولاً کسانی که دچار خار استخوانی می شوند در سن سودا می باشند و ایجاد سودا در بدن آنها بیش از حد ممکن است و حرارت به آسانی توان دفع همه این سودا را ندارد برای همین به استخوان های غیر معمول ریزش می کند .

  1. حرارت در سن سودا کمتر از دوران صفرا و دم می باشد برای همین برای دفع از راه ناخن و مو حرارت باید زیاد باشد تا سودا را به سمت بالای بدن بکشد و به سطح پوست بیاورد ولی چون حرارت به حد کافی برای دفع سودا به سطح بدن نیست از داخل استخوان که نزدیک ترین جای دفع است خارج می کند و تبدیل به خار می شود .

3.معمولا کسانی که خار استخوانی دارند قبل از بیرون زدگی این خار یک انحرافی برای آنها در ستون فقرات و لگن ایجاد شده از همین جهت این انحراف باعث تشدید و تحریک سودا از جانب یکی از استخوان ها و مهره ها خواهد شد . به طور مثال اگر انحراف در لگن خاصره ایجاد شده باشد فشار روی یکی از پا ها بیشتر می شود و فشار زیاد که بعضا به کف پا می آید سودا را تحریک کرده تا از همین ناحیه خارج شود مثال این مورد را می توان در ستون چوبی زیر سقف بزنیم که اگر ستون های دیگر را برداریم و یک ستون را باقی بگذاریم اینقدر فشار روی این ستون زیاد می شود که از کناره های این ستون رشته رشته های چوب بیرون می زند و شکننده می شود و یا ستون کج می شود خار های اضافی استخوان هم به همین نحو در بدن به علت فشار های غیر معمول ایجاد می شود که گاهی این خار ها در ستون فقرات ایجاد می شود و فرد را دچار کمردرد های شدید خواهد کرد .

  1. چاقی بیش از حد می تواند فرد را دچار این خار ها کند چون استخوان های بدن توان تحمل این وزن اضافی را نداشته و برای کمک از کناره های استخوان و مهره ها خار بیرون می زند .
  2. یبوست های شدید باعث خار می شود به این دلیل که سودا از روده دفع نمی شود و حبس بیش از حد سودا در بدن اتفاق می افتد و بدن توان دفع این مقدار زیاد از سودا را نداشته برای همین از طریق خار از استخوان ها خارج می شود .

محل هایی که بیشتر خار استخوانی در آن ایجاد می شود معمولاً در کنار انگشتان دست و پا ، پاشنه پا ، زانو ، گردن و ستون فقرات می باشد .

 درمان خار استخوانی در طب ستنی

در مرحله اول باید علت را برطرف کرد برای مثال اگر انحراف لگن یا ستون فقرات یا اصلاح گردن و مهره های آن نیاز باشد باید حتما به یک ماسور و یومی هو تراپ مراجعه کرد تا مشکل انحرافات را بر طرف کند و بعد از آن با کمربند و پارچه ای محکم ناحیه را بسته تا دوباره به سمت دیگر انحراف پیدا نکند .

دوم : راه های خروج سودا را در بدن بیشتر کرده و از دارو های سودابر مثل افتیمون ، سنا ، گل محمدی ، نمک دریا ، تره ، برگ چغندر ، صبر زرد ، بادمجان ، سیب ، فصد اکحل دست چپ و راست ، مسهلات سودا و … استفاده کرد تا سودای اضافی از راه های مختلف از بدن خارج شود .

سوم: موضعی که دچار خار استخوانی شده را با کیسه نمک داغ دائم ببندند و با پارچه ای آن را به سمت مخالف آن تحریک کنند.

چهارم : از دارو هایی که خاصیت اکال بودن و خورانندگی دارند به صورت مالشی استفاده کرد تا موجب تحریک استخوان و نرم شدن آن شوند و به مرور زمان خورده شوند مثل مالش و گذاشتن پیاز عنصلی به موضع ، مالش روغن اسفند ، مالش نمک دریا و روغن زیتون ، مالش جوشانده برگ اسفناج و برگ چغندر به موضع ، مالش سرکه و نمک به موضع ، گذاشتن آجر داغ روی موضع ، مالش روغن زیتون به همراه فلفل ، دارچین ، زنجبیل به همان نقطه ایجاد خار .

فصد از نزدیک ترین جای ممکن به خار استخوانی کمک به بهبودی سریع تر خواهد کرد که نیاز به تشخیص طبیب دارد .

 

مقالات مرتبط

3 پاسخ

  1. سلام خدا قوت اینکه افتادگی لگن خاصره قبل از وقوع درد و علائم ایجاد میشه بسیار مهم است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *