فهرست مطالب
روزنامه اصفهان زیبا
جواد کارادنپور
کارشناس طب سنتی و مشاور تغذیه سالم
آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که چه کسانی بیشتر به مواد مخدر گرایش دارند و علت آن چیست؟
چه کسانی معتاد میشوند؟
در طبعشناسی کسانی که حرارت بالایی دارند و از مزاجهای گرم و خشک و یا گرم و تر برخوردار هستند، بیشتر علائمی مانند عصبی بودن، استرس، تشویش، بیش فعالی، بلوغ زودرس، ریزش موی شدید، تاری چشم و گرگرفتگی در آنها دیده میشود تا جایی که گاهی در سنین پایین، کف پاهای خود را روی زمین میگذارند تا بتوانند شب به آرامی بخوابند.
این افراد کسانی هستند که به مواد مخدر بیشتر گرایش پیدا خواهند کرد تا به واسطه آن، بدن را کمی تخدیر و آرام کنند و همین امر باعث میشود در مراحل اولیه آرامش موقتی پیدا کنند و روز به روز مقدار مصرف مواد را افزایش دهند تا بیشتر به آرامش برسند به همین دلیل بعد از مدتی دیگر نمیتوانند مواد را کنار بگذارند و حتی در سنین بالا که دیگر نیاز به کاهش حرارت ندارند و طبیعت بدنشان سرد میشود، به مصرف مواد عادت کرده و تا آخر عمر به آن وابسته میشوند.
عموما گرایش به مواد مخدر در سنین پایین بخصوص جوانان و نوجوانان که طبیعت گرمتری دارند، بیشتر است و افرادی که در سنین بالا دارای طبیعتهای سرد هستند به هیچ وجه به مواد مخدر گرایش نخواهند داشت به طوری که آزمایشات نشان داده است افراد دارای طبیعت سرد زمانی که از مخدرات استفاده میکنند دچار واکنشهای منفی مانند استفراغ و تپش قلب شده و توان مصرف مواد را نخواهند داشت؛ ولی طبیعتهای گرم از مصرف مواد مخدر بیشتر لذت میبرند و با آرام شدن بدن، میل بیشتری به ادامه مصرف مواد پیدا خواهند کرد.
یکی دیگر از توجیهات افرادی که به سراغ مواد مخدر میروند این است که مواد مخدر باعث آرامش اعصابشان میشود و کمتر عصبانی میشوند و برعکس زمانهایی که مصرف نمیکنند زیاد عصبانی میشوند!
پزشکان نیز به افرادی که مواد را ترک میکنند، قرص اعصاب تجویز میکنند.
این امر در طب سنتی هم ثابت شده است و افرادی که بیشتر عصبانی میشوند از طبیعتهای گرمتری برخوردار هستند و مزاجهای سرد و خشک و سرد و تر کمتر عصبانی میشوند.
گفتنی است که گرایش طبیعتهای گرم به مواد مخدر را میتوان با آماری که امروزه بدست آمده، ثابت کرد به طوری که در مناطق گرمسیری مثل شرق کشور، آمار مصرف مواد مخدر بسیار زیاد است و به همین نسبت در مناطقی که حرارت کمتری دارند مثل شمال کشور، درصد مبتلایان بسیار کم است و گرایش به مواد صنعتی بیشتر شده است؛ که بحث مواد صنعتی از تخدیرکنندههای طبیعی جدا است.
جایگزینهای طبیعی
پیشنهاد ما به این افراد این است که برای کاهش حرارت زیاد بدن باید از سردکنندههایی استفاده کنند که هم دچار غلبه سردی نشوند و هم اعتیادآور نباشد.
خوراکیهایی همچون کدو به صورت پخته یا خام، حرارت را بسیار کاهش میدهد و این مشکل را رفع خواهد کرد. در روایات نیز اشاره شده است؛ بهترین خوراکی برای کسانی که عصبی میشوند کدو است، کدو به اعصاب آرامش خواهد داد و طبیعت گرم را به اعتدال خواهد کشاند.
همچنین میتوان از سیب قرمز صبح ناشتا استفاده کرد، سرکه یا ترشیهای فصلی، بامیه یا کاسنی به صورت سوپ یا خام به همراه غذا نیز مفید است. اسفناج نیز از سبزیجات موثر به شمار میرود.
همچنین مخدراتی در بین گیاهان وجود دارند که بسیار موثر بوده و اعتیادآور نیستند و در بسیاری از درمانهای طب سنتی نیز استفاده میشوند؛ از جمله اسفند که برای ترک اعتیاد، به جای هر وعده مصرف مواد، یک قاشق غذاخوری اسفند را بدون اینکه جویده شود، با سه جرعه آب جوش میتوان مصرف کرد و به راحتی مصرف مواد مخدر را ترک کرد؛ البته در طول این مدت باید هر چند هفته یکبار، حجامت عام هم انجام دهند تا دردهای احتمالی را تسکین داده و تولید خون سالم را افزایش دهد و سمزدایی کامل صورت پذیرد حتی میتوان از نمک دریا یا سنگ نمک تا روزی هفتاد مرتبه به مقدار یک انگشت استفاده کرد که به دفع سموم بدن بسیار کمک خواهد کرد.
راهکارهایی برای کاهش بدن درد
زنجبیل و دارچین به نسبت مساوی آسیاب شده و با مقداری عسل مخلوط شود. روزی سه بار به مقدار یک حب(به اندازه یک فندق) میل شود. این معجون، جایگزین مناسبی برای قرصهای مسکن است که افراد در زمان ترک، زیاد مصرف میکنند .
Who gets addicted to drugs?
In the physiology of people who have a high temperature and a hot, dry or hot temperament, they often have symptoms such as nervousness, stress, anxiety, hyperactivity, precocious puberty, severe hair loss, blurred vision and hot flashes. Where sometimes at a young age, they put the soles of their feet on the ground so that they can sleep soundly at night.
These people are the ones who will be more inclined to use drugs in order to numb and calm the body a little, and this will cause them to find temporary relief in the early stages and increase the amount of drug use day by day, so that more Relax, so after a while they can not give up drugs, and even in old age, when they no longer need to reduce the heat and the nature of their body cools, they become accustomed to consuming drugs and become dependent on it for the rest of their lives.
بسیار عالی موفق باشید
سلام🌹خدا قوت.بسیار عالی و مفید و کاربردی.🍯🍯🍯
عرض سلام وخداقوت.مطلبتون خیلی جذاب ارائه شده.به امیدروزی که تمام صفحات تمام روزنامه ها این چنین ازطب اسلامی صحبت کنند.
از زحمات شمامچکریم
بسیار عالی بود ممنون
ممنون از مطلب مفید تون
سلام خيلی عالیه خداخیرتون بده انشاءالله