شبکه های اجتماعی
فروش ویژه
600.000 تومان
مقالات اخیر

افتادگی ناف

افتادگی ناف

آنچه در این مقاله خواهید خواند

برای اینکه با افتادگی ناف، علل وعلائم آن آشنا شویم باید ابتدا بدانیم ناف چیست و چه نقشی در بدن ایفا می‌کند.

تعریف ناف:

ناف نقطه‌ای در وسط شکم و در دیواره جلوی شکم قرار دارد. ناف نقطه ثقل بدن و تجمع انرژی بدن به شمار می‌آید. در دوران جنینی نقش بسیار بسیار مهمی در زندگی جنین و رشد و نمو او ایفا می‌کند، زیرا از طریق این نقطه مرکزی رگ‌های نوزاد با بدن مادر ارتباط برقرار کرده و وظیفه ورود خون همراه با تغذیه جنین و خروج فضولات از بدن او را دارد.

ناف دارای سلول‌های بنیادی بسیار بالایی است، به همین دلیل، ناف از اهمیت بالایی برخوردار است .

این رگ‌ها پس از به دنیا آمدن جنین جدا شده و عمل تبادل از آن زمان با رحم مادر قطع می‌شود و جنین دیگر هیچ ارتباطی با بدن مادر ندارد و از آن پس خود نوزاد  تغذیه و خروجی فضولات بدن خود را به عهده دارد .

افتادگی ناف

پس از آن در بزرگسالی، ناف از مواضع  بسیار مهم بدن محسوب می‌گردد و درمان آن بسیار حائز اهمیت است. زیرا علاوه بر اینکه کانون انرژی در بدن می‌باشد، خیلی از بیماری‌ها را می‌توان از موضع ناف درمان کرد.

گاهی با تغییراتی که در اثر ناپرهیزی‌های تغذیه‌ای، رفتاری و حرکتی در این موضع ایجاد می‌شود کانون مشکلات و بیماری‌هایی برای بدن فرد می‌باشد .

متاسفانه اکثر افراد به علت اینکه اطلاعاتی از ناف ندارند مشکل را متوجه نشده و به دنبال درمان‌های دیگر  می‌گردند و موفق به درمان نمی‌شوند. زیرا گاهی بعضی از مشکلات بدون درمان ناف فقط به طور مقطعی درمان شده و برگشت پذیر می‌باشند، پس در برخی از بیماری‌ها ابتدا باید ناف بررسی شود و بعد از درمان با همان جا انداختن ناف به برطرف کردن بقیه عوامل پرداخت .

نکته: جابجایی ناف، یا افتادگی ناف باعث عدم توازن و تعادل در بدن می‌شود و گاهی به علت مصرف زیاد نوشیدنی‌ها و ضعف ناشی از سردی، ناف هم دچار سردی شده و باعث ضعف در جدارهای شکمی و شل شده و با کوچکترین تحریک جابجا می‌شود .

علائم افتادگی ناف :

  • در صورتی که به تازگی این مشکل ایجاد شده باشد فرد تهوع، سرگیجه، بی حوصلگی و استرس زیادی دارد.  تغییر ناگهانی فشار خون، بالا رفتن و یا افت فشار.
  • فشار خون .
  • درد در ناف و اطراف ناف.
  • زیاد و کم شدن ضربان در ناف.
  • حس ضربان شدید در خود ناف.
  • دیابت بسیار بالا و یا افت قند خون، که حتی در کودکان و نوزادان هم دیده شده .
  • رنگ پریدگی و زردی پوست .
  • اسهال.
  • لاغری ناگهانی .
  • تب.
  • سردی و خواب رفتگی دست و پاها.
  • مشکلات معده گوارش.
  • ترسیدن زیاد.
  • سفت شدن دست و پا.
  • احساس دلشوره و اضطراب.
  • احساس خفگی.
  • نامنظمی قاعدگی (خونریزی زیاد یا بند آمدن خونریزی و حبس).
  • احساس سرما کردن .
  • در افتادگی‌های کهنه ناف به علت استرس‌های زیاد، باعث سردی و مشکلات شدید در معده می‌شود.

علل افتادگی ناف:

جابجایی ناف که دراصطلاح در رفتگی ناف گفته می‌شود، بامعاینه مشخص خواهد شد. تشخیص جابجایی ناف بر عهده حکیم  می‌باشد . که با چشم یا با لمس یا ماساژ متوجه این مشکل در ناف می‌شود؛ عوامل زیادی باعث ایجاد آن می‌شود از جمله:

سرد شدن و رطوبت زیاد مثانه (در بانوان رحم) و جدار شکمی.

به علت نگه داشتن ادرار و نشستن بر سطوح مرطوب مثل چمن‌ها و سردی معده، نوشیدن زیاد مایعات و آشامیدنی‌ها باعث سردی در ناحیه لگن و افتادگی در مثانه و رحم شده و در نتیجه باعث افتادگی ناف می‌شود، زیرا پایه های ناف را هم به سمت پایین می‌کشد‌.

استرس زیاد.

داشتن ترس، اضطراب و استرس هم که از عوامل ایجاد سردی است در افتادگی ناف نقش بسزایی دارد.

نوشیدن آب و مایعات زیاد.

از علت‌های مهم ایجاد این مشکل، نوشیدن زیاد آب و مایعات می‌باشد. چرا که رطوبت در بدن انسان باعث مستعد شدن بدن برای ایجاد سردی و در نتیجه، تحریکات رفتاری و ترس و با آسانی جابجایی ناف می‌باشد.

جابجایی اجسام سنگین و طرز نادرست بلند کردن وسایل.

این کار باعث فشار به ناف شده و اگر زمینه (سردی اطراف ناف و ناحیه لگن و هول و…) فراهم باشد، سریعا باعث افتادگی ناف می‌شود.

مشکلات روحی روانی.

مشکلات روحی و روانی که به علت رطوبت زیاد و سردی در بدن غالب می‌شود، می‌تواند از علل افتادگی ناف باشد.

شوک‌های عصبی.

شوک‌های عصبی مانند شنیدن خبرهای ناگوار به صورت ناگهانی، عصبانیت‌های شدید و مضر همراه با دعوا و بحث، درگیری‌های جسمی و روحی که همه باعث ایجاد هول و ترس (که از جنس سردی است) و افتادگی ناف می‌شوند .

پریدن‌های متوالی از بلندی‌ها. که باعث جابجایی ناف و افتادگی آن می‌شود.

ترساندن کودکان.

گاهی کودکان توسط بزرگترها با ناآگاهی از سر ذوق و محبت، بالا انداخته می‌شوند و کودکان ترسیده و نافشان جابجا می‌شود .در صورت شدت، باعث پریدن های مکرر از خواب، رنگ پریدگی، نا آرامی،گاها اسهال و شیر نخوردن آنها خواهدشد.

درمان افتادگی ناف:

برای درمان افتادگی ناف روش‌های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ذیل بیان خواهند شد.

افتادگی ناف

درمان با اعمال یداوی:

مهمترین درمان جا انداختن ناف با اعمال یداوی است. به این صورت که سه روز ناشتا پشت سر هم با ماساژ اطراف ناف توسط حکیم و فرد آگاه، به روش‌های مخصوصی که در ذیل بیان می‌شود ناف به جای اولیه خود باز می‌گردد.

روش جا انداختن ناف با اعمال یداوی:

اطراف قسمت مرکزی ناف چهار نقطه قرار دارد. این چهار نقطه، چهار پایه معروف است که ممکن است هر کدام از این پایه‌ها جابجا شده باشد و با جابجا شدن ویا در اصطلاح افتادن هر کدام از آنها ناف به راحتی جابجا می‌شود .

در این روش با ماساژ مخصوص درمانی، این پایه‌ها به سمت جای خود برگشته و جا انداخته می‌شود. هر کدام از این پایه‌ها باید جداگانه با روغن زیتون مطابق حرکت ساعت ماساژ داده شود و همینطور دورانی به سمت ناف چرخیده و رها شود.

تذکر: این ماساژ حتماً حتماً باید توسط فردی ماهر انجام شود در غیر این صورت ممکن است مشکل  بیمار تشدید گردد.

نکته: در صورتیکه جابجایی ناف کهنه باشد از طرف حکیم به شخص سفارش می‌شود که از چند روز قبل خمیر مخلوطی از دنبه و خرما بر روی موضع گذاشته شود تا به اصطلاح ناف نرم شده و راحت تر به جای اصلی خود باز گردد. این کار باعث می‌شود که ماساژ بر روی موضع و درمان راحت تر انجام شود .

درمان با گرم کردن بدن و رفع رطوبت:

گاهی ضعف و سردی مثانه و رحم با گیاهانی مانند سنا و روغن مالی با روغن‌های گرم مانند اسفند و سیاه دانه و…. به صورت موضعی و خوردن مدرّات (که باعث زیاد شدن ادرار و دفع رطوبت ذخیره در بدن می‌شود و در نتیجه به رفع افتادگی ناف کمک شایانی خواهد کرد.) انجام می‌شود.

 بادکش و بستن زیر شکم با فانسقه یا شال:

انجام این کار بعد از جا انداختن ناف در برنگشتن ناف بسیار موثر است .

 قرار دادن پیاز بر روی موضع ناف:

قرار دادن یک نیمه پیاز برش خورده از سمتی که برش زده شده بر روی ناف باعث رفع سردی وگرم شدن ناف خواهد شد .

در موارد جزئی، اینکار به تنهایی باعث جا افتادن ناف می‌شود اما در افتادن‌های شدید ناف بهتر است اینکار بعد از جا انداختن ناف با اعمال یداوی و روش‌های مخصوص به منظور جلوگیری از افتادگی مجدد ناف انجام شود.

بارفیکس:

آویزان شدن (به بارفیکس) و قورت دادن یک تکه روغن حیوانی در همان حال، یکی از روش‌های قدیمی برای جا انداختن ناف بوده است. که معمولا هم جواب می‌دهد. مخصوصا در افتادگی‌های تازه و کهنه نشده .

پشتک زدن:

از جمله درمان‌هایی که برای افتادگی ناف می‌توان انجام داد پشتک زدن و غلط زدن می‌باشد. در زمان‌های گذشته  توسط حکمای طب سنتی اسلامی سفارش می‌شده و بسیار هم موثر واقع می‌شده است .

باید‌ها و نبایدهایی که بعد از درمان باید رعایت شود:

  • چند روز استراحت کرده و کارهای سنگین انجام نشود.
  • از خوردن آب و مایعات کاملا پرهیز شود، زیرا باعث بروز سردی و تکرار افتادگی خواهد شد .
  • بستن فانسخه: از مهمترین کارهایی که پس از جا انداختن ناف باید انجام شود بستن فانسخه است، زیرا اینکار به دفع کامل ادرار و فضولات و عدم برگشت افتادگی خواهد شد .
  • بستن شال پشم شتر و در کل گرم نگه داشتن موضع ناف در عدم برگشت این افتادگی موثر است .
  • وسایل سنگین بلند نکردن هم باید بعد از جا انداختن ناف حتما رعایت گردد، زیرا پایه‌های ناف تازه به جای خود بازگشته و هنوز سست هستند وخیلی راحت‌تر از سایر زمان‌ها دچار افتادگی می‌شوند .
  • انجام حرکات و اعمال ناگهانی و ترسیدن بعد از جا انداختن ناف می‌تواند باعث برگشت این عارضه گردد .
  • پریدن ممنوع: پریدن بعد از بازگشت ناف به جای خود هم خیلی زود باعث بازگشت این حالت (افتادگی ناف) می‌شود .
  • بستن پیاز برش خورده که قبلاً بیان شد هم بعداز جا انداختن افتادگی‌های قدیمی وکهنه در عدم بازگشت آن بسیار موثر است .پیاز باید محکم بسته شود و از سمت برش خورده آن روی ناف قرار بگیرد .
مقالات مرتبط

12 پاسخ

  1. سلام وخدا قوت،بسیار زیبا بود،مخصوصا قسمت بایدها و نبایدهای بعد از جا انداختن ناف.
    معمولا اکثر افراد بعداز جا انداختن ناف به طور کامل خوب نمیشن چون کسی بهشون آموزش نداده که ناف جا انداختن اول راه بهبود هست و رعایت یکسری نکات این درمان رو مسجل وحتمی می‌کنه.

    عالی بود،ممنونم🙏🙏

    1. فرق روده تحریک پذیر با افتادگی ناف چیه چطوری بفهمیم خیلی شبیه هستند. دکتر طب جدید ضربان تو ناف را میگه روده تحریک پذیر

  2. من کل بدنم تعادلش بهم ریخته یک دکتر طب سنتی بهم گفته نافت افتاده امیدوارم خوب بشم از همین باشه خسته شدم از دکتر رفتن 😇… اضطراب الکی گرفتم با کلی علائم گوارشی و دردای دیگه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *