
فهرست مطالب
تنگی کانال نخاع(spinal canal stenosis)
هنگامی که سوراخ هایی که عصب از درون آنها خارج میشود به دلایلی تنگ شود، باعث فشار روی عصب و در نتیجه ایجاد احساس درد و بی حسی شده که به قسمتهای تحتانی کمر و پاها کشیده می شود.
اگر یک ناحیه ازستون فقرات ضعیف شود ، بدن فضولات ومواد زائد را همان جا می ریزد . و چون کمردر فعالیت ها بیشترین درگیری را درستون فقرات دارد وگردن چون در مقایسه با سایر قسمت ها ازحمایت کمتری برخوردار است ، صدمات و آسیب ها متوجه این دو موضع می گردد.
تنگی کانال یک اصطلاح غلط است چون کانال هیچگاه تنگ نمی شود و چون عروقی که از درون کانال نخاعی رد می شوند از اجتماع فضولات و رطوبت های اضافی متورم می شوند باعث تنگ شدن مسیر برای عصب نخاعی شده و به اصطلاح تنگی کانال نخاع گفته می شود .
💢💢 علت های تنگی کانال نخاع:
✔️اجتماع ماده سودا و روطبت های غلیظ شده و گاهی سودای غلیظ شده اطراف دیواری نخاع یا دور جداره ی آن را گرفته و باعث تنگی کانال نخاع و فشار به عصب ها می شود.
✔️اجتماع رطوبت . گاهی اجتماع رطوبت و بلغم در وریدهایی که از کنارعصب نخاعی عبور می کند ، جای عصب را تنگ می کند و این عارضه را پدید می آورد.
✔️گرفتگی عضلات . گاهی گرفتگی عضلات در همین ناحیه اتفاق می افته که به دیسک و نخاع فشار آورده و دردهای عصبی به همراه می آورد.
✔️ مشکل ضعف کلیه. در بعضی افراد چون کلیه ها ضعیف هستند ، رطوبت به طور کامل در مثانه تخلیه نمی شود و این رطوبت در جاهای دیگر بدن پخش می شود و نزدیک ترین محل به این رطوبت دیسک کمراست ، پس رطوبت در این قسمت ریخته و ملتهب میشود و التهاب دیسک و تنگی کانال به همراه میآورد .
✔️فعالیت های نا مناسب و مداوم . با فعالیت های نا مناسب ، غضروفی که بین مفاصل قرار دارد تخریب میشود و همین امر باعث فشار مهره ها بر روی نخاع و تنگی کانال می شود.
✔️فتق دیسک . گاهی بر اثر فعالیت های سنگین ، دیسک دچار بیرون زدگی یا پارگی می شود ، دیسک بیرون زده به سمت کانال نخاعی پیش رفته و به عصب هایی که از سوراخ مهره هاعبور می کنند ، فشار می آورد و این عارضه را پدید می آورد .
✔️بالا رفتن سن . به موازات پیر شدن ، بدن به سن بلغم نزدیک شده و اگر پرهیز از مصرف مایعات و اجرای صحیح سبک زندگی اسلامی وجود نداشته باشد ، اجتماع شدید بلغم و رطوبت باعث می شود بافت هایی که مهره ها را به هم وصل می کنند ، دچار کشیدگی و سفتی شده و همین امر به مهره ها فشارآورده و تنگی کانال نخاعی اتفاق بیافتد علاوه بر آن کم تحرکی در این سن باعث عدم تعریق و دفع رطوبت از ناحیه پوست شده و این رطوبت ها به ورید ها برگشت داده می شود و جای نخاع را با اجتماع روطبت داخل این ورید ها کم خواهد کرد .
✔️خار استخوان . گاهی ازدیاد بلغم و سودای غیرطبیعی در بدن باعث ایجاد خار استخوانی در مهره های ستون فقرات و گردن شده و این زائده باعث باریک شدن کانال نخاعی و تنگی آن می شود.
✔️آسیب دیدگی یا ضربه . گاهی در ناحیه ی نخاع یا اطراف آن آسیب دیدگی اتفاق می افته که منجر به التهاب شده و این ملتهب شدن می تواند باعث تنگی کانال نخاعی گردد.
✔️ تومورها . براثر افزایش سودا و غلظت آن ، تومورهای سرطانی یا غیر سرطانی ایجاد می شوند . گاهی این تومورها در غشای نزدیک به نخاع به وجود آمده و با فشاری که به نخاع می آورد باعث تنگی کانال نخاعی می شوند .
💢علائم تشخیص تنگی کانال نخاعی :
اگر این تنگی کانال در ناحیه کمر ایجاد شود👇👇
- کمر درد شدید یا خفیف.
- احساس ضعف در پاها ، کف پاها یا قسمتی از لگن و باسن.
- مشکل در حفظ تعادل هنگام ایستادن راه رفتن و یا خم شدن.
- گرفتگی پا بعد از ایستادن های طولانی مدت.
- احساس سوزش و مورمور شدن یا بی حسی در پاها و بخش تحتانی باسن و لگن.
-احساس سفتی و سختی در پاها و ران ها.
ولی اگر محل وقوع آن گردن باشد👇👇👇
-باعث درددرناحیه گردن وکتف ها.
-خواب رفتن ، سوزن سوزن شدن ، بیحسی و احساس ضعف در دستها ، مچ و آرنج می گردد .
برای پیشگیری از تنگی کانال نخاع می توان:
-پرهیز از مصرف سردیجات و خوراکی های سودازا.
-فعالیتهای جسمانی وتعریق ودفع رطوبت اضافه از بدن.
جهت دیدن ادامه این مطلب
و مطالب دیگر سایت یک اشتراک در سایت خریداری کنید
سلام خداقوت
عالیییی مثل همیشه